"Böyle İktidar İstemiyoruz"

Muş’un Malazgirt İlçesinde, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle zor günler yaşayan çiftçiler traktörlerle eylem yaptı. Eyleme katılan Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ise, “böyle iktidar istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Muş’un Malazgirt İlçesinde, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle zor günler yaşayan çiftçiler traktörlerle eylem yaptı. Eyleme katılan Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ise, “böyle iktidar istemiyoruz” şeklinde konuştu.


 


Muş’un Malazgirt İlçesinde çiftçiler eylem yaptı. Bu yıl yaşanan kuraklık ve mazotun pahalı olması nedeniyle, zorlanan çiftçiler traktörlerle eylem yaptı. Kuraklık olduğu için tarlalarından verim alamayan ve borçlarından dolayı zor günler geçiren Malazgirt çiftçisi çareyi eylem yaparak hükümete seslerini duyurmakta aradı. Yaklaşık 50 traktör ve çiftçilerle, Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığının organizasyonuyla gerçekleştirilen eyleme, çiftçilerin katılımı büyük oldu. İlçenin girişinde toplanan traktörler, İlçe merkezine doğru hareket ederek eylem yapıp seslerini duyurmaya çalıştılar. Konvoyla İlçe merkezine giren traktörler meydanda geçiş yaptıktan sonra, toplanan kalabalık guruba hitaben, Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç bir konuşma yaptı.


 


ÇİFTÇİ AFET KAPSAMINA ALINMAK İSTİYOR


Tahsin Kılıç yaptığı konuşmada; “Bu yıl Malazgirt’te kuraklık yaşanıyor. Çiftçi zor durumda. Güneydoğuda kuraklık nedeniyle afet kapsamına alınan 9 ile Muş’da dahil edilsin. Malazgirt’te önemli ölçüde kuraklık yaşanıyor. Çiftçilerimiz tarlalarını ekemiyor. Bizleri de afet kapsamına alsınlar. Mazot fiyatları çok yüksek. Çiftçinin hali ne olacak. Hükümet bu duruma el atsın. Eğer gereken önlemler alınmazsa, traktörlerle Muş’a gidip eylem yapacağız. Hükümet bize sahip çıksın. Böyle iktidar istemiyoruz. Sesimize kulak versinler. Gereken yapılmazsa eylemlerimize devam edeceğiz’ dedi. Kılıç, Kuraklık bizi çok kötü vurdu, perişan bir durumdayız. Aldığımız gübre ve mazotun borçlarını ödeyemeyecek durumdayız. Verim oranı sıfır denecek kadar yok. Tarlalarda kuru ot kalmayınca hayvancılık da bir bütün olarak zarar gördü" şeklinde konuştu. Yaşanan zarar nedeniyle ürün yetiştiremeyecek duruma gelen yöre halkı devletten bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istiyor. Malazgirt çiftçileri ise, "Tarlalarımızda yüzde yüz zarar var. Yağmur az yağdığı için tarlada gelişemeyen buğday biçilemiyor. Bu yıl üründen bir şey alamıyoruz. Kuraklık nedeniyle ürün hiç yok. Hayatımda böyle bir manzara görmedim. Devlet destek verirse gelecek yıl ekim yapacağız. Aksi taktirde özel banka, gübre ve mazot borçlarımız nedeniyle borç batağına gireceğimiz için ekim yapamayacağız. Hükümetin kuraklık afeti ilan etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.





ÇELİK, “DANIŞTAY KARARI İLE DURDURULMUŞTUR”

“TÜTÜN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN”

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kurslarına Başvurular Yarın Sona Eriyor

Yurtçim İhracat Rakamlarını Yükseltti

Ekonomide Van ın Önündeyiz