3 FARKLI DALDAN 12 PROJE BEĞENİ ALDI

3 FARKLI DALDAN 12 PROJE BEĞENİ ALDI

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından önceki gün açılan ‘Mesleki Eğitim Bilim Fuarı’nda yerini alan Özel Bilim Teknik Koleji öğrenci ve danışman öğretmenler tarafından hazırlanan eserler büyük beğeni topladı

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘Mesleki Eğitim Bilim Fuarı’ düzenlendi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde 21 lise, 7 ortaokul, 2 meslek merkezinin katılım sağladığı fuarda, Özel Bilim Teknik Koleji öğrenci ile danışman öğretmenleri hazırlamış oldukları projelerle bütün dikkatleri üzerine çekti. Fuarı gezen ziyaretçilerinin akınına uğrayan stant, projeler ile tebrikler aldı. Öğrenci ve öğretmenler standa gelenleri ağırlayarak, 3 farklı dalda toplam 12 proje hakkında bilgilendirme sunumlarını gerçekleştirdi.

Özellikle standı ziyaret ederek, projeler hakkında bilgi sahibi olan İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, Belediye Başkan Vekili Tarık Mirze, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ve katılımcılar ile davetliler, öğrenci ile öğretmenleri hazırlamış oldukları projeler için tebrik ederek, başarı dileklerinde bulundu.

Öğrenci ve öğretmenlerin hazırlamış olduğu eserler hakkında açıklamalarda bulunan  Özel Bilim ve Teknik Koleji Müdürü Özcan Yurtdaş, “Okulumuzun öğrenci ve öğretmeleri tarafından hazırlanan projeler Avrupa Mesleki Beceriler Haftası dolayısıyla düzenlenen Mesleki Eğitim Bilim Fuarı’nda sergilendi. 3 farklı dalda toplamda 12 proje üreten öğrenci ve danışman öğretmenlerimiz geleceğe ışık tutacak eserler ortaya çıkardı. Elektrik elektronik alanında Portatif Asansör, Enkaz Altından Hayat Kurtaran Örümcek, Askeri Arazi Araç, Görme Engelliler İçin Baston ve Arduino ile Piyano projeleri yer aldı. Kimya Teknolojisi alanında Kimyacının Çakmağı, Hidrojen Gazının Yanması, El Kremi, Temizlik ürünleri, Kolonya ve El Dezenfektesi projeleri bulunmaktadır. Gıda Teknolojisini alanında ise Sebzeli Erişte (ıspanak -kırmızı pancar- havuç), Süt Reçeli ve Uçkun Sirkesi projeleri sergilendi. Düzenlenen fuarda vatandaşların ve il protokolümüzün yoğun ilgi gösterdiği projelerimiz çok beğenildi. Öğrencilerimizin ürün geliştirme yolunda deneyim kazanması için bu tür projeleri üretmeye devam edeceğiz. Her geçen gün bilim ve teknoloji alanında öğrencilerimizin yer alacağı eserlerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

3 ADET OLMAK ÜZERE 12 MOTOR KULLANDIK

‘Enkaz altında hayat kurtaran örümcek’ robotu üreten Özel Muş Bilim Teknik Koleji Lisesi öğrencilerinden Seyit Mümin Kılıç; “Robotumuz yer altındaki kişinin ısı ve ses dalgalarından yararlanarak aldığı bilgileri kablosuz bluetooth erişimi sayesinde bilgisayarımıza ve telefonumuza aktarabilmektedir. Robotumuzda kullandığımız plastik bacaklar 3D yazıcılar sayesinde yapılmıştır. Her bacağında 3 adet olmak üzere 12 motor kullandık. Motorlar robotun dönüş hızını ya da adım hızını ayarlıyor. İleriki zamanlarda bunu daha da geliştirebiliriz. Hafif ve çok kullanışlı bir robot icat etmeyi düşündük. Ulaşamadığı yerlere ileriki zamanda drone de ekleyip götürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”