Başarılı Portre Acaröz

Başarılı Portre Acaröz

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Şehrin güvenliğini üst düzeyde sağlayan Acaröz, halkın da takdirini kazanıyor.

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Şehrin güvenliğini üst düzeyde sağlayan Acaröz, halkın da takdirini kazanıyor.


 


İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, başarılı çalışmaları ve halkla kurduğu sıcak iletişimiyle dikkat çekiyor. Başarılı Emniyet Müdürleri arasında bulunan Acaröz, şehrin güvenliğini de üst düzeyde sağlayarak, Muş'un en güvenlikli birinci il konumunu da koruyor. Muş'ta Acaröz dönemiyle başlayan halk toplantıları, polis-vatandaş kaynaşmasının sağlanmasında önemli rol aldı. Gece ve gündüz, çok sayıdaki sivil ve resmi ekiplerle şehrin güvenliğini sağlayan polisin, küçük bir olaya bile anında müdahalede bulunması, vatandaşların kendilerini güvende hissetmesini sağlıyor. Okul önlerinde alınan sıkı güvenlik önlemleri de, velilerin rahat nefes almasını sağlarken, Acaröz döneminde Türkiye'deki en güvenlikli il unvanını alan Muş, özverili çalışmayla bu unvanını koruyor.


 


ACARÖZ: HEDEFSİZ GÖREV YOK”


İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, hedefsiz yaşamın olamayacağına işaret ederek, arkadaşlarına kendilerine hedef koymalarını, hedefi yakaladıklarında, ikinci bir hedef koymalarını söylediğini, yaptığım hizmeti nasıl geliştirebilirim diye sürekli çalışma içerisinde olduğunu ifade ederek: Polise, mevcut yasalarla verilen görevler, vatandaşımızın memnuniyeti göz önünde bulundurularak, en kısa zamanda ve en iyi şekilde yerine getirilir. Günlük sloganımız bu. Hedefimiz bu. Görevimiz, stratejimiz bu. Bu çerçevede arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Göreve intibaklarını sağlıyoruz. Ve bugüne kadar da Sayın Valimize her seferinde şükranlarımı sunuyorum. Dedi ki, polis bugüne kadar bizim başımızı öne eğdirecek bir şey yapmadı. İnşallah bundan sonra da bir şey olmaz. Biz her zaman çıtayı yükseltiyoruz.


 


Arkadaşlara diyorum ki kendinize bir hedef koyacaksınız. O hedefi yakaladığınızda kendinize ikinci bir hedef koyacaksınız. Hedefsiz yaşama yok, hedefsiz görev yok. Ben her zaman yaptığım hizmeti, her ay nasıl geliştirebilirim, olumlu anlamda ne gibi projeler üretirim diye düşünmekteyim. Bunu bir takım oyunu olarak görüyoruz. Bu takım oyununda herkesin bir görevi var. Her arkadaşımız da kaliteli” dedi.  


 


ÇOCUKLARI DA DÜŞÜNDÜ


Sokak çocuklarına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, çocukların bir merkezde toplanacağını, sıcak ev ortamının kendilerine sağlanacağını ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyleyerek: Çevre illerdeki çocuk merkezlerini Sosyal Hizmetler Müdürünü de yanımıza alarak gidip inceleyeceğiz. Sistemi nasıl kurmuşlar. Ne gibi üniteleri var. İmkânlar hangi seviyede. Onlara bakacağız. Buradaki mevcut binaya onları konuşlandırmaya bakacağız. Ödenek talebinde bulunarak gerekeni yapacağız. Sokakta yatıp kalkan çocukları o merkeze topladıktan sonra, onlara verilmesi gereken sıcak yuvayı, yatmayı da içinde sağlayarak, sosyal aktiviteleri de düzenleyerek, meslek edinme kurslarıyla topluma kazandıracağız. Burada en büyük güvenlik anlamındaki yatırım da bu olacak. Çoğunlukla mala karşı işlenen suçların çoğunlukla çocuklar tarafından işlendiğini görmekteyiz. İşte o çocuklar bu çocuklardır. Bu merkez İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı olacak. Yani Yetiştirme Yurdu gibi bir şey olacak. Bunun yanında Halk Eğitim ve Milli Eğitimi de içine katarak daha iyi hizmet vermek istiyoruz” dedi.


 


 


HUZUR VE GÜVENLİK ÖNEMLİ”


Acaröz, huzur ve güvenliğin önemine dikkat çekerek: Muş Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini en üst seviyede sağlamak için, zaman mefhumu gözetmeksizin canla başla her kademede ve seviyede bulunan personelimiz ile halkımıza güvenlik hizmeti sunmaktayız. Muş ilimizin daha huzurlu ve güvenli ortama kavuşması için Emniyet Müdürlüğü personelimizin görevini en iyi yapmasının yanında, güvenlik hizmetleri sunmuş olduğumuz vatandaşlarımızın da kendi güvenliklerini sağlamaları konusunda katkıda bulunmaları vazgeçilmezdir” dedi. Türkiye nin Yaşanabilir İller Araştırması nın ilk 10 sırası 1. Muş, 2. Şırnak, 3. Şanlıurfa, 4. Trabzon, 5. Hakkari, 6. Mardin, 7. Niğde, 8. Karaman, 9. Amasya ve 10. Artvin olarak şekillendi. İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, yaşanan olaylarda kimseyi suçlu görmediklerini, delillerden yola çıkarak, suçluyu tespit ettiklerini belirtti. İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Muş'un güvenlik bakımından Türkiye'de 1'inci sırada yer almasına yönelik duyarlılık gösteren Muş halkına teşekkür dileklerini iletti. İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, delilden suçluya vardıklarını ifade etti. Acaröz, olaylarda kimseyi suçlu olarak görmediklerini, ancak delillerden yola çıkarak suçluya vardıklarını, suçluya varılana kadar da kimseye kesin suçlu gözüyle bakmadıklarını vurguladı. Acaröz, insan haklarına uygun olarak hareket ettiklerini de dile getirerek, Muş polisinin olayları kısa sürede çözmede başarılı olduğunu vurguladı. Son zamanlarda hırsızlık olaylarının artışına da dikkat çeken Acaröz, bunun çeşitli sebeplerinin olduğunu, olaylara en kısa sürede müdahale ettiklerini belirterek, aynı şekilde hırsızlık olaylarında da delilden suçluya ulaştıklarını ifade etti.


ACARÖZ, TEŞEKKÜR ETTİ

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, kriterler değerlendirilerek Muş'un güvenlik bakımından Türkiye'de 1'inci sırada yer aldığını belirterek, Muş'un güvenilir bir şehir olmasında, vatandaşların duyarlılığının da önemli olduğunu ifade etti. Acaröz, en üst kademeden, en alt kademeye kadar, bütün emniyet mensuplarına da teşekkür ederek, bundan böyle 1'inci sırayı koruyabilmek için, çok daha fazla gayret göstereceklerini ve Muş'un bulunduğu sırayı muhafaza etmesi için, emniyet mensuplarının özverili çalışmalarına devam edeceğini belirtti.



GELİN ALMAYA GİDEN AİLE SİLAHLA TARANDI

UYUŞTURUCU MADDEYE 33 TUTUKLAMA

HIRSIZLIĞA 27 TUTUKLAMA

Jandarma, Anneler Günü nü Unutmadı

Durmaz ın Bir Yılı

Muş-Kulp Yolunu Havaya Uçurdular

Polisten Kaçamadılar