BAĞLAMA KURSUNA YOĞUN İLGİ

BAĞLAMA KURSUNA YOĞUN İLGİ

Muş Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslar vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Haftanın 5 günü verilen bağlama kursu vatandaşlar ilgi gösteriyor

Muş ta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan bağlama kursu, yeni tip koronaviris (Covid-19) tedbirleri kapsamında devam ediyor. Kursiyerler sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak, bir yandan bağlama çalmayı öğrenirken bir yandan da öğrendikleri türküleri söylüyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Baskın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bağlama kursuna yoğun bir talep olduğunu söyledi.

Birinci kurs bittiğini ve yoğun talep olduğundan dolayı yine ikinci bir  kurs açtıklarını ifade eden Baskın; “Kursumuz haftada 5 gün olmak üzere devam etmektedir. Kursun bitimi sonunda kursiyerlerine bitirme belgesi veriyoruz. Kursiyerlerimizin arasında öğretmen, esnaf ve çok sayıda gençlerimiz var. Daha önce iki savcımız kursa katıldı ve belgelerini aldılar” şeklinde konuştu.

Kursiyer eğitmeni Serdar Solmaz, pandemi kuralları çerçevesinde kursun yaklaşık 2,5 ay devam edeceğini belirterek; “7 den 70 kadar her kesimin bağlama kursuna ilgi gösterdi. Bağlama kursuna gelenler sadece bağlama öğrenmekle kalmıyor, türkülerimizi de öğreniyorlar. Kademeli olarak kursiyere eğitim veriyoruz. Amacımız özellikle gençlerimizi bu tarz etkinliklerle bir arada tutabilmek, kötü alışkanlıklardan korumak. Kurslarımıza gösterilen yoğun ilgiden çok memnunuz. Binlerce yıllık geçmişi olan bir kültürden söz ediyoruz. Bütün duygu ve düşüncelerimizi bağlama ile dile getiriyoruz” dedi.

Merkez bağlı Çöğürlü İmam Hatip Ortaokulunda öğretmenlik yapan Merve Sevilay ise; “Halk Eğitim Merkezinde bağlama kursunun olduğunu öğrendikten sonra başvuruda bulundum. Şu anda bağlamayı çalmaya öğrendim. Çok fazla yeteneğim yok aslında ama buna rağmen kısa sürede çalmaya başladım” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”