ÇİFCİ’DEN LİSE ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS

ÇİFCİ’DEN LİSE ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) akademisyeni Yusuf Çifci, Şehit yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine 'Sanat İnsana Nasıl Dokunur?’ isimli bir konferans verdi

Muş Şehit yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesinde 'Sanat İnsana Nasıl Dokunur?’ adlı konferans düzenlendi. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü akademisyeni Doktor Öğretim Üyesi tarafından sanat ile ilgili konular öğrencilere anlatıldı.

Konferans saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Fen Lisesi öğrencileri de misafir olarak katılım sağlarken, okul müdürü Abdulkadir Özçelik, müdür yardımcıları ve öğretmenler hazır bulundu.

Doktor Öğretim Üyesi Yusuf Çifci, konferansın açılış konuşmasında öğrencilere sanat ile ilgili bilgi vererek; “Sanat arpça kökenli bir kelimedir. Çevirirsek hüner yada ustalık gelir. Bu hüneri Esmaül Hüsna’daki bir isimden yada bir tanımdan çıkarıyoruz. Burada sürekli karıştırılan sanat ve zanat ayrımı yada farkıdır. Zanaat da Arapçadan gelir ama zanaatın temel meselesi hiçbir zaman eşyaya vurup üflemek olmamıştır. Zanaatın temel meselesi insanların az yada çok el becerileri ile herhangi bir nesneyi kullanılabilir olmasıdır. Ama sanat başka bir şeye işaret eder. Bunların yanında güzele baktığını zaman güzel nedir? Güzel gözle ilişkilendirilir ama etomolijik karşılığı bu değildir. Güzelin karşılığı gök ile ilgilidir. Eski Türkçe bir kelimedir ve gökten gelen şeye güzel derler” dedi.

Çifci, konferans sonrasında yaptığı açıklamada öğrencilerin sanat ile içli dışlı olmalarını hedeflediklerini ifade ederek ; “Muş güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile bir araya geldik. Öğrencilerimize ‘Sanat İnsana Nasıl Dokunur’ temalı bir konferans verdik. Konferansımızın amacı temelde sanatın insanı anlamak ve anlatmaktır. Özellikle sanat felsefesi, sanat psikolojisinde ve sanat sosyolojisinde nasıl işlendiğini anlattık. Öğrencilerimizin sanat ile biraz da içli dışlı olup şiddetten uzaklaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Abdulkadir Özçelik ise bu tür etkinliklerle öğrencilere faydalı bilgiler aktarmak istediklerini belirterek; “Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre kapalı olan okullarımızın açılması ile birlikte öğrencilerimizin tekrardan okula motivasyonunu sağlamak ve uyumlarını en kısa süreye indirmek amacıyla bir konferans etkinliği düzenledik. Muş Alparslan Üniversitesinde görev yapan akademisyen arkadaşlarla yaptığımız projeler gereği ‘Sanat İnsana Nasıl Dokunur’ konferansı Doktor Öğretim Üyesi Yusuf Çifci hocamız öğrencilerimizle bir araya geldi. Hocamız öğrencilere yönelik sanat konularını ile ilgili bilgiler aktardı. Konferans sonunda öğrencilerimizin sorularına yanıtlar verildi. Öğrencilerimiz için güzel bir etkinlik oldu. Bundan sonraki süreçlerde de bu tür çalışmalarımızı mümkün olduğu kadar devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”