ÇAĞLAYAN: “BU SORUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ GEREKİR”

ÇAĞLAYAN: “BU SORUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ GEREKİR”

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, kadınların çarşı merkezinde abdest ve namaz kılacak yerinin olmadığını belirterek; “Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekir” dedi.

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, kent genelinde vatandaşlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretler esnasında vatandaşların sorun ve sıkıntılarına dinleyen Çağlayan, çözümü için yetkililere bir araya geliyor. 

Ziyaretler kapsamında Çağlayan’a iletilen sorunlardan biri de kadınlar için abdesthane ve mescit sorunu oldu. Kırsal kesimlerden şehir merkezine gelen kadın vatandaşların ibadetlerini yapmaları için abdesthane ve mescit sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Çağlayan, sorunun il genelinde olduğuna dikkat çekti. 

Kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaf, özellikle köyden gelen bayanların büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Esnaf, sıklıkla bu sıkıntıyla karşılaştıklarında iş yerlerini bayanlar için müsait etmeye çalıştıklarını ifade ederek, sorunun çözülmesi için yardım talebinde bulundular. Esnaf böyle bir konuyu gündeme getirdiği için HÜDA PAR İl Başkanı ve heyetine teşekkür etti.

“İL GENELİNDE MEVCUT OLAN BİR SIKINTIDIR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çağlayan; “Sadece Muş merkeze bağlı 97 köy var ve her gün bu köylerin birçoğundan insanlar kente geliyor. Kent merkezine gelenlerin bir kısmı da bayandır. Esnafımızı dolaştık.  Yaşanan sıkıntılara bizzat şahit olan esnafımız ve köyden gelen insanlarımızla konuştuk. Sadece çarşı merkezinde üç tane cami bulunmaktadır. Ne yazık ki bu camilerin hiçbirinde bayanların ihtiyaçlarını giderebileceği bir abdesthane, namazlarını kılabilecekleri bir mescid yok. Bu sorun sadece çarşı merkeziyle sınırlı bir sorun değil, il genelinde mevcut olan bir sıkıntıdır. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini buradan yetkililere hatırlatıyoruz. Özellikle de bu eksikliğin giderilmesi için İl Belediyesi ve İl Müftülüğüne çağrıda bulunuyor, gerekli adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz” dedi.

 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”