“AŞI ORANLARINDA ARTIŞ VAR AMA YETERLİ DEĞİL”

“AŞI ORANLARINDA ARTIŞ VAR AMA YETERLİ DEĞİL”

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, koronavirüs salgınında alınması gereken tedbirler ve aşı çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada aşı oranın geçtiğimiz günlere oranla artış olduğunu ancak yeterli seviyede olmadığını söyledi

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, dünyayı etkisi altına alarak küresel salgın ilan edilen koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Valilik makamında İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu ile birlikte açıklamalarda bulunan Vali Gündüzöz, maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan kent genelinde başlatılan aşı seferberliği için vatandaşlara seslenen Vali Gündüzöz, aşı olmayanların biran önce aşı olması çağrısında bulundu.

Ülke genelinde açıklanan aşı oranlarında Muş’un düşük iller arasında yer alması nedeniyle daha fazla aşılama çalışması ile liderliğin elde edilmesi gerektiğini belirten Vali Gündüzöz, aşı olmayan vatandaşların kul hakkına girdiğini belirtti. Öte yandan tedbirlere uyulması için denetimlerin sıklaştırılacağını belirten Gündüzöz, vaka sayılarındaki artışla endişelenecek duruma gelinebileceğini vurguladı.

Sivil memurlar ve kolluk  kuvvetleri aracılığıyla vatandaşlara gerekli uyarıların yapıldığını aktaran Vali Gündüzöz; “Herkesin malumu olduğu üzere tüm dünyada ve Türkiye’de Covid-19 pandemisi, küresel salgını devam etmekte. Bununla hükümetimiz etkili bir mücadele içerisinde. Pek çok ülkeye göre daha iyi durumdayız. Ancak bu virüs sürekli yeni varyantlar şeklinde salgına tesir etmeye devam ediyor. Dolaysıyla bize düşen bir takım görevler var. Şimdi vaka sayılarındaki ölümlerdeki azalış bizi bazen rehavete düşürebiliyor. Rehavet nedeniyle maskeyi takmayı, mesafeyi korumayı ve hijyenle ilgili tedbirleri almayı gevşetebiliyoruz. Bunu maalesef Muş içinde görüyoruz. Vatandaşlarımızı ilgili sivil memurlar ve kolluk kuvvetleri marifetiyle uyarıyoruz. Bunun yanında il sağlık müdürümüz ve altındaki başhekiminden en alttaki sağlık memuruna kadar herkes canla başla mücadele ediyor. Bu salgınla mücadelenin en önemli unsurları kahraman sağlıkçılarımızdır. Bu emeklerin, elde ettiğimiz kazanımların kaybedilmemesi açısından maske, mesafe ve hijyen dediğimiz bu üçlüye riayet etmememiz lazım.”

“HER TÜRLÜ ÇAREYE BAŞVURACAĞIZ, YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ”

Vali Gündüzöz, açıklamasının devamında, tedbirlere uyulması için her türlü denetime başvuracaklarını vurgulayarak; “Maske artık takılmayabilir diye bir durum söz konusu değil. Aşılama son derece önemli, aşı oranlarının artması lazım. Kıymetli hemşerilerimize ve kardeşlerimize muhakkak aşı olmaya gidiniz diyoruz. Aşı ayaklarının altında, hükümet konağımızın önünde var çeşitli noktalarda var. Sadece sağlık kuruluşlarında değil her tarafta aşı yapma imkanımız var. Aşılama oranlarının arzu ettiğimiz oranlara çıkması gerekiyor. Muş olarak liderliği almamız lazım. Aşı oranlarında geçtiğimiz günlere göre bir artış var ama yeterli değil. Vatandaşlarımız aşılarını yaptırmaları lazım. Bu salgından korunmanın en önemli yöntemlerinden bir tanesi aşıdır. Bu memleketinde diğer insanlara ve kul hakkına olan duyarlılığını biliyoruz. Böyle bir duyarlılığımız var ama aşı olmuyoruz. Bu kul hakkına giriyor. Sonuç itibariyle bir salgın var ve bu salgını taşımış oluyoruz. Aşı olmalıyız, maskeyi de takmalıyız. Maske konusunda bir gevşeme var. İki gündür kolluk kuvvetleri marifetiyle ve sivil memurlar ile denetimleri arttırdık. Bundan sonrada denetimler artarak devam edecek. İstemesek de idari cezalar vermeye devam edeceğiz. Maske takmayan vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum. Sonuç itibariyle bizim topluma karşı görevlerimiz var. Genel hijyen, hıfzıssıhha açısından sorumluluk bize verilmiş bu sorumluluğu da yerine getirmek açısından maskeyi muhakkak takma yönünde her türlü çareye başvuracağız, yaptırım uygulayacağız” dedi.

“BİR MÜDDET SONRA ÇOK ÇOK ENDİŞELENECEĞİMİZ BİR DURUMA GELEBİLİRİZ”

Tedbirlere uyulmadığı takdirde endişelenecek bir duruma gelinebileceğini ifade eden Gündüzöz açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bunun dışında tüm halkımıza, aşı sırası gelen tüm halkımıza gidin aşınızı olun diyoruz. Çeşitli mağduriyetler yaşamamak adına bunu halkımızdan talep ediyoruz. Kamu hizmeti görevindekilerinde zaten her şeyden önce, kamu hizmetlerinin aksamaması noktasında aşılarının olması gerektiğini birim amirleri marifetiyle kendilerine ilettik. Biz kıymetli hemşerilerimizden maske, mesafe ve temizlik kuralarına uyalım ve maske serbest değil bu salgını böyle yeneceğiz ve aşılamayı da arttıralım. Muş’ta Türkiye ortalamasının altında bir vaka seyri de olsa zaman çizelgesine baktığımızda son dönemde bir yükselme trendi var. Bayramdan önce bu trend vardı bayramdan sonra daha da hızlandı. Eğer aşı olmazsak, maske takmazsak sonuçları çok daha ağır olur. Hepimiz daha fazla bu işten etkileniriz. Sıkıntının artacağını ön gördüğümüz için sıkıntı artmadan bu hususları tekrardan vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz. Şu anda çok endişe edeceğimiz bir durumda değiliz ama artış devam ediyor. Bir müddet sonra çok çok endişeleneceğimiz bir duruma gelebiliriz. Tüm vatandaşlarımız basiretli birer vatandaş olarak bu tedbirlere uymalı. Memleketimize düşman, vatandaşımıza düşman çeşitli gurupların aşının zararlı yan etkileri olduğu konusunda uydurma bilimsel olmayan çeşitli tavsiyeleri olabiliyor. Bunlar çeşitli merkezlerden yönetilen propagandalar bunlara itibar etmeyiniz. Biz dinen inanç olarak da bilme akla hürmet eden bir toplumuz. “Bilim çinde bile olsa gidip alınız” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bilim adamları ve Bilim bugün diyor ki aşı olmaktan başka çare yok. Gidip çeşitli nedenlerle aşı olmuyorsak bunu izah etmek mümkün değil. Biz neye inanıyoruz, ne yapıyoruz. Endişelenelim ama hiç endişelenmezsek sıkıntı yaşarız. Onun için kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”