“ÇALIŞMA HAYATINDAKİ BİRÇOK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

“ÇALIŞMA HAYATINDAKİ BİRÇOK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

Memur-Sen İl temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, geçtiğimiz günlerde yapılan ‘17. Türkiye Buluşması’na ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Çalışma hayatındaki birçok sorunu çözüme kavuşturduk” dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, katıldığı ‘17. Türkiye Buluşması’nı değerlendirdi. Antalya ilinde Genel Başkan Ali Yalçın başkanlığında yapılan toplantıda kamu çalışanlarının özlük haklarına ilişkin konular ele alındı.

Ülkenin dört bir yanından temsilcilerin katıldığı toplantıya Muş’tan da Mahir Barışan ve beraberindeki yönetimi katılım sağladı. Başkan Barışan’ın toplantıya katılımında Şube Yönetim Başkan Yardımcıları Aydın Güngör, Murat Demir, Şerafettin Yıldız, Cemil Koçlardan, İsmail Arslan, Murat Çelik, Bulanık İlçe Başkanı Mustafa Özakdoğan, Hasköy İlçe Başkanı Şefik Elçi, Korkut İlçe Başkanı Erhan Arık, Malazgirt İlçe Başkanı Yakup Yiğit ve Varto İlçe Başkan Vekili Sedat Avçil eşlik etti.

Toplantının tamamlanmasının ardından kente dönen Başkan Barışan, değerlendirmelerde bulundu. Kamu çalışanlarının yaşadığı soru ve sıkıntıların çözüme kavuşması için taleplerini ilettiklerini belirten Barışan, Genel Başkan Ali Yalçın ile birlikte istişare toplantısı düzenlediklerini kaydetti. 

Yönetici atama yönetmenliğinin değişmesi taleplerini ilettiklerini belirten Barışan; “Çekirdeği çelikleştirme, safları kavileştirme fırsatı olarak gördüğümüz 17. Eğitim-Bir-Sen Türkiye Buluşmasına Şube Yönetim kurulu ile İlçe Başkanları olarak katıldık. Buluşmada Türkiye’nin dört bir yanından gelen sendikal mücadelenin neferleri ile fikir teatisi ve istişare imkanı bulduk. Çalışma hayatındaki birçok sorunu çözüme kavuşturduk. Ama hala çözüm bekleyen birçok sorunun mevcudiyeti mücadele azmimizi artırmaktadır. Yerelde çalışan kamu çalışanlarının sorunları olan birçok konuyu Genel Başkanımız Ali Yalçın ile paylaşma fırsatı bulduk. Yönetici Atama Yönetmeliğinin değişmesini bir kurumda en fazla 8 yıl çalışılabilir sınırlamasının kaldırılmasını veya 12 yıla çıkartılması ile ilgili talebi dile getirdik” dedi.

“SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTIK”

Barışan, değerlendirmesinin devamında kamu çalışanlarının yaşadığı sorunların çözüm önerilerini ilettiklerini dile getirerek; “Öğretmenlik Meslek Kanunundaki sıkıntılı yönlerinin değiştirilmesi, eksiklerin giderilmesini elde edilen mali kazanımların emekliliğe yansıtılması noktasında gerekli çaba ve diplomasi gösterilmeli talebimizi ifade ettik. Kamu çalışanları olarak erken vergi dilimine giriyoruz vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmelidir talebimizi yineledik. Enflasyon farkı oluştuğunda 6 aylık bir zaman beklenilmeden ay ay farkın ödenmesini yani ‘eşel mobil’ sistemine geçilmesi gerektiğini söyledik. Kamu çalışanlarının eriyen gelirlerini ancak verilecek refah payı ve seyyanen zam ile bir nebzede telafi edilebileceğini belirttik. Şube Müdürlerine İlçe ve İl Müdürlerine de uzman ve başöğretmenlik mali halklarından yararlandırılması gerektiğini ifade ettik. Genel İdari Hizmetleri sınıfının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi. Şefler ve teknikerler ile 1. dereceye yükselenlere de 3600 ek gösterge verilmeli. Yardımcı Hizmetlerinin sınavsız memur olmalarının yolu açılmalıdır. Şube Müdürlerinin mali hakları iyileştirilmesini ifade ettik. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının her yıl periyodik olarak merkezi sınav ile yapılmasını bu konuda gerekli çabanın gösterilmesini ifade ettik. Araştırma kadrosuna alınan ilçe müdür ve il müdürlerinin mali kayıplarının giderilmesine dönük yol haritası belirlenmeli. Şubat ayında yayınlanması beklenen diplomaya dayalı alan değişikliği takvimi dönemlik yayınlanması gerektiğini bu konularda gerekli çalışmaların yapılmasını ifade ettik. Kılık kıyafet yönetmeliği değişmeli. 4688 sayıl Kanunda değişiklik sağlanmalı. Toplu sözleşmenin kapsamı genişletilmeli. Bölge teşvik uygulamasına geçilmeli çalışanlara lojman tazminatı ve taşıma ücreti verilmeli ki öğretmenin kalma süresi uzasın. Sorunları ve çözüm önerilerini paylaştık. Toplantımız verimli geçti her başkan yardımcısı ve ilçe başkanları kendi alanları ile ilgili eğitimlere katılarak alanları ile ilgili bilgi edindiler. Toplantımızın ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”