AK PARTİ’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ

AK PARTİ’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi yapıldı. Cumguraşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yoluyla katılım sağladığı kongrede Muş İl başkanlığına İbrahim Avcı seçildi. Yeni Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kongrede tek liste halinde seçime gidildi. Kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Siirt Milletvekili ve Muş İl Koordinatörü Osman Ören, Ak Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Başkanı İbrahim Avcı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

Divan Kurulu tanıtılarak yeni alması, saygı duruşu durulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüde konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı İbrahim Avcı, halka hizmet için bu göreve talip olduğunu söyledi.

Avcı konuşmasının devamında 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceklerini belirterek; “AK Parti güçlü bir teşkilattır. AK Parti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında millete hizmet yolunda emin adımlarla yürüyen çok büyük bir ailedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. Bu güçlü teşkilat, bu güçlü ailenin Muş’a getireceği çok hizmet olacak inşallah, hep birlikte çalışacağız, hep birlikte çare olacağız. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma azmi ve heyecanını kendimize düstur edineceğiz. Size hizmet etmek için bu göreve talip oldum. Bugün kongremizi tamamlayıp 2023 hedeflerinde emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. 2001 yılında partimizin kuruluşunda, genel başkanımız “Bugünden sonra Türkiye hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek partimizin kuruluş meşalesini yakmıştır. O günden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Milletin iradesinin üstünde bir irade tanımayan liderimiz ve Ak kadrolar, Türkiye’de her anlamda büyük devrimler gerçekleştirdi. Bizi durdurmaya, ayağımıza çelme takmaya çalıştılar. Muhtıra verdiler, partimiz kapatmak istediler, yargı yoluyla darbe yapmak istediler, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve milletimizin ferasetiyle başımıza öne asla eğmedik. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile milletimizin iradesini yok saymak istediler. Tüm bunları yaparken unuttukları bir şey vardı. Her fırsatta milletine güvenen milletin iradesi üstünde bir güç tanımayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hesap edemediler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde daha gidecek çok yolumuz var.

“AK PARTİ’DE KONGRE DEMEK DAHA DA GÜÇLENMEK DEMEKTİR”

Kongrede bir konuşmada Belediye Başkanı Feyat Asya yaptı. Başkan Asya konuşmasında Ak Parti’de kongrenin olması daha da güçlenmesi ve millete hizmet demek olduğunu söyledi.

Asya konuşmasının devamında birlikteliğin daha güçlü kılarak hedeflere doğru ilerlemeye devam edeceklerini belirterek; “Halktan olanların halkı yönetmesi AK Parti ile başladı. AK Partimizin kuruluş felsefesinde özgürlüklere duyulan hasret ve insan haklarına saygının kaçınılmaz olan gerçeği vardır. Bunu da partimizin kurucusu ve tek lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu hizmetler ortaya koymuştur. Partimizde, halka hizmetin hakka hizmet olduğu anlayışı yaygınlaştırılmıştır. Bu doğrultuda ülke genelinde devrim niteliğinde yatırımlar yapılmış, geçmişle kıyas yerine dünya ile yarış içerisine girilmiştir. Bizler de Liderimiz ve devlet büyüklerimizin gittiği istikamette kendi yerelimizde halkımızı hizmetlerle buluşturarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz. Göreve geldiğim günden bugüne mensubu olmakla şeref duyduğum partimizin politikaları çerçevesinde alt yapı, üst yapı, sosyal ve kültürel alanda belediyeciliği ilimizde hayata geçirme uğraşı içinde olduk. Bu süreçte hiçbir problemi küçümsemediğimiz gibi olduğundan fazla büyüterek azim ve şevkimizin kırılmasına da müsaade etmedik. Bu uğraşımız ve çabalarımızda hükümet yetkililerimize yaptığımız bütün müracaatların karşılık bulması bizleri minnettar kılmıştır. Bu minnet bilinci ile hizmetkarlık yolunda verilen destek ve sağlanan katkılardan dolayı şükranlarımı arz ederim.”

