2021 AFET EĞİTİM YILI ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

2021 AFET EĞİTİM YILI ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Muş Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığının 2021 yılını afet eğitim yılı ilan etmesiyle kentte bilgilendirme etkinliklerine devam ediyor.

Muş Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kentte afet eğitim faaliyetleri kapsamında bilgilendirme etkinliklerini sürdürüyor. Çeşitli kurum personellerine ve kentteki alış veriş merkezlerinde stantlar açan AFAD İl Müdürlüğü vatandaşların afet farkındalığının geliştirilmesi, risklerin azaltılması, önleme konusunda davranış değişikliği oluşturması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenledi.

Muş Afet ve Acil Durum Müdürü Veysi As, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 14 Kasım 1988 tarih ve 3008 sayılı Kararı ile Sivil Savunma hizmetlerini düzenleyen 7126 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan ’28 Şubat Sivil Savunma Günü’  ve ’1-7 Mart Deprem Haftası’ olarak kabul edildiğini belirtti.

Müdür As, açıklamasının devamında Vali Yardımcısı Muhammet Fatih Demirel’i ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirterek; “Deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizin yüz ölçümünün % 92'si nüfusun % 95 ‘i deprem kuşağı üzerinde olduğu, jeopolitik ve demografik yapısıyla birlikte Avrupa ile Asya kıtası arasında yaşanan göçlerin, savaşların ve terör tehlikesinin üçgeninde dolaylı da olsa yer aldığı bilinmektedir. Bu amaçla; İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının ‘’2021 Afet Eğitim Yılı’’ projesi kapsamında; toplumun her kesiminde ki vatandaşlarımızı bilgilendirmek,  afetlere karşı bilinçli ve dirençli toplum oluşturulmasına katkı sağlayarak farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Şube müdürlerinden oluşan heyet ile Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz' ü makamında ziyaret ederek, vatandaşların deprem konusunda farkındalığını yükseltmek için yaptığımız çalışmalar, eğitim faaliyetleri ve 1-7 Mart Deprem Haftası boyunca yapacaklarımız etkinlikler hakkında bilgi verdik. Muş AFAD Müdürlüğümüzden sorumlu Vali Yardımcımız Muhammed Fatih Demirel makamında ziyaret edilerek yapacağımız çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Muş Valilik binasında stant kurularak vatandaşlar ve kamu çalışanları Afet Farkındalık hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Alışveriş merkezleri Ceylan AVM ve Beyaz AVM de stantlarda kurulup vatandaşlarımız bilgilendirilecektir” dedi.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİNE AFET EĞİTİMİ VERİLDİ

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Veysi As ve afet eğitimde uzman personeller ile birlikte Muş Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti. Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, risklerin azaltılması, önleme konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde afet farkındalık eğitimi düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitime, İl Müdürü Mehmet Aydın, İl Müdür Yardımcıları Dr. Ferit Yıldız ve Mehmet Gündoğdu, AFAD İl Müdürü Veysi As, AFAD İl Müdürlüğü uzaman personelleri katılım sağladı. 

Yapısal riskler, afet sonrası ilk 72 saat, acil durum çantası, deprem sigortası, AFAD gönüllülük projesi, afet ve acil durum planı, bina güvenliği, tahliye, toplanma ve barınma alanları, ilk yardım, yangın ve afet farkındalığı konularında bilgiler verildi.

Müdür As personellere yönelik gerçekleştirdiği sunumda, deprem sonrası ilk 6 saati, başta deprem olmak üzere ülkede sıkça görülen afetlere yönelik afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranış şekillerinin altını çizdi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın ise; “Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, risklerin azaltılması, önleme konusunda davranış değişikliği oluşturulması konularında AFAD İl Müdürü Veysi As ve Konu Uzmanları tarafından Kurumumuz personellerine vermiş oldukları eğitimden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”