ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut’un Kümbet Köyü mevkiinde yapımı devam eden Güneş Enerjili Santrali (GES) projesinin hayata geçirilmesi ile önemli bir enerji kaynağı elde edeceklerinin vurgusunu yaptı.

Muş Belediyesi, tarafından Korkut ilçesine bağlı Kümbet Köyü mevkiinde hayata geçirilecek LALE Güneş Enerjili Santrali (GES) projesinde çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çalışmalarının startı verildiği proje 123 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Yenilenebilir enerji üretimi kapsamındaki GES projesinde 4.6 MW enerji elde edilecek. Projenin tamamlanması ile Muş Belediyesine enerji konusunda önemli bir gelir elde edecek. 

Belediye Başkanı Feyat Asya proje uygulama alanında incelemelerde bulundu. Teknik ekipten projenin detayları hakkında bilgi alan Başkan Asya, çalışanlara kolaylıklar diledi. Projeye ilişkin bilgiler veren Başkan Asya kendi enerjisini üreten bir belediye olacaklarını söyledi. GES projesi ile elde edilen enerjiyi belediye bünyesindeki birimlerde kullanacaklarını kaydeden Asya, arta kalandan ise gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Projenin Ağustos ayında tamamlanmayı planladıklarını belirten Asya, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Projenin etaplar halinde arttırılacağını belirten Başkan Asya; “Korkut’un Kümbet köyünde yaklaşık 5 megabayt enerji elde edeceğimiz GES Projemizi uyguladığımız alanda incelemelerde bulunduk. Bu yıl içerisinde tamamlayacağımız proje ile enerji alanında belediyemize önemli bir kaynak kazandırmış olacağız. İlk etapta 123 bin metrekare alanda yaptığımız projemizi önümüzdeki dönemlerde etap etap arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

“BELEDİYEMİZE GELİR OLARAK AKTARILMASINI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kendi enerjilerini üreten bir belediye olma yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Asya; “Enerji tasarrufu konusunda Muş Belediyesi olarak bir girişimde bulunduk. Korkut ilçemizin Kümbet köyünde 123 bin metrekare alan üzerine GES Projemizi uygulamaya aldık. Kurulum çalışmaları hızla devam ediyor. 4.6 MW enerji üretim kapasitesine sahip olan LALE GES Projemizi önemsiyoruz. Çevre duvarı ve elektrik bağlantı noktasına direk imalatları tamamlanan projemizde saha çalışmalarımız sürüyor. Ağustos ayında bitmesi planlanan ve belediyemize devri sağlanacak olan GES'nin üretim kapsamının sürdürülebilir olması için Güneş panellerine TSE ile olan protokolümüz gereği güç, dayanım, iletkenlik ve ısı deneyleri yapılmaktadır. Testlerin bitimine müteakip panel yerleşimleri yapılacaktır. 75 milyonu aşkın maliyetli projemizle belediyemize iyi bir gelir elde etmeyi düşünüyoruz. Şu an içme suyu temini hususunda ciddi bir elektrik tüketimimiz var. Sondajlardan elde ettiğimiz suyun evlere ulaştırılmasında enerji tüketimi hat safhada. 2 aylık okuma döneminde tahakkuk edilen su ile aylık elektrik faturaları neredeyse birbirine yakın durumda. Buna rağmen içme suyunun en ucuz fiyatlandırıldığı bir belediyeyiz. Dolayısıyla bu GES projemizle belediyemizin ve bağlı birimlerinin enerji tüketimini bu sayede karşılamayı arta kalan kısmının da belediyemize gelir olarak aktarılmasını sağlamayı hedefliyoruz. GES Projemizin ilimizin ve halkımızın hayrına vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”