AVRUPA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

AVRUPA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kutlanmaya başladı

23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Spor Haftası etkinliklerine start verildi. Muş Gençlik Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan kutlama programı Göletli Park’ta çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Düzenlenen programa, Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Hasan Taş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, sporcular ve aileleri katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Muş Gençlik Spor İl Müdürü Emrullah Güler, spor branşlarının tanıtılması, obezite ile mücadele ve spor sağlık turizmini destekleyerek kentin en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini söyledi. Bir hafta boyunca 17 branştan etkinlerin devam edeceğini ifade eden Müdür Güler, kentin sporunu daha ileriye taşıyarak ülkeyi temsil etme hedefinde olduklarını belirtti.

Avrupa spor Haftasının toplumda hareket bilinci ile spora teşvik edici çeşitli faaliyetlerle kutlanan önemli bir proje olduğunu belirten Müdür Güler; “Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arası "Avrupa Spor Haftası" olarak ilan edilmekle beraber, bu hafta toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanmaktadır. Bizler de bu hafta Muş Belediye Başkanlığı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda bir hafta boyunca ilimizde çok sayıda spor organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu Proje: Avrupa Spor Haftası, Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen, çok sayıda spor aktivitesiyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini ve sağlıklı yaşam kültürünü arttıran, toplumda hareketlilik bilinci ile spora  teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanan önemli bir projedir” dedi.

“7'DEN 77'YE HER YAŞTAN VATANDAŞIMIZIN İNTERAKTİF KATILIM GÖSTERECEĞİ SPOR FESTİVALİ HAVASINDA BİR ETKİNLİK DÜZENLENECEKTİR”

Güler konuşmasının devamında, her yaştan vatandaşın interaktif katılım sağlayacağı bir etkinlik olacağını belirterek; “23-30 Eylül Haftası boyunca ilimizde yaklaşık 17 spor branşında devam edecek olan etkinliklerle spor branşlarının tanıtılması, obeziteyle mücadele, spor ve sağlık turizmini destekleyerek ilimizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemekteyiz.  İlimizde spor kültürünün toplumsal tabana yayılması adına yapılan spor yatırımlarından, spor branşlarının tanıtılacağı ve 7'den 77'ye her yaştan vatandaşımızın interaktif katılım göstereceği spor festivali havasında bir etkinlik düzenlenecektir. Milli Sporcularımızın gelecek nesillere rol model olabilmesi adına programda aktif rol alacağı, sahne spor gösterilerinden, interaktif spor etkinliklerine kadar dolu dolu bir etkinlik tertip edilmiş olup ilimiz en iyi şekilde temsil edilecektir.  Bu anlamda Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri" ile ilimizin spor alanındaki mevcut potansiyelinin etkin kullanılması ve geliştirilmesi ile birlikte, ilimizin de spor ili olarak konumlandırılması, gerçekleştirilecek sportif etkinliklerle ülkeler arasındaki en prestijli ülke olması bakımından spor ve sağlık turizmini bir itici güç, bir katalizör olarak görmekte, bu sayede ilimizin de katkılarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemekteyiz.  Bu organizasyonun düzenlenmesinde destekleri için başta Valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz olmak üzere, Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya'ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİN GEÇMİŞTEKİ BAŞARILI SPORCULARI ÖRNEK ALMALARINI İSTİYORUZ”

Programında devamında bir konuşma da Belediye Başkanı Feyat Asya yaptı. Başkan Asya, gençlerin geçmişteki başarılı sporcuları örnek almaları tavsiyesinde bulunarak; “Bu şehirde geleceğimizin teminatı ve sağlıklı nesiller yetiştirmek üzere birbirimizle yarışmaya başladık. Bugün burada "Avrupa Spor Haftası" etkinliklerinin icra ediliyor olması, gençlerimizi yarına hazırlama noktasında geçmişteki başarılı sporcuları örnek almalarını istiyoruz. Gençlerin başka alanlara değil, yıkıcı bir eylem içine değil sağlıklı ve vatanına milletine hayırlı birer evlat olabilmelerinin alt yapısını oluşturuyoruz” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”