AİLELERİN DONDURUCU SOĞUKTA EVLAT NÖBETİ

AİLELERİN DONDURUCU SOĞUKTA EVLAT NÖBETİ

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan anneler, dondurucu soğuğa rağmen parti önünde eylemlerine devam etti.

Muş’ta çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 32 haftada evlat nöbetini sürdürdüler. Soğuk havaya rağmen eylemlerinden vazgeçmeyen aileler çocuklarının geleceği günü iple çekiyor.

Her hafta parti binası önünde kurulan çadırda eylem yapan aileler "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açarak HDP ve PKK’ya tepki gösterdi. Evlat nöbetindeki ailelerden  Ayten Koçhan, Şemsettin Özcan ve Gülbahar Teker eylemleri ile ilgili açıklamalarda bulundular.

2016 yılında dağa kaçırılan oğlu Atilla Özcan için eylemini sürdüren Şemsettin Özcan, hvaların soğumasına rağmen eylemi sonlandırmayacaklarını belirterek; “32 haftadır biz buradayız. Yaz-Kış demeden eylemimizi sürdürüyoruz. Burayı terk etmiyoruz. Biz HDP'den çocuklarımızı istiyoruz. Bu Kürt davası değil. Kürt davası olsaydı gelip derdimizi sorarlardı. Bunların başka dertleri var. Onların çocukları nerede? HDP’lilerin çocuğu şuan nerede, benim çocuğum şu an nerede? Çocuğumuzu alıp kime götürüyorsunuz? Bizi mahvettiniz, Allah da sizi mahvetsin. Çocuklarını Avrupa'ya okul okumaya gönderiyorlar, bizim çocukların eline de silah veriyorlar. HDP çocuklarımızı alıp PKK’ya veriyor. Bize diyorlar ki ‘Kürt davasıdır’ diye. Bunların Kürtlerin düşmanıdır. Kürdü kürde düşman ediyor. Bunların kürtlük davası peşinde değil. Bizim tek bayrağımız var. Kim bunlara destek verirse Allah belalarını versin. Onun evladını da bizimki gibi alsın. Çocuğumdan haber alamadım. Ben gece gündüz buradayım, burada olmazsam bile Diyarbakır’dayım çocuğumu almadan hiçbir yere gitmiyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ GELENE KADAR GİTMEYECEĞİZ”

Muş’taki evlat nöbetini ilk başlatan aileler Gülbahar Teker, HDP’ye lanet okuyarak; “32 haftadır Muş’ta eylem yapıyorum. Daha önce Diyarbakır’da yapmıştım. Tüm çocuklar dağdan gelinceye kadar burada olacağım. Ben oğlum Muhammed Emin için buradayım. Çocuğumun biri hasta, diğeri de dağdadır. Benim çocuğumu getirsin bana versin. Babası yok, kimsesi yok. Bu HDP bizden ne istiyor? HDP’de vicdan yok, iman yok. Bizim çocukları getirsinler buradan kalkıp gidelim. Bunlar Müslüman değil. Biz de Kürdüz ama bunların yaptığı şerefsizliktir. Bugün Hasköy’den yakınlarım bana destek için geldiler. Bizlere destek veren herkesten Allah razı olsun. İnşallah daha fazla destek gelir bize. Ben çocuğumu HDP’den istiyorum. Bir çocuk dağda kalmayana kadar bu eylemi sürdüreceğiz. Çocuklarımız gelene kadar gitmeyeceğiz. Hava soğuk ama HDP ve PKK'ya lanet olsun. Anneler babalar burada feryat ediyor. Diyarbakır, Hakkari Van birde burada eylem yapıyoruz. HDP niye derdimizi sormuyor. Ben korkmuyorum, buradayım eylemimi sürdüreceğim” şeklinde konuştu.

“ONLARIN ÇOCUKLARI SICAK YUVADA SİZ DAĞLARIN BAŞINDASINIZ”

7 yıldır oğlu Ersin’den haber alamadığını ve geri dönmesi için teslim ol çağrısı yapan anne Ayten Koçhan; “Oğlum Bursa’da konfeksiyonda çalıştığı dönemde kandırıldı. 7 yıldırı haber alamadım. Nasıl götürdüler bilmiyoruz. Diyarbakır’dan götürdüklerini duyduk. Oğlum eğer sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Dönün yavrum. Bayrak bayrağın üstüne, hükümet hükümetin üstüne olmaz. Dönün devletimize sığının, devletimize teslim olun. Onların çocukları sıcak yuvada siz dağların başındasınız. Onlar sıcak yerlerde oturuyor, biz de soğuktayız. Siz gelene kadar buradayız. Bütün anneler burada. Hepimiz yolunuzu bekliyoruz. Gel baban hasta yavrum. Lanet olsun PKK’ya, lanet olsun HDP’ye. Onların yavruları okuyor, yavruları yanlarında. Bizim çocuklar dağlarda. Çalışıyordu akşam işten dönmedi. Daha yeter ciğerimiz yandı, yeter analar ağladı” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”