AVRUPA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLER BAŞLIYOR

AVRUPA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLER BAŞLIYOR

Muş Gençlik ve spor İl Müdürlüğü öncülüğünde kutlanan Avrupa spor Haftası etkinlikleri 23-30 Eylül tarihleri arasında farklı spor aktiviteleri ile kutlanacak

Avrupa spor Haftası Etkinlikleri başlıyor. Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, Muş Gençlik ve spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Avrupa Spor Haftası her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttıran önemli bir projenin startı Göletli Park spor komplekslerinde verilecek. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayacak olan programa il protokolünün katılımı bekleniyor.

Daha sonra sahne etkinlikleri olan Boks, Karete ve Güreş müsabakaları yapılacak. Branş etkinliklerinde ise Bedensel Engelliler Basketbol, Kano, Tenis ve Tekerlekli Kayak etkinlikleri sergilenecek. 30 Eylül tarihine kadar farklı alanlarsa etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri ile sporun tabana yayılması hedefleniyor. Farklı alan ve branşlarda gerçekleştirilecek müsabakalara sporcuların ailelerinin de katılımı olacak.

Muş Gençlik ve spor İl Müdürü Emrullah Güler, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İnsanların spora olan bakışı açısını daha olumlu hale getirerek sporu tabana yaymak ve her yaştan insanın spora ihtiyacı olduğunu göstermek istiyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde devam eden Kovid-19 salgınından kaynaklı düzenlediğimiz aktiviteleri sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları göz önünde bulundurarak yapılacak. Pandemi sürecinde insanlar evlerinde daha fazla vakit geçirmeye başladı ve hareketsiz kaldı. Biz de aslında bu hareketsizliği, hareketli hale dönüştürmek için evde, dışarıda, iş yerinde, sokakta, dağda nerede olursa olsun, spor yaparak atlatabileceğini göstermek istiyoruz. Göletli Park spor komplekslerinde başlayacak Avrupa Spor Haftası etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Diğer günlerde ise farklı alanlarda diğer etkinlikler devam edecek. Bütün vatandaşlarımızı Avrupa Spor Haftası etkinliklerine davet ediyoruz” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”