‘ÇİFTÇİ VE PERSONEL EĞİTİM ÇALIŞMALARI’ DEVAM EDİYOR

‘ÇİFTÇİ VE PERSONEL EĞİTİM ÇALIŞMALARI’ DEVAM EDİYOR

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında çiftçi eğitimleri çevrimiçi olarak devam ediyor.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında bitkisel üretim ve hayvansal üretim konularında çiftçi ve personel eğitimine yönelik imzalanan işbirliği protokolü kapsamında online eğitimler sürdürülüyor. ‘Çiftçi ve Personel Eğitim Çalışmaları’ kapsamında ‘Silajlık Mısır Yetiştiriciliği ve Tarımı’ ve ‘Arıcılık’ konularında eğitimler verildi.

Çevrimiçi olarak düzenlenen eğitimlere Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, eğitimle ilgili yöneticiler, üreticiler, akademisyenler ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri katılım sağladı

İmzlanan işbirliği protokolü kapsamında ‘Silajlık Mısır Yetiştiriciliği ve Tarımı’ ve ‘Arıcılık’ konuları işlendi. ‘Silajlık Mısır Yetiştiriciliği ve Tarımı’ konusunu Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ anlatırken, ‘Arıcılık’ konusunu ise Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Dilek Kabakcı tarafından verildi. Eğitim soru cevap faslının ardından sona erdi.

Akademisyenler tarafından verilen eğitimlerin Nisan ayına kadar süreceği belirtilirken, Pandemi döneminde Muş’ta faaliyet gösteren üreticiler ile teknik ve sağlık personelinin mesleki yeterliliklerinin artırılması doğrultusunda eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yapılan protokol çerçevesinde, bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetini gerçekleştiren üreticiler ve bu alanda üretici örgütlerinde görev yapanlara bitkisel ve hayvansal üretim ve yetiştiricilik kapsamında bilimsel temelli eğitimler verilecek. Protokol çerçevesinde,  Muş'ta bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetini gerçekleştiren üreticiler ve bu alanda üretici örgütlerinde görev yapan personellerin bitkisel ve hayvansal üretim ve yetiştiricilik kapsamında bilimsel olarak eğitilmesi konularında iş birlikleri yapılacak.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”