‘BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY’ ETKİNLİĞİ İLE EĞİTİM

‘BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY’ ETKİNLİĞİ İLE EĞİTİM

Yeşilay Muş Şube Başkanlığı il genelinde başlattığı bilgilendirme ve eğitim çalışmaları kapsamında ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ etkinliği ile 7 köyden gelen yaklaşık 400 öğrenciye teknoloji bağımlığı eğitimi verdi.

Yeşilay Muş Şube Başkanlığı eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. farklı kamu kurum ve özel sektörde verilen bağımlılık eğitimlerinin yanı sıra teknoloji bağımlığı hakkında da bilgilendirme eğitimlerini de sürdürüyor.

Muş merkeze bağlı Kızılağaç beldesi İmam Hatip Ortaokulunda 7 köyden yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı teknoloji bağımlılığı bilgilendirme eğitimi okul rehber öğretmeni Esra Ozan daveti üzerine gerçekleştirildi. Muş Alparslan Üniversitesi Genç Yeşilay kulübünün de katıldığı eğitimlerde öğrencilere Yeşilay eğitim materyalleri ve hikaye kitapları hediye edildi. 

Yeşilay Muş Şube sorumlusu Taner Yıldırım, verilen eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada teknoloji bağımlılığının önemli problemlere yol açtığını belirterek; “Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından toplum genelinde bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” kapsamında bizde “Benim Kulübüm Yeşilay” etkinliği ile 7 köyden öğrencilerin eğitim aldığı Kızılağaç İmam Hatip Ortaokulundaki 400 öğrenciye teknoloji bağımlılığı ile ilgili eğitim verdik. Uzmanlarımız Selva Boztepe ve Sevil Polat tarafından verilen eğitimlerde öğrencilere Teknolojinin kontrolsüz ve aşırı kullanımının hem çocukta hem de yetişkinlerde yaratabileceği zararlar, teknolojiyi doğru ve yararlı bir şekilde kullanma, güvenli internet konusundaki bilgilendirmeler yaptık. Okulumuz rehber öğretmeni Esma Ozan’ın daveti üzerine gittiğimiz okulumuzda eğitimlere katılan öğrencilere ayrıca Yeşilay eğitim materyalleri ve hikaye kitabı da hediye ettik” dedi.

“İNTERNET BAĞIMLILIĞI TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN BİR SAĞLIK SORUNU HALİNE GELDİ”

Yıldırım, açıklamasının devamında, internet bağımlılığının tedavi edilmesi gereken sağlık sorunu haline geldiğini vurgulayarak; “Bilim ve teknoloji her geçen gün hayatı kolaylaştırıyor ama teknolojinin ve internetin amacına uygun kullanılmadığı ve güvenlik önemlerinin yeterince alınmadığı durumlarda hem gençler hem de ebeveynler olumsuz etkilenebiliyor. Son yıllarda ülkemizde neredeyse her çocuğun internet kullanıcısı olduğunu ve ailelerin çocuklar üzerinde kontrolünü giderek kaybettiğini göz önünde bulundurursak, hem çocukların hem de ailelerin sanal ortamda güvenli olmadıkları ve uzun süreli internet kullanımının bağımlılık geliştirebileceğini söyleyebiliriz. Ülkemizde ve dünyada çok ciddi bir sağlık sorunu olan Madde Bağımlılığı kadar Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı da günümüzde giderek artan ve tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu haline geldi. Bizlerde koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında düzenli olarak eğitim ve seminer faaliyetleri düzenlemekteyiz. Özellikle “İnternet ve Teknoloji Bağımlılığı” konusunda yapılacak olan faaliyetlere önem veriyoruz” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”