ASYA, 2021 HEDEFLERİNİ TRT GAP RADYOSUNA ANLATTI

ASYA, 2021 HEDEFLERİNİ TRT GAP RADYOSUNA ANLATTI

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya TRT Gap Diyarbakır Radyosunun canlı yayın konuğu olarak Halk Ekmek Fabrikası ve 2021 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

TRT Gap Diyarbakır Radyosunun canlı yayınına telefonla bağlanan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, sosyal ve kültür belediyeciliği ile ilgili bilgiler aktardı. Belediyenin en hayata geçirdiği projelerden biri olan Halk Ekmek Fabrikası ile bilgiler veren Başkan Asya, fabrikanın kurulmasının önceliğinin ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması yönünde olduğunu ifade etti.

Öte yandan 2020 yılında yapılan çalışmalar ve 2021 yılında hayata geçirilecek olan projelerden bahseden Başkan Asya, şehrin kangren haline gelen Alparslan 2 Barajından temin edilecek olan içme suyu projesini detaylarını vurgu yaptı. 2020 yılı içinde birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Asya, 2021 yılının da dolu geçeceğini belirtti.

“SON TEKNOLOJİ İLE FABRİKAMIZ FAALİYETE GEÇİRDİK”

Asya konuşmasının başında alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanında sosyal, gönül, kültür ve sant belediyeciliğini sürdürdüklerini belirterek; “2019 yılı seçimlerinin ana teması gönül belediyeciliği ve sosyal belediyecilik olarak belirlendi. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte adeta dünyaya bir örneklik teşkil etti. Bu anlamda bizlerde şehrin alt yapısı ile birlikte üst yapısı bunların yanında da sosyal, gönül, kültür ve sanat belediyeciliğini de eş zamanlı olarak getirdik. Bu anlamda da yine bu şehrin eksikliği olarak gördüğümüz Halk Ekmek Fabrikamızı kurmuş olduk. Belki pandemiden dolayı gecikmeli oldu ama hamdolsun tesisimiz son teknoloji ile donanımlı kapasitesi çok yüksek tuttuk. 60 bin ekmek üretim kapasitesi ile tesisimizi kurduk. Şuanda başlangıçta 10 bin ekmek ile başladık her geçen gün bu sayıyı artıracağız. 11 Ocak tarihi itibariyle mahallelerimizde kurduğumuz kulübelerde satışlar başladı. Aynı zamanda daha önce belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize belediye personellerimizce evlerine ulaştırmak üzere startı verdik. Bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki; ikinci dönemde tekrardan seçilmiş olmanın mutluluğu ile birçok çalışmaya imza attık. Fakat en önemlisi olan gönlümüze ferahlık veren Halk Ekmek Fabrikamızın kurulması oldu. Hijyen, kalite ve fiyatların uygun olması vatandaşlar tarafından kabul görmesinin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARI BELİRLEYEN EKİBİMİZ VAR”

Kurulan Halk Ekmek Fabrikasında 15 personelin çalıştığını, ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Asya; “Belediye personellerince kurulan Vefa Sosyal Destek ekibi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşların isimleri ve adresleri belirlenmişti. Bu vatandaşların isimleri ve adreslerini hiçbir zaman açık etmemek üzere fiili veri elimizde vardı. Ancak bunun yanında tespitlerimizi iyi bir araştırma yapmak üzere çünkü ekmek ve suyun başka bir alternatifi yoktur. Mutlak bir suretle aç insanın kalmaması şiariyle, ilgili başkan yardımcımız sosyal kültür müdürümüz ile birlikte 12 kişilik bir ekiple bunun saha çalışmasını yapıyorlar. Fabrikamızda ise 15 tane personel çalışıyor. Bizim önceliğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlar ikinci öncelimiz ise ekmekteki kalite, temizlik ve fiyat uygunluğunu bir seviyede tutmaktır. Dolayısıyla bütün halkımıza dokunabilecek bir proje olması sebebiyle bu fabrika işini önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

