2 Ayda 26 Operasyon

2 Ayda 26 Operasyon

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 2 ayda 26 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 492 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken 25 araca da el konuldu.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 2 ayda 26 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 492 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken 25 araca da el konuldu.


 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gerçekleştirdiği operasyonlarla büyük bir başarıya imza attı. Yakalanan kaçak sigara miktarında ülke genelinde 9. sırada bulunan Muş, son yapılan operasyonlarla da dikkatleri üzerine çekti. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: Muş Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 5607 sayılı kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 4733 sayılı tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu Hükümleri gereğince, ilimizde sigara kaçakçılığının tespiti, önlenmesi, suç unsurlarının ve şüphelilerinin ele geçirilmesine yönelik, 03.05.2011 tarihinden günümüze kadar son 2 ay içerisinde yapılan çalışmalarda, toplam 26 operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda toplam 492.000 paket gümrük kaçağı ve bandrolsüz kaçak sigara ile 25 araç ele geçirilmiş, bu operasyonlarda 44 şahıs yakalanarak haklarında adli soruşturma başlatılmış, kaçakçılık yapmakta 2. kez kullanıldığı tespit edilen 3 araca ilgili mahkeme kararı gereğince müsadere edilerek el konulmuştur. 2011 yılı içerisinde ilimizde sigara kaçakçılığına yönelik toplam 56 operasyonda 1 milyon 25 bin 854 paket gümrük kaçağı ve bandrolsüz kaçak sigara ile 42 araç ele geçirilmiş, 6 araca el konulmuş ve 84 şahıs hakkında adli soruşturma yürütülmüştür. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce sigara kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonel çalışmalar ve yakalanan kaçak sigara miktarı ile ilimiz ülkemiz genelinde 9. sırada yer almaktadır. Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak, her türlü kaçakçılık suçunun önlenmesi, gümrük kaçağı ve bandrolsüz sigara kaçakçılığının ülkemizi yıllık 750 milyon ABD doları vergi kaybına uğrattığı göz önüne alındığında, organize suç örgütlerinin finans kaynağı olarak gördükleri sigara kaçakçılığı ile etkin mücadelenin önemi anlaşılmakta olup, mücadelemiz aynı kararlılıkta devam edecektir” denildi.



GELİN ALMAYA GİDEN AİLE SİLAHLA TARANDI

UYUŞTURUCU MADDEYE 33 TUTUKLAMA

HIRSIZLIĞA 27 TUTUKLAMA

Jandarma, Anneler Günü nü Unutmadı

Durmaz ın Bir Yılı

Muş-Kulp Yolunu Havaya Uçurdular

Polisten Kaçamadılar