BAKANLIKTAN SPOR KULÜPLERİNE AYNİ DESTEK

BAKANLIKTAN SPOR KULÜPLERİNE AYNİ DESTEK

Geçtiğimiz günlerde Muş’ta faaliyet gösteren 77 spor kulübüne verilen nakdi desteklerin ardından, sporcuların faydalanacağı malzeme desteği, düzenlenen törenle takdim edildi.

Gençlik Spor Bakanlığı, Muş’ta faaliyet gösteren spor kulüplerine malzeme desteği sağladı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla sporcular için gönderilen malzemeler, düzenlenen tören ile kulp yetkililerine takdim edildi. Geçtiğimiz günlerde Muş’ta faaliyet gösteren spor kulüplerine verilen 1 milyon 650 bin TL’lik desteğin ardından malzeme desteği ile birlikte sporcular hedeflerine ilerleyecekler. 

Muş Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube Müdürleri ve amatör spor kulüp temsilcileri katıldı. Düzenlenen törende spor kulüpleri yetkililerine hitaben konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, kentteki yatırımların öneminden bahsetti. 

Taşdemir, sporcular için gönderilen malzemelerin bakanlık tarafından belirlendiğini kaydederek; “Geçtiğimiz haftalarda sayın valimizin katılımıyla bir nakdi yardım töreni düzenlemiştik. Bu malzemeleri aslında o gün dağıtmamız gerekiyordu fakat elimize ulaşmadığı için bugüne kısmet oldu. Bugün spor kulüplerimize dağıtacağımız malzemelerin miktarları tamamen bakanlığımız tarafından belirlendi. Sayın bakanımızın ve cumhurbaşkanımızın vizyonuyla birçok tesisi ilimize kazandırdık. Bu tesislerimizi kısa zamanda tüm ihtiyaçlarını karşılayarak sizlerin kullanımına sunacağız” dedi.

“ZEMİN ve TRİBÜN YENİLENMESİ İLE YENİ BİR ANTRENMAN SAHASI YAPILMASI TALEBİNDE BULUNDUK”

Müdür Taşdemir, 2023-2024 sezonunda yapılması gereken yatırımların talebinde bulunduklarını kaydederek; “Muş ilimiz özelikle 2023 yılında ulusal müsabakalara ev sahipliği yaptı. Bunları düzenlemek için yeterli tesisimiz var ve bundan sonra daha da artacak. 01 Temmuz 2022 yılında Muş’a atandığımda ilk olarak Malazgirt kutlamalarını anlımızın akıyla yapmayı başardık. Daha sonra Muşsporumuzun 3. lige çıkması münasebetiyle Muş Şehir stadyumumuzda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen 49 maddelik eksiklik belirlendi ve bizlere bu eksiklikler giderilmezse Muşsporun maçlarını oynayamayacağı söylendi. Bizde Muşsporumuzun maçlarını burada oynayabilmesi için çok kısa bir zamanımız olmasına rağmen tüm eksiklileri giderek Muşsporumuzun maçlarını kendi evinde oynamasını sağladık. Muş şehir stadyumu ilimizin iklimine kış şartlarına pek uygun değil. Birde antrenman sahası olmadığı için hem maç hem antrenman yapılan zemin dolayısıyla bozuluyor. 2022-2023 futbol sezonunun tamamlanmasının ardından stadımızda zemin yenilenmesi, tribün yenilenmesi ve yeni bir antrenman sahası yapılması için talepte bulunduk. Talebimizin uygun bulunması durumunda 2023-2024 sezonunda taleplerimizin tamamını yerine getirerek Muşsporumuza ve ilimize kazandıracağız. Geride bıraktığımız süre içerisinde ilimize kazandırılan sayısız tesisler içinde Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Muş Valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”