ASYA, ÜNLÜ KÖŞE YAZARLARININ RADARINDA

ASYA, ÜNLÜ KÖŞE YAZARLARININ RADARINDA

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kent genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında ülke genelinden adından sıkça söz ettirirken, ulusal gazete yazarlarının radarına girdi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmalarıyla ülke gündemindeki yerini almaya devam ediyor. Daha önce birçok farklı ulusal televizyon kanallarına konuk olan Başkan Asya, bu defa çalışmaları ile ünlü gazetecilerin köşe yazılarına konu oldu. 

Geçtiğimiz günlerde kentte düzenlenen ‘Altın Lale Ödülleri’ programı kapsamında kente gelen Haber Türk yazarı Yasemin Güneri, Başkan Asya ile bir araya gelmişti. Yazar Güneri, ‘Altın Lale Ödülleri’ programından sonra köşe yazısında ele aldığı konulardan biri ‘Muş üretiyor Kars pazarlıyor’ başlığı ile Başkan Asya ile yaptığı sohbetini anlattı. 

Daha sonra çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul iline giden Başkan Asya, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile bir araya geldi. Ülkenin en ünlü gazetecilerinden olan Ahmet Hakan, dün kaleme aldığı köşe yazısında da Başkan Asya ve Muş oldu. Yazar Ahmet Hakan, İstanbul’da bir araya geldiği Başkan Asya ile diyaloğuna değinerek, ‘Kars kazı değil Muş kazı’ başlıklı konuyu ele aldı. 

HABER TÜRK YAZARI YASEMİN GÜNERİ’NİN YAZISI

Ünü gazeteci yazar Yasemin Güneri, 7 Aralık 2022 tarihli köşe yazısında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz hafta Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın davetlisi olarak gazeteci dostlarla Muş’a gittik. Bir Belediye Başkanının bu kadar çalışkan ve mütevazı olmasına alışık değiliz. Göreve gelir gelmez makam odasını değiştirip halkla arasına sınır koyan Belediye başkanlarından olmayan Asya, Muş’un suç işleme oranının en az olduğu illerin başında geldiğini söyledi. Başkan Asya, hayvan sayısı bakımından Muş’un Türkiye sıralamasında ilk 5’e girdiğini, ancak hayvansal üretim açısından da 40. Sırada olduğunu söyledi. Muş’un en fazla kaz, süt ve et ürünleri üreten illerin başında gelirken neden Kars’ın meşhur olduğunu sorduğumda başkan Asya, “Biz de tanıtım eksikliği var. Ürettiğimizi pazarlama konusunda eksikliklerimiz var” dedi. Günümüz koşullarında teknolojinin gelişmesiyle birlikte tanıtım mecraları da gelişti. Muş’ta yaşayan gençlerin e-ticaret ve e-tanıtım yoluyla illerini geliştirmesi ve tanıtması gerekiyor. Tanıtım olmadığı için Muş da üretilen kaz eti ve kaşar peyniri tüm Türkiye’ye “Kars kazı ve Kars kaşarı” olarak gönderiliyor. Alternatif tarım ürünlerinin geliştirilmesi ve hayvancılıkta Muş’un gelişmesi için et işleme tesislerinin de yapılması gerekiyor. Belediye Başkanı Asya, teşvik kapsamında olan Muş’a yurt içinden ve yurt dışından yatırımcıların gelmesi için girişimlerde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN: “KARS KAZI DEĞİL MUŞ KAZI”

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ahmet Hakan ise 8 Aralık 2022 tarihli köşe yazısında ‘Kars kazı değil Muş kazı’ başlığı atarak şunları yazdı; “İstanbul’da ikamet ediyorum. Bavula iki mont, bir kot atarak anında toparlanıp yola çıkabilen tiplerden değilim. Seyahat zorlu bir iş benim için yani. Ayrıca işim de başımdan aşkın oluyor genelde. Bu nedenle Anadolu’yu pek dolaşamıyorum. Ama İstanbul’a gelip de benimle görüşmek isteyen belediye başkanlarımızla bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile de bu kapsamda buluştuk. Azıcık muhabbetten sonra anladığım şu: Muş, biraz da Güneydoğu’nun Yozgat’ı gibi. Geri planda kalmış, hakkı yenmiş, kendini tanıtamamış. Başkan Asya’nın şu cümleleri, bu açıdan dikkat çekici: “İddia ediyorum: Gastronomi alanında Türkiye’nin en iyi yemekleri Muş’ta yapılır. Karslılar alınmasın ama Türkiye’nin kazı bizden gidiyor. Buradan kazı alıyorlar, Kars’a götürüyorlar. Sonra da oluyor ‘Kars kazı’.” Muş’un şahane peynirleri var. Bir süredir Muş peynirlerine dadandım, oradan biliyorum. Fakat “Muş peyniri” diye bir olgu yok. Altı ay karlar altındaymış Muş. Karla mücadele, belediye bütçesinden bayağı bir pay ayırmayı gerektiriyormuş. İflah olmaz bir kar sever olarak Başkan Asya’ya “Çok şanslısınız” dedim. Ne demek istediğimi tam olarak anladığını sanmıyorum. Bir belediye başkanını en fazla zorlayacak şey altyapı çalışmalarıdır. Riski göze almış Başkan. Ve Muş’un altyapı sorunlarını çözmüş. “Şimdi sırada sosyal belediyecilik var” diyor.”




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”