ÇİFTÇİLER TARLANIN YOLUNU TUTTU

ÇİFTÇİLER TARLANIN YOLUNU TUTTU

Muş'un Malazgirt ilçesinde günün ilk ışıklarıyla tarlanın yolunu tutan üreticiler; baharlık arpa, buğday ve şeker pancarı ekti

Korona virüs nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, Malazgirt'teki tarım üreticileri de bahar aylarında arpa, buğday ve şeker pancarı ekmek için tarlada yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor. Bir tarım ilçesi olan Malazgirt'te hafta sonu kısıtlamasından muaf tutulan çiftçiler, sabahtan akşama kadar tarlada çalışarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyor.

Sabah saatlerinde tarlaya koşarak arpa, buğday ve şeker pancarı eken üreticileri ziyaret eden Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, "Çiftçilerimiz Türkiye kalkınsın diye üretime yoğun şekilde devam ediyorlar. Bu pandemi dönemine rağmen çiftçilerimiz tarlada ekimlerini yapıyor. Çiftçilerimiz şu anda şeker pancarı, arpa ve buğday ekiyor. Bu da ilçemiz ekonomisi için çok önemli. Pandemi kısıtlamasından muaf tutulan çiftçilerimiz tarlada çalışıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen çiftçilerimiz sahadadır. Çiftçilerimiz bu sokağa çıkma kısıtlamalarından muaftır. Şu anda ekinlerini ekiyorlar. Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın talimatları doğrultusunda çiftçilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Gördüğünüz gibi çiftçilerimiz pandemide bile ülkemiz ekonomisi için sahadadır. Tüm çiftçilerimize hayırlı Ramazan’lar dilerim" ifadelerini kullandı.

Şeker pancarı üreticileri için geçtiğimiz yılın altın yıl olduğunu dile getiren Başkan Kılıç, “Bu yılda inşallah daha fazlasını bekliyoruz. Çok şükür şu anda çiftçimizin hiçbir sıkıntısı yok. İnşallah geçtiğimiz yıl gibi bu yılda hayırlı bir yıl olur” dedi.

Başkan Kılıç, hayvanları otlatmaya çıkaran üreticileri de ziyaret ederek bir süre sohbet etti.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”