ASYA, 2020 YILINI DEĞERLENDİRDİ

ASYA, 2020 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek, 2020 yılı faaliyetleri hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, basın mensupları ile Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında 2020 yılının yatırım ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Asya, konuşmasının başında 2021 yılının sağlıklı ve huzurlu geçmesi temennilerinde bulunarak; “2020 yılı dünyada herkes için bir acı yılı oldu. Yakınlarımız, akrabalarımız ve dostlarımızdan kayıpların yaşandığı ve pandemi sürecinde adeta dünyayı ablukasına almış olduğu sıkıntılı bir süreç geçirdik. 2021 yılının güzelliklerle her birimizin daha güzel ve sağlıklı bir dünyada birbirimizi kucaklayacak muhabbet edebilecek bir ortamda yaşamak ümidiyle yeni yılı sizlere ve ailenizle birlikte güzel işler yapmamıza vesile olsun. Sizler bu memleketin doğru haberi doğru kaynaklardan öğrenmesine vesilesiniz. Pandemi döneminde sizlerden uzak kalmak istemediğimiz için sizlerle bir değerlendirme toplantısı yapmak istedik” dedi.

“KENT MEYDANI’NIN KABA İNŞAATINDA YÜZDE 65 TAMAMLANDI”

Belediyenin önemli projeleri arasında yer alan alt yapı üst yapı ve kent meydanı hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Asya; “2020 yılı Muş Belediyesi için belki bir kısım çalışmaların rölantiye aldığı bir dönemde acil işlerimizde bir eksilik bırakmadık. Sıkıntılı ve meşakkatli bir süreçte alt yapı çalışmasının 2020 yılında yüzde 99’na ulaşmış olmanın sevincini yaşamaktayız. Şuanda alt yapımızın kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları tamamlanmış içme suyu depolarımız tamamlanmış sadece bağlantıları ki bu sonbaharda planladık. Ekim Kasım aylarında su rezervlerinin en düşük olmasından dolayı yaşanacak sıkıntıları yaşamamak adına bahara bıraktık. Firmanın da ufak tefek sıkıntıları kaldı. Onları da tamamlayıp Nisan ayında artık içme suyu şebekelerimizi tamamen yeni şebekeye adapte edip halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Uzun süredir şehrimizde devam eden doğalgaz çalışmaları aynı şekilde talep edip ulaşılmayan bir mıntıka, bölge ve mahallemiz kalmadı. Bu anlamda Meclis Üyesi arkadaşlarıma, Başkan Yardımcısı arkadaşlarıma, birim müdürleri arkadaşlarıma ve canla başla çalışan ekip personeli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yaklaşık 70 bin ton asfaltı üreterek kendi personellerimizle çalışarak serdik. Şuanda hiçbir mahallemizde alt yapıdan kaynaklı ana ve ara arteller olmak üzere asfaltını yapmadığımız bölge kalmadı. Yeni mahalle statüsüne kavuşturduğumuz Sütlüce, Bağlar, Güzeltepe ve Yeni Mahalle de planlamalarımızı yapıp Allah nasip ederse 2021 yılında yol açma ve yol yapma çalışmalarımızı hızlandırmış olacağız. Yine bu şehirde ciddi manada bir eksiklik olarak addettiğimiz Kent Meydanımızın yapımına başladık. Kaba inşaatının yüzde 65 tamamlanmış oldu. 2021 yılında finansman teminimizle inşallah kısa bir sürede çalışmalarımıza başlayıp ve hedefimiz biran önce bitirmek olacaktır.”

“SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ OLAN HALK EKMEK FABRİKASI TAMALANDI”

Yeni hizmete açılan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın trafik sorununa önemli katkıları olacağını belirten Asya, aynı zamanda şehrin doğu bölgesine kentleşme sürecini başlatıldığını vurgulayarak; “Sosyal sorumluluk projemiz olan Halk Ekmek fabrikamızı aynı şekilde 2020 yılında başladık. Son 10 gündür deneme ekmek üretimleri devam etmektedir. Şuanda mahallelerimizde satış büfelerimiz kurulmaktadır. En kısa sürede sağlıklı, hijyen, kalite ve fiyat noktasında halkımıza sosyal sorumluluk projesi kapsamında ulaştırmış olacağız. Büyük hedeflerimizden bir tanesi Cezaevi mıntıkasında imar kanunun 18. Maddesi uygulanmak üzere açmış olduğumuz Recep Tayyip Erdoğan bulvarının alt yapısı, üst yapısı, ışıklandırması ve asfaltını bitirmiş halkımızın alternatif bir notada çevre yolu bir noktada ana artel açmak üzere hem şehir trafiğini hem de o mıntıkada kentleşme sürecini başlatmış olduk. Yeşil alan kapsamı çalışmalarında 2014 yılında dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Muş’a geldiğinde tahsis ettiğimiz eski stadyumun yerini Gençlik Parkı olarak yapılmasını talep etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız 2019 seçimlerinde Muş’ta yaptığı mitingte bizzat talimatlandırmak üzere yaklaşık 46 bin metrekare olan eski stadyumun yerine Millet Bahçesi ve içerisinde Millet Kıraathanesi çalışmalarımızla inşallah önümüzdeki sezon TOKİ tarafından yapılan Millet Bahçemizi protokol ile devrini alarak halkımızın hizmetine sunacağız. Kale Mahallesindeki TOKİ’nin çalışmalarından kaynaklı yol kaymalarında üzerinde durarak en son proje ve ihalesi yapılarak Kale’ye giden yolda fore kazığı maliyetli bir iş olmasına rağmen TOKİ Başkanlığına yaptırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Asya yapılan hizmetler hakkında yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının görüş ve önerilerinin sunması ile toplantı sona erdi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”