DEMİRTÜRKOĞLU, GÜVEN TAZELEDİ

DEMİRTÜRKOĞLU, GÜVEN TAZELEDİ

Muş Esnaf Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulundan tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Orhan Demirtürkoğlu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Muş esnaf Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurul seçimi yapıldı. Bendevi Palandöken toplantı salonunda gerçekleştirilen seçime tek listeyle katılan mevcut başkan Orhan Demirtürkoğlu güven tazeledi. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan genel kurulun divan başkanlığını Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Burhan Aksak yaptı.

Oy kullanımı öncesinde bir konuşma yapan Orhan Demirtürkoğlu, odanın faaliyetlerinden bahsetti. Esnafların sorunları için mücadele ettiklerini kaydeden Demirtürkoğlu, esnafların sıkıntılarının giderilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Stajyer öğrencilere eğitimler verildiğini belirten Demirtükoğlu, mesleki eğitim kursları da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Esnafları ayaklarının üzerinde tutmak için mücadele ettiklerini belirten Demirtürkoğlu; “Odamızın 22, 23, 24 ve 25 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı için toplanmış bulunuyoruz. Tabi burada yönetim kurulu üyelerimizle birlikte faaliyetlerinden kısaca söz etmek istiyorum. Odamızda her yıl düzenli olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare yapılarak stajyer öğrenci alımı yapıyoruz. Onlara eğitimler veriyoruz, tabi yarınlarda bunlar birer eğitmen olacaklar. Bunlar hepsi ilimizin evlatları kendi çocuğumuz gibidir. Bunun yanı sıra mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Tabi ki esnafa kredi erişiminde çok büyük fedakarlıklar yapıyoruz. İnanın hiçbir esnafımızı geri çevirmemek için çareler arıyoruz. Bankadan, genel müdürlükten, kefillikte, ipotekte ve araç lehlinde olsun risklere girerek sizleri ayaklarınızın üzerinde tutmaya çalışıyoruz. Sağ olsun Genel Başkan Vekilim Ankara’da bizlere büyük destekler veriyor. Kooperatif Merkez Birliği Genel Başkanımız benim 35 yıllık dostumdur. Bir dediğimizi ikiletmiyorlar. Bende sizlere layık olmak için çaba sarf ediyorum. Pandemi dolayısıyla sizleri burada bekletmek istemiyorum. Ben bu Genel Kurulun Muş esnafına bölge esnafına ve Türkiye Esnaf Sanatkarlarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“VATANDAŞIN SIKINTILARINI GİDERMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Burhan Aksak ise esnafın zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Esnaf ve vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek için mücadele ettiklerini kaydeden Aksak, pandemi sürecinden esnafın olumsuz yönde etkilendiği ifade etti.

Esnaf Sanatkarlarda 450 meslek dalının olduğunu belirten Aksak, konuşmasının devamında; “Ben Muşlu olmaktan gurur duyuyorum. Memleketimle de iftihar ediyorum. Muş’un ismini en güzel yerde temsil etmek benim için bir şereftir. Cumartesi günü Şoförler Odasının Genel Kurulu vardı. Hayırlısı ile Genel Kurulumuzu başarılı bir şekilde tamamladık. Bugün de Esnaf Sanatkarlar karma odamızın Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Muş’taki ve ülkedeki esnafların sıkıntılarını biliyorum. Bu dönemde en büyük sıkıntıyı Esnaf Sanatkarlar çekti. Esnaf Sanatkarlarda 450 meslek dalı var. Hiçbir dalda sıkıntı çekmeyen esnafımız yoktur. Sıkıntılarımız ve sorunlarımız büyüktür. Memleketimiz coğrafyası zorludur. 6 ay kar altındadır geriye kalan 6 ayda ise esnaf ne yapabilir. Esnaf ve vatandaşımız zor durumdadır. Sonuç itibariyle hepimiz tüketiciyiz. Biz vatandaşı ve esnafı düşünmeden kendi ihtiyaçlarımızı giderip vatandaş ne olursa olsun demiyoruz. Önce vatandaşın sıkıntılarını gidermek için mücadele ediyoruz. Sıkıntılar çok, Allah’ın izni ile bu sıkıntılar çözülecektir. Memleketimiz, esnafımız ve vatandaşımız refah içinde olacaktır. Bu memleket bizimdir, gidecek yerimiz yoktur. Memleketimize, ülkemize ve bayrağımıza sahip çıkmamız gerekir. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Genel Kurulun hayırlar vesile olmasını diliyorum” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”