BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE SÖZLÜ TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE SÖZLÜ TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

İl Genel Meclis 2022 yılı bütçe görüşmeleri toplantısında MHP’li meclis üyesi Enver Ötelaş ile HDP’li Musa Kaya arasında çıkan sözlü tartışma kavgaya dönüştü.

İl Genel Meclisi 2022 yılı bütçe görüşmeleri yapmak üzere 19’uncu birleşim toplantısını yaptı. Açılış ve yoklamanın yapılmasından sonra alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ile onayı yapıldı. Plan ve Bütçe İhtisas Komisyonuna havale edilen ve komisyonca hazırlanan rapor uygun görülerek belirlenen 145 milyonluk bütçenin onaylanması görüşüldü.

İl Genel Meclis Başkanı Sait yıldırım başkanlığından gerçekleştirilen 2022 yılı bütçe görüşmeleri toplantısında Hasköy MHP İl Genel Meclis üyesi Enver Ötelaş ile HDP İl Genel Meclis Üyesi Musa Kaya arasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. İki grup arasında yaşanan kavga sonucu HDP’li grup salonu terk etti. Yaşanan olay sonrası Meclis Başkanı Sait Yıldırım toplantıya ara verilmesi kararı verdi. Gerginliğin geçmesi ile yeniden toplantıya geçildi. Toplantının sonunda belirlenen 145 milyonluk yatırım bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanı İrfan Süne toplantıda yaptığı konuşmada; “2022 yılı bütçemiz için yaklaşık bir aydır çalışmalarıma devam ediyoruz. 2022 yılı İl Özel İdaremizin bütçesi toplam 145 Milyon TL olarak kabul görmüştür. 2022 yılı İl Özel İdare bütçesine katkısı olan başta Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Günzüzöz’e, İl Genel Sekreterimiz Şeyhmus Yentür’e, birim amirlerine Sayın Meclis Başkanımıza ve İl Genel Meclisi üyelerine çok teşekkür ediyorum. 2022 yılı bütçesinin ilimiz, ilçelerimize, köylerimize ve mezralarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“BU ASLINDA TALİHSİZ BİR DURUMDU”

İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada yaşanan kavganın talihsiz bir olay olduğunu dile getirerek; “İl Genel Meclisi olarak 2022 yılı yatırım bütçesini aşağı yukarı 20 iş günü zaman dilimi içerisinde komisyon çalışmalarını yapmıştır ve bu çalışmaların sonucunu sayın valimizle ve Sayın Genel Sekreterimizle istişare ederek İl Özel İdaresinin bütçesini 145 Milyon TL olarak karara bağlamak istedik. Konuyu hep istişare yaparak, komisyonlarda üye sayısına göre hem AK Partinin hem HDP’nin üyesi var. Arkadaşlarımız bugün kameralara karşı bir şeyler yapmaya çalıştılar. Bu aslında talihsiz bir durumdu. Yapılmaması gereken bir durumdu yapılması abes olan bir şey, şimdi biz bu memleketin çocuğuyuz, biz elbette bu memlekete hizmetlerin gelmesini istiyoruz ama imkanların el verdiği müddetçe, imkanımız neyse, Özel İdarenin imkanlarını kullanarak. Bizim gücümüz 145 Milyon TL’ye tekabül ediyor. Ondan fazla bütçe yaparsak açık veririz. Bunu sayın valimiz zaten söyledi. Dedi ki “ben istiyorum ki Muş’un bütçesini 200 Trilyon yapayım” ama bunun karşılığı olmadıktan sonra hayali bir bütçenin anlamı yok. Bu konuyu sayın valimizle hep istişare ederek bunları yürütmeye çalışıyoruz ve inşallah memleketimiz için hayırlara vesile olur.”

“İL ÖZEL İDARESİ ÇOK GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATMIŞTIR”

Başkan Yıldırım, İl Özel İdarenin güzel hizmetlere imza attığını belirterek; “Bundan sonrada aynı şekilde aynı tempoyla çalışmaya devam edeceğiz. Yani 2019’den beri İl Özel İdaresi sayın valimizin başkanlığında sayın vekilimizin önderliğinde gerçekten bu memlekete çok faydalı işler yapmıştır. Ulaşılmayan köylere yollar yapılmış, içme suları yapılmış, alt yapılar yapılmış. Bunları anlatmaya kalkarsak bu saatlerimizi alır. İl Özel İdaresi çok güzel hizmetlere imza atmıştır, bu imkansızlıklar içerisinde. Bunun yanında istihdamı sağlamak için sayın valimiz birçok projeye il özel idaresini ortak etmiştir. Mesela Murat Köprüsünün oradaki tesisleri biliyorsunuz Muş’a ayrı bir güzellik katmıştır. Tekstil Kent’te 10 bin kişinin istihdam sağlamak üzere gibi projelere İl Özel İdaresini ortak etmiştir. Bu projeler şuanda hepsi devam ediyor. Sayın valimizin katkısıyla mesela Kurtik Dağı Kayak Merkezide aynı şekildedir. Birçok projeyi Sayın valimiz İl Özel İdaresinin katkısıyla bu ile çok büyük katkılar sağlamamıza önderlik etmiştir” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”