BAKANLIK ONAYLI PROJEYE TAM DESTEK

BAKANLIK ONAYLI PROJEYE TAM DESTEK

Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, ‘Gençliğe İyi Bak’ projesinin tanıtımı için kentteki kamu kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) ziyaretlerini sürdürüyor.

Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, İçişleri Bakanlığı onaylı ‘Gençliğe İyi Bak’ proje tanıtımlarına devam ediyor. Bingöl, tanıtım ziyaretleri kapsamında Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Defterdarı Mustafa Bakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Eşref Çaptuğ ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ile buluştu.

İlk ziyaretine Belediye Başkanı Feyat Asya’dan başlayan Dernek Başkanı Bingöl, hayata geçirecekleri proje için destek talebinde bulundu. Son zamanlarda gençlerin en büyük düşmanı olan uyuşturucu ile mücadele hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, projenin detayları masaya yatırıldı. Sohbet havasında geçen ziyarette proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerde ele alındı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelen faaliyetler, vaka sayılarındaki düşüşler ile geçilecek normalleşme döneminde kentte stantlar kurularak, vatandaşların uyuşturucuya karşı bilgilendirilmeleri yapılacak. Öte yandan çalıştaylar ve seminerler düzenlenerek uyuşturucunun gençler üzerinde yarattığı ettiler anlatılacak.

Başkan Asya, Bingöl’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti.

Başkan Asya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, gençlik için verilen mücadele için Bingöl’e teşekkür dileklerini ileterek; “Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl kardeşimizi ağırladık. İçişleri Bakanlığı onaylı ‘Gençliğe İyi Bak’ projesine bizlerde elimizden geldiğince gerekli desteği vereceğiz inşallah. Proje hakkında yapmış olduğumuz istişareler sonucunda gençlerimiz için çok faydalı olacağı kanaatine vardık. Bizler gençlerin uyuşturucudan uzak durması için gerekli desteği sağlayacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha sağlıklı ve güzel yaşamalarını ‘Gençliğe İyi Bak’ projesi ile üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

“PROJEMİZİN BAŞARIYA ULAŞABİLMESİNDE KAMU VE SİVİL KURULUŞLAR İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDE OLUNMASI BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

Dernek Başkanı Alparslan Bingöl, projenin başarıya ulaşabilmesi için kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği halinde olmanın büyük önem arz ettiğini vurgulayarak; “Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği” olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Gençliğine İyi Bak’ projemiz Aralık 2020 tarihi itibari ile başladık. Projemizin ve aynı zamanda derneğimizin temel konusu; aile, çevre, toplum, millet ve devlet hayatını her alanda etkileyen, yıpratan, zayıflatan, güçsüzleştiren, iktisadi ve sosyal kayıplara neden olan alkol, uyuşturucu ve madde kullanım, alışkanlık ve bağımlılığına neden olan sebeplerin ortadan kaldırılması, etki ve zararlarının en aza indirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaları kapsıyor. Kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların iştirak ve katılımları ile uyuşturucu bağımlılığına neden olan sebeplerin analiz edilmesi, çözüm ve önleyici tedbir yollarının geliştirilmesi, uygulanması ve önleyici faaliyetlerin yaygınlaşarak süreklilik kazanması için çalışmalarda bulunmaktır. Projemizin başarıya ulaşabilmesinde kamu ve sivil kuruluşlar ile işbirliği halinde olunması büyük önem arz etmektedir. Toplumumuz için son derece hayati riskleri olan ve ancak toplumsal katılım ile çözümü mümkün olan büyük bir sorun ile karşı karşıya bulunmaktayız. Bu sorun yaygınlaşarak, gelişerek, değişerek, etki ve şiddetini arttırarak devam etmektedir” dedi.

“BİZLER GENÇLERİMİZİN BOŞ SOKAKLARDA KAHVE KÖŞELERİNDE HEBA OLMASINI İSTEMİYORUZ”

Gençlerin uyuşturucu illetinden korumak için canla başla sahada olduklarını belirten Bingöl, mücadeleyi top yekun verilmesi gerektiğini belirterek; “Projemizin ve aynı zamanda derneğimizin temel konusu; aile, çevre, toplum, millet ve devlet hayatını her alanda etkileyen, yıpratan, zayıflatan, güçsüzleştiren, iktisadi ve sosyal kayıplara neden olan alkol, uyuşturucu ve madde kullanım, alışkanlık ve bağımlılığına neden olan sebeplerin ortadan kaldırılması, etki ve zararlarının en aza indirilmesine yönelik çalışmalar yapılması. Kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların iştirak ve katılımları ile uyuşturucu bağımlılığına neden olan sebeplerin analiz edilmesi, çözüm ve önleyici tedbir yollarının geliştirilmesi, uygulanması ve önleyici faaliyetlerin yaygınlaşarak süreklilik kazanması için çalışmalarda bulunmaktır. Bu konuda kurumlarla istişareler içindeyiz herkesin bu konuya yönelmesi gerekir. Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadelede Derneği olarak uyuşturucu terörden daha tehlikelidir gençlerimizin beynini yıkayıp uyuşturucu ile aşılayıp kandırıyorlar. Bizler gençlerimizin boş sokaklarda kahve köşelerinde heba olmasını istemiyoruz. Toplum yararına faydalı hizmetler yapmalarını istiyoruz. Bizler canla başla sahadayız. Toplumun yarayan kanası uyuşturucu illetine karşı top yekun mücadele etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”