DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ UYGULAMA SINAVI YAPILDI

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ UYGULAMA SINAVI YAPILDI

Muş’ta Deneyap Atölyeleri e-sınav başarıyla geçen öğrenciler, 4. Faz kapsamında ‘Çevre Dostu Yük Gemisi’ temasıyla uygulama sınavı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliği ile başlatılan Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri için Muş’ta uygulama sınav gerçekleştirildi. E-sınavı geçerek uygulamalı sınava girmeyi hak kazanan 337 öğrenci Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda projelerini hazırladılar.

‘Çevre Dostu Yük Gemisi’ temasıyla yapılan uygulamalı sınavın sonunda jüri üyelerine sunuldu. Yapılan değerlendirmenin sonunda ortaokul öğrencilerin 100 liseden ise 30 öğrenci olmak üzere toplamda 130 genç 3 yıl boyunca eğitimler alacak.

Muş Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, 3 yıl boyunca verilecek eğitimlerle geleceğin mucitlerinin yetişeceğini belirterek; “Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri kapsamında ilimizde 841 kişi e-sınava başvuru yapmıştı. Ortaokul kategorisinde 261, lise kategorisinden de 76 kişi e-sınavı geçerek uygulamalı sınava girmeye hak kazandı. Bugün de ülke genelinde 42 ilden biri olan ilimizde uygulamalı sınav yapıldı. Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle yürütülüyor. Gençlik Merkezimizin çok amaçlı salonunda yapılan uygulamalı sınavda ‘Çevre Dostu Yük Gemisi’ temasıyla projelerini uygulamalı olarak yapan öğrencilerimizden 100 tane ortaokul 30 tane de lise öğrencisini eğitim verilmesi için seçilecek. Bu öğrencilerimiz burada hazırladığımız DENEYAP Atölyemizde 3 yıllık bir eğitim alacaklar. Bu eğitimlerde bu öğrencilerimize robotik, yazılım ve tasarım konularında eğitimler verilecek. Ülkemizin gelişimine katkı sunacak yetenekli gençlerimizi keşfedip geleceğin mucitlerini yetiştireceğiz. Amaç Bayraktar’lar gibi yetenekli gençlerimiz keşfedilsin. Şuanda 2+1 atölyemiz açıldı. Toplamda ortaokul ve lise olmak üzere toplamda 130 öğrencimiz eğitim alacak” dedi.

KIVANÇ: “GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAYAN ÇOK GÜZEL PROGRAMDIR”

İl Milli eğitim Müdürü Enver Kıvanç ise Deneyap Atölyeleri programının geleceğin bilim insanları yetişmesinden dolayı güzel olduğunu belirterek; “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle yürütülen Deneyap Atölyeleri kapsamında ilimizde de öğrencilerimiz seçmeler yapıldı. ‘Çevre Dostu Yük Gemisi’ temasıyla belirlenen projelerini belirlenen süre içinde uygulamalı olarak üreten öğrencilerimiz jürilere fikirlerini sundular. İnşallah son derece iyi çalışmalar sergilenecek. Burada başarılı olan öğrencilerimiz Gençlik Merkezi bünyesine kurulan Deneyap Atölyesinde eğitimler alacak. Dereceye girecek olan öğrencilerimizin bahtları açık olmasını temenni ediyorum. Deneyap Atölyesinde alacakları 3 yıllık eğitimlerle mucitler ilimizden çıkacak. Bu eğitim kapsamında yazılım, kodlama gibi geleceğin teknoloji alanlarında önemli eğitimler yapılacak. Bu eğitimlerle birlikte öğrenciler takımlar kuracak. Kurdukları takımlarla Ulusal ve Uluslararası yarışmalara katılacaklar. Böylelikle geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlayan çok güzel programdır. Ben emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sınava giren öğrencilerimiz içinde başarı dileklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”