AES TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİNİ AÇIKLADI

AES TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Muş İl Başkanı Gökay Öztürk 2021 yılı 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında, kamu görevlileri için ilişkin taleplerini açıkladı.

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Muş İl Başkanı Gökay Öztürk, 2021 yılı toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerini açıkladı. Taban maaşlarda bin 500 TL artış sağlanması gerektiğini belirten Öztürk, ikramiye ödemelerinin şart olduğunu vurguladı.

Öğretmenler arası ek ders adaletsizliği giderilmesi, tüm öğretmenler için maaş karşılığı 15 saat olması gerektiğini belirten Öztürk, öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında verilmesi gerektiğini belirtti. Vatandaş tarafından tehdit, şiddet ve hakarete maruz kalan eğitimcilere koruyucu yasal tedbirler alınması gerektiğini dile getiren Öztürk, kamu çalışanları için vergi dilimi yüzde 15’te sabit olmasını ifade etti.

Toplu sözleşmenin en önemli unusurlarından birinin ikramiye olduğunu belirten Öztürk; “Öncelikle yıllardır enflasyon altında kalınan dönemler için taban maaşlara 1500 TL ek zam yapılmalıdır. Taban aylık zammından sonra yapılacak olan oransal artışlar 2022 ilk altı ay için enflasyon +5, ikinci altı ay için enflasyon + 5 refah payı, Bir sonraki 2023 yılı ilk altı ay için enflasyon + 5, ikinci altı ay için enflasyon + 5 refah payı olmalıdır. Refah payının olmadığı bir artış kabul edilemez. İkramiye almayan tek kesim çalışan memurlardır. Bu nedenle yapılacak olan toplu sözleşmede en önemli unsurlardan biri şüphesiz ikramiyedir. Memurlara yılda en az iki ikramiye verilmelidir.”

“4-B STATÜSÜNDE ÇALIŞAN TÜM SÖZLEŞMELİLER 4-A STATÜSÜNE GEÇİRİLMELİDİR”

Öztürk, konuya ilişkin açıklamasının devamında kadrolu sözleşmeli ayrımının kaldırılması gerektiğini belirterek; “Öğretmenlere verilen ek gösterge sözü tutulmalı, tüm eğitim çalışanları için öğrenim durumuna göre ek göstergeler yeniden düzenlenmelidir. Mali ve sosyal haklarımız hakkında önemli kararların alındığı bu görüşmeler daha katılımcı bir demokrasi ve şeffaflık ilkesi gereği canlı olarak yayınlanmalı, kamu çalışanları adına ‘yetkili’ olan sendikaların bu yetkisini nasıl kullandığını tüm kamu çalışanları izlemelidir. Özellikle ikinci altı aylık dönemde alınan zamlar vergi dilimi nedeniyle hissedilememekte ve gelen zam vergi olarak geri gitmektedir. Bu sebeple kamu çalışanları için vergi dilimi %15'te sabitlenmelidir. Kadrolu-sözleşmeli ayrımının son bularak 4-B statüsünde çalışan tüm sözleşmeliler 4-A statüsüne geçirilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerin de yasal düzenleme yapılana kadar aile birlikleri sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”