ANNELERDEN PENÇE KİLİT ŞEHİTLERİNE RAHMET

ANNELERDEN PENÇE KİLİT ŞEHİTLERİNE RAHMET

Muş’ta çocuklarının dağa kaçırılmasından Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) sorumlu tutan aileler, Pençe-Kilit Operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan 5 askere rahmet dilediler

Muş’ta her hafta Çarşamba günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) binası önünde evlat nöbeti tutan gözü yaşlı aileler önceki gelen şehit haberinden dolayı üzüntülerini dile getirdiler. Parti binası önünde evlatlarının döneceği günü bekleyen aileler Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan 5 askere rahmet dileyerek, yaralı 2 askere de geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Kente çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı iddiasıyla sorumlu tuttukları HDP’nin il binası önünde eylemlerini sürdüren 35 aile, 58 haftadır çocuklarının yolunu gözlüyor. Her hafta çarşamba günleri HDP’nin il binası önünde kurulan çadırda bir araya gelen alileler, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit operasyonunda kahramanca görev alan askerlere, destek mesajı verdi. Operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olmasına üzülen aileler, yaralı askerlere acil şifalar dileğinde bulundu.

KOÇHAN: “ONLARDA BİZİM EVLATLARIMIZ”

2014 yılından bu yana bir haber alamadığı oğlu Ersin için eylemini kararlılıkla sürdüren anne Ayten Koçhan; “Biz aileler, sadece evlatlarımızı istiyoruz. Pençe Kilit operasyonunda 5 evladımız şehit oldu. Aile ve akrabalarına başsağlığı diliyoruz. Onlarda bizim ciğerimiz. Onlarda bizim evlatlarımızdır. Yaralı askerlerimizi de hayırlı şifalar dileriz. Allah bütün yaralı askerlerimize, hayırlı şifalar versin. Biz çocuklarımızın döneceği günü özlemle bekliyoruz. Biz sadece evlatlarımız için buradayız. Onlarda bizim evlatlarımız. Ersin oğlum beni duyuyorsan, dön gel. Yeter anneler ağladı. Dönün yavrum, yolunuz yol değil. Dönüp gelin, teslim olun. Allah HDP’nin, PKK’nın belasını versin. Bu çektiğimiz acı, onların içine dolsun” diye konuştu.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ DE ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZİN İNTİKAMINI ALACAKTIR”

15 yaşında dağa kaçırılan oğlu için eylemini sürdüren anne Naciye Sönmezyıldız, şehit olan askerlerin intikamının alınacağını belirterek; “Ben 58 haftadır oğlum Osman için buradaki eyleme katılıyorum. Oğlum daha 15 yaşındayken kaçırdılar. Tek istediğim oğlumun geri gelmesidir. Yıllardan beri oğlumdan haber alamıyorum. Sadece kendi çocuğumuzu değil, dağa kaçırılan ya da kandırılarak götürülen bütün çocukları istiyoruz. Ülkemizin huzuru için şehit olan askerimizin haberini aldık. Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Vatanı için canını feda eden askerlerimiz ve polislerimize Allah yardımcı olsun. Şehit olan askerlerimizin ailelerinin başı sağ olsun. Yaralı olan askerlerimize de Allah acil şifalar versin. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Burada mücadeleye devam edeceğiz. Evlatlarımızı o dağlarda bırakmayacağız. Güvenlik güçlerimiz de şehit olan askerlerimizin intikamını alacaktır. Bizler tek devlet tek bayrak altında yaşıyoruz. İkinci bir bayrak olamaz. Allah devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.  




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”