52 METRELİK ANITIN BAKIM ONARIMI YAPILIYOR

52 METRELİK ANITIN BAKIM ONARIMI YAPILIYOR

Muş Özel İdare Genel Sekreterliği ekipleri Malazgirt Zaferinin 950. Yılı kutlamaları için Malazgirt anıtının bakım ve onarımını yaparak hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Sultan Alparslan'ın diyarı Muş'un Malazgirt ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü kutlamalarının yapılacağı alanda çalışmalar aralıksız sürüyor. Etkinlik alanlarında yapılan çalışmaların yanı sıra Muş İl Özel İdare Genel Sekreterliği ekipleri 52 metre yüksekliğindeki anıtın bakım onarımını yapıyor.

26 Ağustos tarihinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenecek olan kutlama programı için hazırlıkların hızlandırıldığı alanda ekipler, bakım onarım çalışmaları ile birlikte çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarını da gerçekleştiriyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla iki yıl önce "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" olarak ilan edilen ilçenin Danişmentgazi Mahallesi'ndeki 238 hektar alanda giriş kontrol ünitesi, yüzlerce araçlık otopark, 250 metre uzunluğundaki 1071 adımlık fetih yolu, merasim ve hitabet alanı, 12 helikopter pisti, namazgah, ikram alanı, şadırvan, giriş takı, spor ve oyun alanları, yürüyüş yolu ve dinlenme yerlerinin inşa edildiği parkta, yüz tanıma sistemli güvenlik kamera sistemi kuruldu, 160 bin metrekare alanda ağaçlandırma ve çimlendirme çalışması tamamlandı. Parkta 4. etap çalışmaları kapsamında da bin kişilik tribünü olan at koşu sahası, okçuluk ve cirit alanları, geleneksel oyun grubu bölümü, peyzaj düzenlemesi, 500 kişilik tribünü olan güreş sahası, han ve oba çadırları ile 44 dükkanın yapım çalışmaları sürüyor.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”