“DEMİRTAŞ ÇIKMASIN, ORADA ÇÜRÜSÜN”

“DEMİRTAŞ ÇIKMASIN, ORADA ÇÜRÜSÜN”

Muş’ta, terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan kız çocuğu için evlat nöbetini sürdüren anne Süheyla Yenilmez, “Demirtaş’ın cezaevinden çıkmasını istemiyorum. Çıkmasın, orada çürüsün” dedi.

Terör örgütü PKK tarafından çocuklarının kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin, evlat nöbeti eylemi devam ederken kızı için eyleme katılan anne Süheyla Yenilmez, 7 yıldır gözü yaşlı olduğunu söyledi.

2015 yılında Bitlis'te üniversitede okuyan kızı Sümeyye’nin PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılması nedeniyle katıldığı evlat nöbetini sürdüren anne Süheyla Yenilmez, çocuğu gelene kadar eylemini sürdüreceğini belirtti.

Özellikle son zamanlardaki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkarılması yönündeki söylentilere tepki gösteren anne Yenilmez; “Kızım 2015 yılında Bitlis’te üniversite okurken kandırılarak kaçırıldı. Bazı ailelerin evlat nöbetine katılarak çocuklarını geri aldıklarını gördüm bende kızım Sümeyye için eyleme katılmaya karar verdim. Hastalığım nedeniyle Diyarbakır’daki eyleme katılamadım. Ama buradaki eylemi sürdürerek kızımı istiyorum. Kız çocuğuydu ve hastaydı. 7 yıldır ben gözyaşı döküyorum. Bu aralar HDP Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çıkma söylentileri var. Demirtaş’ın cezaevinden çıkmasını istemiyorum. Çıkmasın, orada çürüsün. Diğer anneler gibi bende burada evlat nöbetimi sürdürüyorum. Çocuğum gelmeyene kadar, ben buradayım. Umarım kızım sesimi duyar ve biran önce onların elinden kurtulup gelir. Benim bütün günüm kızımı düşünmekle geçiyor. Bir gözüm kapıda bir gözüm pencerede yaşıyorum. ” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”