“ALT YAPISINI BİTİRMİŞ BİR BELEDİYEYİZ”

2021 yılında stratı verilecek projelerden bahseden Başkan Asya, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş olma sebebiyle başlatılan Gençlik Merkezi projesine başlanılacağını belirterek; “2020 yılı tüm dünya için bir rölanti yılı oldu. Hamdolsun biz 2020 yılını olabildiğince dolu geçirdik. 2020 yılında Halk Ekmek Fabrikamızı kurduk. Kent Meydanımızın çalışmalarına strartı vererek kaba çalışmalarının yüzde 65’i tamamlandı. Recep Tayyip Erdoğan bulvarımızdaki çalışmalarımızın kaba işleri bitti bir kaldırım ve orta refüj çalışmaları kaldı. 2021 yılının projelerini yaparken de 2020 yılında eksik kalan önceliğimiz bu şehrin eksikliği olarak belirlediğimiz Kent Meydanını tamamlamak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cumhuriyet Caddesinde alt yapı çalışmaları tamamlandı. Üst yapısını da proje aşamasından ihale aşamasına getirdik. Orayı da istasyon caddemiz gibi kaldırım, asfalt ve ışıklandırma yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. İstasyon caddemizin orta refüjüne yapılacak ışıklandırma ve yeşillendirme çalışması için projesi tamamlandı ihale aşamasına getirerek 2021 yılında da bitirme hedefindeyiz. Alt yapısı bitirmiş bir belediye olarak, 2020 yılında asfaltsız ana ve ara arterlerimiz kalmadı. Ancak alt yapıdan yeni çıkmış bir şehrin bazı aksaklıkları kaldırım tahribatları ve aşınma tabaka asfaltı atmak üzere 2021 yılında da asfalt noktasında ciddi bir çalışmanın olacağı yıl olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olma sebebiyle, projelendirdiğimiz Gençlik Merkezi projemizi inşallah Bursa büyükşehir Belediyesi ile birlikte etüt proje bitti, 2021 yılında çalışmalarına başlayacağız.”

“MUŞ TARİHİNİN EN BÜYÜK İHALESİ, ALPARSLAN 2 BARAJI İÇME SUYU TEMİNİ PROJESİ”

Başkan Asya konuşmasının devamında içme suyu temini için yaptıkları çalışmaları değinerek; “Kale bölgemizin bazı yerlerinin heyelan alanı oluşması, uzun süredir TOKİ ile çalışmamızı sonuçlandırarak, ihalesi yapıldı. 12 Ocak tarihi itibariyle ilk kazma vuruldu. Şuanda ekiplerimiz fore kazık, ankeraj ve yol genişletme çalışmalarını fiili olarak başlatmış bu yıl içince bitirmek üzere gayretle çalışacağız. Kalemizin şehre bakan yüzünün hem yol hem peyzaj çalışmalarını elimizdeki hazır projeyi 2021 yılı içinde bitirmek olacaktır. Mevsim şartlarının eli verişli olması sebebiyle su temini için sondaj çalışmalarımız devam etmektedir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile iş birliği protokol kapsamında 7 tane sondaj çalışmasını başlattık. Bunun 3 tanesinde beklediğimizin üstünde su temini yapıldı. Geri kalan 4 tanesi de devam etmekte olup bu yıl içinde güzel sonuçlar alma umudundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlatılan Alparslan 2 Barajından su temin etme projemizin ihalesi yapıldı. Bu belki Muş tarihinin en büyük ihalesi olarak tarihe geçti. 23 Kasım 2020 tarihinde ihalesi yapıldı. Şuanda bürokratik ve prosedür süreci devam etmektedir. Kısa bir sürede ilgili firmaya yer tesisi yapmak üzere bu işe başlayacağız. 2021 yılının özelde Muş’umuza bölgemize genelde ülkemize milletimize hayır getirmesini dileyerek çalışmalarımızın son hız devam edeceğini bir kez daha beyan etmek istiyorum” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”