Adanur: Hukuk Herkese Lazım

Adanur: Hukuk Herkese Lazım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur basın açıklamasında bulunarak, hukukun herkese lazım olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur basın açıklamasında bulunarak, hukukun herkese lazım olduğunu vurguladı.


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur basın açıklamasında bulundu. Yazılı basın açıklamasında bulunan Adanur, hukukun herkese lazım olduğunu belirtti. Adanur yaptığı basın açıklamasında: Hiçbir AKP yöneticisine veya AKP'liye başka bir aday bulamadınız mı” diye sormadan Sayın Erdoğan'a milletvekilliği ve başbakanlık yolunu açan partinin örgüt yöneticileri olarak, şimdi başka aday bulmadınız mı” diyen başbakana soruyoruz. Hangi Erdoğan konuşuyor. Milli iradeyi ve özgürlüğü savunan Erdoğan mı? Yoksa milli iradeye karşı çıkan Erdoğan mı? CHP, sadece kendi arkadaşlarına değil, her koşulda milli iradeye ve demokrasiye saygının gereği olarak aynı durumdaki diğer milletvekillerine karşı yapılan haksızlığa, hukuksuzluğu da karşıdır, karşı olacaktır. Başbakandan farkımız budur. Hiç kuşku yok ki, başkanlığını Adalet Bakanının yaptığı HSYK'nın atadığı kişilerin dağıttığı adalet, adalet değildir. Kararlarını, hukukun evrensel ilkelerine, ya da Anayasa'ya göre değil de, iktidar mensuplarının çıkar ve isteklerine göre veren yargıçların görev yaptığı ülkede demokrasiden söz edilemez. Demokrasiyi, Cumhuriyeti, insan haklarını savunmayı ve korumayı ilke edinmiş Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyen, antidemokratik ve hukuk dışı uygulamanın parçası olamayız. Bu anlayış, ilke ve demokrasi inancıyla, yeminleri engellenen milletvekili arkadaşlarımıza yemin etme yolu açılmadıkça, biz CHP örgütü olarak Meclis Grubumuzun yemin etmeme kararının arkasındayız. Her platformda, sivil diktaya gidişle de, bu gidişin asli sorumlusu olan iktidar partisiyle de kararlılıkla mücadele edeceğiz. Herkesi bir kez daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Partimizin bu anlamlı, onurlu ve saygın kararını desteklediğimizi bilginize sunuyoruz. Bu açıklamamıza KCK tutukluları da dahildir. Onlara da yapılan haksızlıktır. Hukuk herkese lazımdır” dedi.



BESİCİLERİN ZORLU KIŞ MESAİSİ SÜRÜYOR

İLÇEDEKİ METRUK YAPILARIN YIKIMI BAŞLADI

Milletvekili Aday Adayları Kısmen Belli Oldu

ASYA, BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINDA KONUŞTU

BABA “AMACIM, MUŞ’A VE MUŞLUYA HİZMET”

DEMİR ÇELİK’DEN 2 SORU ÖNERGESİ

TUHAD DER’DEN CEZAEVİ AÇIKLAMASI