Ayakkabı Sanayii Üretimde

Ayakkabı Sanayii Üretimde

Güray Ayakkabı Sanayi, şimdilik 50 çalışanıyla üretime başladı. İstanbul'dan gelen 2 öğreticiyle makinalarını çalıştıran firma, bölgede birinci olmayı hedefliyor.

Güray Ayakkabı Sanayi, şimdilik 50 çalışanıyla üretime başladı. İstanbul'dan gelen 2 öğreticiyle makinalarını çalıştıran firma, bölgede birinci olmayı hedefliyor.


 


11 ülkeye ihracat yapacak olan Güray Ayakkabı Sanayi makinalarını çalıştırarak üretime başladı. İstanbul'dan gelen 2 öğreticiyle birlikte makinalarını çalıştıran firma, bölgede birinci olmayı hedefliyor. 01 Nisan 2010 tarihinde çalışmaya başlayan firmada, şu anda 50 kursiyer işbaşı yapmış durumda. Hedefte 225 kişinin istihdam edilmesi düşünülüyor. Güray Ayakkabı Sanayi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük ayakkabı fabrikası durumunda bulunuyor. 40 yıldır mesleğin içinde olan, İstanbul'dan gelen Zeki Toker, fabrikanın geleceğinden umutlu. Türkmenistan'da ayakkabı fabrikasının kuruculuğunu yapan Toker, Kinetix ve Polaris firmaları adına da kesim üretimi yapmış. Türkmenistan'da 240 bayan elemanı ayakkabıcılık sektöründe eğiten Toker, Trakya Bölgesinde de 110 elemanı ayakkabı sektörüne kazandırmış durumda. Yine İstanbul'dan gelen Fedai Kırım ise ayakkabının doğduğu yer Gedik Paşa'da hem bu sektöre eleman kazandırmış, hem de ülke ekonomisine tecrübe ve bilgisiyle katkı sağlamış. İstanbul'dan gelen, ayakkabıcılığın duayeni olan iki usta, şimdi Muş'taki elemanları ayakkabı sektörü için hazırlıyorlar. İstanbullu ustalar, bu mesleğin altın bilezik gibi olduğunu, mesleği kavrayanların kesinlikle işsiz kalamayacaklarını belirterek, mesleğin inceliklerini detaylarıyla kursiyerlere aktardıklarını belirttiler.


 


İŞİMİZDEN ÇOK MEMNUNUZ”


Güray Ayakkabı Sanayi Fabrikasında, İş-Kur'dan kursiyer olarak çalışan Güngör Ökten, kendisinin evli olduğunu ve bir çocuk sahibi olduğunu, 6 kardeş anne ve babasıyla birlikte oturduğunu söyleyerek, bu iş sayesinde evinin bütçesine katkı sağladığını, işinden çok memnun olduğunu, 6 aylık kurs bitimi sonucunda, fabrikada çalışmaya devam edeceğini söyleyerek, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiğini ifade etti. Kursiyerlerden Ceylan Arslantaş ise, beş kardeşi olduğunu, böyle bir işe sahip olduğu için kendisini şanslı gördüğünü ifade etti.


11 ÜLKEYE İHRACAT


Fabrikanın üretime geçmesiyle birlikte, ihracat bağlantılarını tamamlayan firma, 11 ülkeye ayakkabı ihraç etmeye başlayacak. Güray Ayakkabı Sanayi, Yunanistan, Holland, Makedonya, Bosna Hersek, Almanya, İtalya, Japonya, Irak, İran, Mısır ve Avustralya'ya, Muş'ta yapılan ayakkabıları ihraç edecek. Fabrika sahibi Levent Akaydın, ihracat bağlantılarını tamamladıklarını, 11 ülkeye bu yıl içerisinde ihracata başlayacaklarını belirterek, Avustralya'da da büyük bir firma ile bağlantı kurduklarını ve aynı zamanda bu ülkede bir de showroom açacaklarını belirtti. İlerleyen zamanlarda ihracat yapacakları ülke sayısını da arttıracaklarını belirten Akaydın, bu fabrika ile Muş'un çok şey kazanacağını ifade etti.


MUŞ EKONOMİSİNE KATKI


Muş'ta, Nisan ayının ilk haftası üretime geçen ayakkabı fabrikası için, vatandaşlar da Muş için bu fabrikanın büyük bir nimet olduğunu söylediler. Vatandaşlar: Böyle bir fabrikanın Muş'ta açılmış olması, Muş için bir nimettir. Orada yüzlerce kişi istihdam edilecek, yurtdışına ihracat yapılacak, Avustralya'dan Japonya'ya kadar Muş'ta üretilen ayakkabılar gidecek. Böyle bir şeyi daha önceden hayal ederdik, ama şimdi gerçek oluyor. Bu bizi hem gururlandırıyor, hem de heyecanlandırıyor. Fabrikanın Muş'ta kurulmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” dediler.




Batıkan
14.04.2010 00:00:00
Siz her ikiniz de işinizde birer duayensiniz.Mesleğinizde başarılarılarınızın devamını dilerim!! Sizinle gurur duyuyoruz..


ÇELİK, “DANIŞTAY KARARI İLE DURDURULMUŞTUR”

“TÜTÜN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN”

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kurslarına Başvurular Yarın Sona Eriyor

Yurtçim İhracat Rakamlarını Yükseltti

Ekonomide Van ın Önündeyiz