“MUŞ’UN YÜZYILLIK SORUNUNU ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Başkan Asya konuşmasının devamında belediyenin yaptığı hizmetlerden bahsederek; “Hiçbir siyasi kariyer hesabı yapmadan, halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için Allah’ımıza güvendik ve bu yola çıktık. Biz, yerin altına gömülen ve hiç görünmeyen 150 milyon TL’yi aşkın yatırımın halkımıza getirisini düşündük. Cadde ve sokakların alt üst edileceğini, vatandaşlarımızın ister istemez huzursuz olacağı riskini göz önünde bulundurarak bu projeden sonra şehrimizin kavuşacağı rahatın hesabını yaptık. Şükürler olsun 3 yıl içinde bunu başardık. Bununla birlikte çalışmalardan veya altyapının sıkıntısından dolayı tahrip olan yollarımızı bir bir yeniledik. Alt yapı projemiz ile birlikte uzun vadede planladığımız projelerimiz arasında bulunan içme suyu sorununa köklü çözüm ürettik. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile 2020 yatırım programına alınan akabinde 23 Kasım 2020 tarihinde ihale edilen Alparslan 2 Barajından temin edilecek içme suyu projesi ile Muş’un yüzyıllık sorununu ortadan kaldırıyoruz. Bu süreçte bizlerle birlikte koşuşturan Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek’e de şükranlarımı sunarım. Bizler, birbirimizden güç almaktayız. Bizim için görevin bitmesi diye bir şey söz konusu değildir. Görev ve dava şuurumuz her zaman devam edecektir. Bu vesile kongremizi şereflendiren siz kıymetli misafirlerimize şükranlarımı arz ederken, 7. Olağan Muş İl Kongremizin özelde ilimize ve bölgemize, genelde ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim. Kongrede sorumluluk üstlenecek olan arkadaşlarımıza başarılar diler, onları şimdiden tebrik ediyorum. Görevi devreden arkadaşlarımıza da yaptıkları ve yapacakları hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğimizin hep daim ve kaim olması temennisiyle sizleri saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

“MUŞ OVASININ 780 BİN DÖNÜMÜNÜ SULAMAYA AÇIYORUZ”

Kongrenin devamında Ak Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek konuştu. Şimşek, konuşmasında kente yapılan yatırımları anlatarak; “Biz bu şehre ne kadar hizmet getirsek, ne kadar imkan tanısak yüreğimiz oh demiyor, yeter demiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da emri öyledir. Biz inşalara hizmetkar olmak için yola çıkmışız ve hizmet yolunda çalışacağız. Yaklaşık 19 yıldır bu parti cumhurbaşkanımızın sayesinde çok güzel işler başardı. Çok zor günler geçirdik, çok zor badireler atlattık. En yakın tarihte gördüğünüz gibi artık nerdeyse ülkemizi bölüp paramparça etmek için içimizdeki şer odaklar, terör örgütleri 15 Temmuz gecesi bir harekete başladılar. Sayın Genel Başkanım şahit olsun ki Muş’umuzun bu değerli evlatları vatan meselesi olunca, bayrak meselesi olunca ilk gece saat akşam 10’dan beri Muş Ovasını terk etmediler. Bayraklarıyla beraber “Sayın Cumhurbaşkanımızın emrindeyiz, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz” dediler. O şer odaklarını bütün Türkiye de olduğu gibi Muş’ta da şahidim 28 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttular. Son bir iki yıl içerisinde özellikle bu pandemi sürecinde yapılan hizmetlere değinme istiyorum. Nüfuzumuzun yüzde 48’i 18 yaş altıdır. Evet işsiz gençlerimiz var ama inşallah yavaş yavaş onlara daha fazla imkan sağlama amacıyla çalışacağız. Muş Ovasının 780 bin dönümünü sulamaya açıyoruz. Projeleri bitti birinci kısmı ihaleye çıktı. İkinci kısmının ihalesiyle birlikte toplam 370 bin dönümün bir ay içerisinde ihalesini yapacağız. Bu sayede çiftçilerimiz 1 alıyorsa 10 kat verim alacaklar. Muş’ta şu anda dün gelenlerle birlikte 54 tane ambulans var. İlçelerimiz dahil 480 doktorumuz var. 2 bin öğretmenden 7 bin öğretmene çıkıldı. Sadece 3 yılda 3 tane yeni fakülte geldi. Sağlık bilimleri fakültesinde 13 bölüm bulunuyor. Sağlık bilimleri fakültesi yeni yapılacak 500 yataklı Eğitim Ve Araştırma Hastanesiyle birleştiği zaman sağlığı daha iyi bir noktaya taşıyacağız. 3 yıl içerisinde bin 500 kilometre yol yaptık. Sadece geçen yıl 390 milyon TL yardım etmişiz. Bu konuda bize bu hizmeti tatmayı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”