BAYRAM PAZARI KURULDU

BAYRAM PAZARI KURULDU

Muş’ta Kurban Bayramına sayılı günler kala alışveriş pazarları kurularak, vatandaşların daha uygun fiyatlara ürünlerini alması sağlanıyor.

Muş’ta Belediye Meydanı ile eski PTT arasındaki güzergahta bayram pazarı kuruldu. Her bayram olduğu gibi bayrama 3 gün kala kurulan pazarlarda vatandaşlar ürünlerini sergileyerek satışa sunuyor. Merkez ve köylerde gelen vatandaşlar kurulan pazardan ihtiyaçlarını karşılayarak bayram hazırlıklarını yapıyorlar.

Elbiseden bayram şekerine, zücaciye ürünlerinden ayakkabıya, tatlı çeşitlerinden meyve sebze ürünlerine kadar birçok tezgâhın yer aldığı pazarda vatandaşlar istedikleri ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Vatandaşlar pazarın kurulmasında memnuniyetlerini dile getirerek, sadece bayramlara özel değil, sürekli bu tür pazarların kurulması gerektiğini söylediler.

PTT Caddesi üzerinde tezgâhını kuran esnaflardan Medeni Yayık, eski bayramların yaşanmadığını söyledi. Önceki yıllara oranla vatandaşların daha az rağbet ettiğini dile getiren Yayık, bayram öncesi kurulan tezgâhın gelenek haline geldiğini söyledi.

Vatandaşların, bayram pazarında kurulan tezgâhlardan alışveriş yapması gerektiğini belirten Yayık; “her bayram olduğu gibi bu bayramda 3 gün kala tezgâhlarımızı kurduk. Market ve mağazalarda satılan ürünlerden daha uygun fiyata satıyoruz. Burada tezgâh açan birçok esnaf bayram öncelerinde biraz kazanç elde etmek için buradalar. Ama eski bayramlarda yaşadığımız heyecanı yaşayamıyoruz. Vatandaş geçim sıkıntısı çektiğinden dolayı pazara ilgi göstermiyor. Önceki yıllarda daha fazla satış yapıyorduk. Ama son birkaç bayramdır hem koronavirüs salgını hem de vatandaşlarda para yok. Bizde her esnaf gibi tezgâhımızı kurduk rızkımızı bekliyoruz. Kurban Bayramlarında kurduğumuz tezgahlar Ramazan Bayramına oranla daha az satış oluyor. Çünkü vatandaşların bir kısmı kurbanlık satışı yaparken bir diğer kısmı da kurbanlık aldığı için şahsi alışverişe vakit ayrılmıyor. Benim kurduğum tezgâh üzerinde; lokum, kolonya, şeker, tatlı ürünleri, peçete ve benzeri ürünler yer almaktadır. Her yıl düzenli bir şekilde bayram pazarında yer almaktayım” ifadelerini kullandı.

Pazardan alışveriş yapan vatandaşlar ise çocuklar için bayram alışverişine çıktıklarını belirterek, “Çocuklara bir şeyler almayı düşünüyoruz. Pazar diğer mağazalara göre biraz daha ucuz. Her şey bir arada olduğu için fiyatlar uygun. İlk önce bayramlık şeker, ayakkabı, elbise gibi ürün almayı düşünüyoruz. Alım gücümüz diğer bayramlara göre bayağı düştü. Piyasanın her geçen pahalı olması biz vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”