2 BİN 600 RAKIMLI KURTİK DAĞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

2 BİN 600 RAKIMLI KURTİK DAĞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Muş’ta, etkisini gösteren yağış, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. 2 bin 600 rakımlı Kurtik dağı Çavuştepe mevkii beyaza büründü.

Muş’ta yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı. Önceki gün kentte etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Şehrin yüksek kesimlerine kar düşmesiyle birlikte, kentteki sıcaklık hissedilir derecede azaldı. Kent merkezinin yanı başında duran 2 bin 600 rakımlı Kurtik dağının tepesi de beyaza büründü. Yüksek kesimler beyaza bürünürken, vatandaşlar bu yıl kar yağışının geç geldiğini söylediler.

Kış mevsiminin geçen yıllara nazaran geç geldiğini belirten Kale Mahallesi Muhtarı Murat Aydın, 2 bin 600 rakımlı Kurtik Dağı’na mevsimin ilk karı yağdığını belirtti. Kurtik Dağı’na iki defa kar yağdığında, merkezde de kar yağışının etkili olacağını söyleyen Aydın, uyandıkları zaman ilk olarak pencerelerinden Kurtik Dağı’na baktıklarını ve şehir merkezine kar yağışını beklediklerini belirtti.

Muhtar Aydın, kar yağışının çiftçiler için faydalı olacağını ifade ederek; “Yılın ilk karı 2 bin 600 rakımlı Kurtik dağını beyaza bürüdü. Kurtik dağında ilk kar yağışından sonra bir kere daha yağar daha sonra merkezde de etkisini sürdürür. Kar yağışı bölgede diğer illere göre ilimize geç geldi. Sabah ilk uyandığımız pencereden Kurtik dağına bakıyoruz. Şehir merkezinde de yakın zamanda yağış bekliyoruz. Kar yağışının bu yıl çiftçilerimize faydalı olacağını düşünüyorum. Malumunuz bu yıl ciddi bir kuraklık yaşandı. Çiftçilerimiz önceki yıllarda aldıkları verimi pek alamadılar. Bu yıl kar yağışında toprağın su ile buluşması ile çiftçilerimizin ilkbahar mevsimi için ekimini yaptıkları ürünler için faydalı olacaktır. İlimizin nüfusunun büyük bir oranı kırsal kesimde yaşadığı için tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Bu nedenle kuraklığın olması çiftçilerimizi olumsuz etkiliyor. Kar ve yağmur yağışının çiftçilerimizin yüzünü güldürecektir. Büyük emeklerle ekimini yaptıkları hububatlardan güzel verimler almalarını temenni ediyoruz. Kasım ayının sonlarında Kurtik Dağı Çavuştepe mevkiinde yağan kar kısa sürede kent merkezinde de etkisini sürdürecek. İlimizde önceki yıllar gibi metrelerce kar yağmıyor. İklim değişikliği nedeniyle çocukluğumuzda gördüğümüz günlerce yağan karlar yaşanmıyor. Ancak coğrafi yapı nedeniyle kış mevsimi yine de zorlu geçiyor. Özellikle belli aralıklarla meydana gelen sis soğuk havayı yaşatıyor” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”