ÇİFTÇİLERE SÜT SAĞIM MAKİNESİ VE TOHUM DESTEĞİ

ÇİFTÇİLERE SÜT SAĞIM MAKİNESİ VE TOHUM DESTEĞİ

Muş’un Korkut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün "Hijyenik Süt Sağım Makinesi Projesi" kapsamında 220 çiftçiye süt sağım makinesi, 125 çiftçiye de "Yem Bitkisi Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında yonca tohumu teslim edildi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bölgede tarım ve hayvancılığı yönelik destekleri sürdürüyor. Tarım ve hayvancılık alanında bölgenin önde gelen illeri arasında olan Muş’un Korkut ilçesinde çiftçilere süt sağım makinesi ve yonca tohumu desteği sağlandı.

Korkut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Hijyenik Süt Sağım Makinesi Projesi” kapsamında DAP İdaresi tarafından desteklenen ilk etapta 220 adet olmak üzere süt sağım makinesinin dağıtımı için tören düzenlendi.

Korkut İlçe Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine, Korkut Kaymakamı Oğuzhan Ocak, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Korkut Belediye Başkanı Sami Pekbay, Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Korkut İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Hasdemir, birlik başkanları ile üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak özellikle tarımsal faaliyetlerin artırılması ve Bölgesel kalkınma için faaliyet yürüttüklerini söyledi. Düzenlenen törende konuşan Korkut Kaymakamı Oğuzhan Ocak da tarım ve hayvancılığın önemine değinerek, ilçedeki üretimi artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

DAP idaresinin desteklerinden faydalanmak için çalışmalara devam edeceklerini belirten Kaymakam Ocak; “Oysa ciddi bir katma değer Muş’u ve Bölgeyi bekliyor. Bunlardan faydalanmak sizlerin elinizde. Katma değer sunmak için Devletimiz tüm kurumlarıyla sahada. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalar doğrultusunda hepimiz buralarda çalışmaya devam ediyoruz. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere, projelerde görev alan arkadaşlarımıza ayrıca çok teşekkür ediyorum. Katkılarından dolayı da DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. DAP İdaremizin daha farklı destekleri de mevcut. Bu desteklerden önümüzdeki dönemlerde de faydalanmak için işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

"TARIMDA YAŞ ORTALAMASI 45’LERE DAYANDI"

Demirdöğen, temel amaçlarının üreticilerin işini kolaylaştırmak ve iş yükünü azaltmak olduğunu ifade eden Demirdöğen, özellikle tarımsal mekanizasyona çok önem verdiklerini belirterek; “Bu anlamda hem bitkisel üretim, hayvansal üretim anlamında hem de altyapı anlamında 2016 yılından itibaren fiili desteklerimiz devam ediyor. Yaklaşık Bölgede 1.6 milyar civarında destek verilmiş. Amacımız, burada doğan insanların burada doymalarını sağlayarak burada kalmalarına yardımcı olmak. Başka yerlere gitmektense buradaki refah düzeyini yükseltip insanları burada yaşayacak duruma getirmekte fayda var. Bu anlamda başka bir amacımız da tarımı kolaylaştırmak. Özellikle tarımda yaş ortalaması 45’lere dayandı. Artık gençler bu işe çok sıcak bakmıyor. Bizdeki sıkıntılardan biri de tarımsal işletmelerin küçüklüğü. Ve emek yoğun bir tarımın yapılması. Bu anlamda biz tarımın makinalaşması için elimizden geleni yapıyoruz. İl Müdürümüz de söyledi, ekim söküm makinalarından tutun, gübre dağıtım römorklarına, süt sağım makinalarına kadar bütün tarım makinalarını Bölgeye yayarak, tarımı kolay bir meslek haline getirip, gençlerin de bu işe heveslenmelerini, bu işten para kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”