BİREYSEL SULAMA DESTEKLEMELERİ BAŞLADI

BİREYSEL SULAMA DESTEKLEMELERİ BAŞLADI

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi için verilecek yüzde 50 oranındaki hibe desteği başvurularının 1 Mart’ta başlayacağını duyurdu

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile birlikte tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin alımına yüzde 50 hibe desteği verilecek. Bireysel Sulama Sistemleri hibe desteğine başvurular 1 Mart 2021 tarihinde başlayacak ve 30 gün sürecek.

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada; “30 Ocak 2021 ile 31 Aralık025 tarihleri arasında, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için belirlenmiş bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır. Tebliğin amacı; tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi başvuruları 25.02.2021 tarih ve 31406 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2021/7 Tebliğ ile başlamıştır” denildi.

YATIRIM KONULARI VE BAŞVURU SAHİPLERİNDE ARANACAK ÖZELLİKLER

Yapılan açıklamanın devamında, gerçek kişiler, tüzel kişiler, sulama kooperatifleri ve tarımsal amaçlı kooperatiflerin başvuracağı belirtilerek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile bireysel sulama sistemlerinin yatırım konuları hakkında ise;  “Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması, Güneş enerjili sulama sistemi kurulmasına yönelik yatırımlar desteklenecek” ifadelerine yer verildi.

YATIRIM DESTEK ORANI VE BAŞVURU ŞEKLİ

Açıklamada desteklenen yatırım konularında tutar ve oranlarla ilgili şu ifadeler yer verildi; “2021/7 nolu Tebliğin 8 inci maddesi birinci fıkrasında belirtilen yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; 1.000.000 Türk Lirası üst limitini geçemez.  Hibeye esas proje tutarının %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50'si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür. Proje bütçesi KDV (Katma Değer Vergisi) hariç hazırlanır. Bu tebliğ kapsamında başvurular; 01 Mart 2021 tarihinde başlayacak olup 30 Mart 2021 sona erecektir. Başvuru sahipleri tarafından dosya halinde tek nüsha olarak elden İl Müdürlüğüne teslim edilerek yapılacaktır” denildi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”