AYDES BÖLGESEL MASA BAŞI TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AYDES BÖLGESEL MASA BAŞI TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Muş Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, ev sahipliğinde kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi (AYDES) bölgesel masa başı tatbikatı gerçekleştirildi

Muş Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü afetlere hazırlık ve konu hakkında bilinçli olunması için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde AFAD İl Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezinde ilgili kurum ve kuruluşlardan sorumluların katılımı ile Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi (AYDES) bölgesel masa başı tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç’in başkanlık ettiği tatbikata 23 afet grubu katıldı.

Konuya ilişkin Muş AFAD Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Muş İl AFAD Merkezinde gerçekleştirilen tatbikatta ki amacımız Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi’nin (AYDES), ulusal ve yerel düzeyde tüm kullanıcılar tarafından gerçek bir afette etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. İlimizde gerçekleşecek afetlerin ve müdahale çalışmalarının AYDES sistemine, ana çözüm ortağı ve destek çözüm ortağı kurumlarda bulunan AYDES kullanıcıları tarafından girilmesi ve sistemin sürekli güncel tutulması amaçlanmıştır” denildi.

Açıklamada 23 afet gurubuna bilgilendirme ile sunumlar gerçekleştirildiği belirtilerek; “AYDES masa başı tatbikatında; AYDES uygulaması üzerinden gelen ihbarlara anında müdahalenin önemi, bununla ilgili il düzeyinde neler yapılması gerektiği, ilgili kurum ve kuruluşlarca alınması gereken önlemler, Afet ve acil durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak ilimizin tüm güç ve kaynaklarını planlamak, bu güç ve kaynaklarını olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde görevlendirilmesini sağlamak, müdahale hizmetleri ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının ve il düzeyinde sorumlu birimlerin görev ve sorumlulukları konuları anlatıldı. AYDES masa başı tatbikatı; 23 Afet Grubu Operasyon Planı AYDES kullanıcılarının, Afet Grupları ile ilgili bilgilendirme sunumları yapmaları ile sona erdi” ifadeleri kullanıldı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”