DEZAVANTAJLI KIZLAR TARİHİ ESERLERLE BULUŞTU

DEZAVANTAJLI KIZLAR TARİHİ ESERLERLE BULUŞTU

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü üyeleri daha önce şehir merkezine gelemeyen köy okullarındaki kız çocuklarını Atatürk Şehir Müzesindeki eserlerle buluşturdu

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü üyeleri kent genelinde yürüttükleri faaliyetler kapsamında örnek bir projeye daha imza attı. Kırsal kesimlerdeki köylerde ikamet eden kız çocuklarını şehir merkezi ile buluşturmak için ‘Köy Kızları Gençlik Merkezi İle Buluşuyor’ projesi başlatıldı.

Kız çocuklarını Gençlik Merkezindeki atölye ve spor dalları ile buluşturan gençlik liderleri gönüllü üyeler daha sonra şehir merkezinde gezdiriyorlar. Kentin tarihi yerlerinin yanı sıra yeni açılan Atatürk Şehir Müzesindeki eserleri ziyaret eden kız çocukları, mutluluklarını dile getirdiler. Daha önce şehir merkezine gelme fırsatı olmadığı için ilk defa geldiklerini belirten çocuklar, gençlik liderleri ve gönüllü üyelere teşekkür dileklerini ilettiler. Şehir merkezi ziyaretlerinde gördüklerini aileleri ve arkadaşları ile paylaşacaklarını ifade eden çocuklar, Atatürk Şehir Müzesindeki eserleri görmekten mutlu olduklarını söylediler.

Köy okullarından getirilen kız çocuklarına rehberlik eden gençlik liderlerinden Ahmet Durmuş, konu ile ilgili verdiği bilgide köylerde ikamet eden kız çocuklarını şehir merkezinde gezdirmekten mutlu olduğunu söyledi. Öte yandan gençlik merkezindeki atölye ve spor salonlarını tanıttıklarını ifade eden Durmuş, kız çocuklarının Atatürk Şehir Müzesindeki eserleri görmelerine vesile olduklarını söyledi.

Gençlik lideri Durmuş, her köyden 15 kız çocuğunu getirdiklerini belirterek; “Köy Kızları Gençlik Merkezi İle Buluşuyor projesi kapsamında köy okullarında okuyan kız çocuklarını Atatürk Şehir Müzesine getirdik. Projenin amacı daha önce şehir merkezine gelememiş köy kızlarını ilimizin kırsal kesimlerinde olan köylerine giderek onları gençlik merkezi ile buluşturuyoruz. Proje kapsamında her köyden 15 kız öğrenci alıp şehir merkezine getiriyoruz. Şehir merkezine getirdiğimiz köy okullarındaki dezavantajlı kızları gençlik merkezimizdeki bağlama atölyesi, ebru sanatı atölyesi, karikatür atölyesi, akıl zeka oyunlarının oynandığı salonumuza ve çok amaçlı salonumuzda da badminton, voleybol, masa tenisi ve langırt sporları ile oyunlar oynatıyoruz” dedi.

“GENÇLİK MERKEZİMİZİN FAALİYETLERİNİ TANITMAYI HEDEFLİYORUZ”

Şehir merkezi ziyaretlerinin yanı sıra Gençlik Merkezinde yürütülen faaliyetleri de kız çocuklarına tanıttıklarını söyleyen Durmuş; “Gençlik merkezinin yanı sıra ilimizde ilk defa açılan Atatürk Şehir Müzesini gezdirmeye getirdik. Buradan sonra Tarihi Murat Köprüsündeki hayvanat bahçesini gezdireceğiz. Sabah köylerden aldığımız kız çocuklarının gün boyu gezdirerek akşama doğru tekrar köylerine geri götürüyoruz. Gençlik merkezi olarak köy okullarından aldığımız kız çocuklarına 1-2 tane de öğretmenleri refakat ediyor. Başlatılan proje ile daha önce şehir merkezini görmemiş dezavantajlı kız çocuklarını gezdirip gençlik merkezimizin faaliyetlerini tanıtmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında gelen kız çocuklarının mutlu olması bizleri de sevindiriyor. Yeni açılan Atatürk Şehir Müzesi ziyaretimizde tarihi eserleri görmelerini sağladık. Müzede sergilenen demir çağından, tunç çağından, milattan önceki yıllar ve Selçuklu Osmanlı dönemlerine ait eserleri görmelerine vesile olduk. Kız çocuklarının gördükleri eserleri gidip ailelerine ve okuldaki arkadaşlarına anlatıp onlarında müzeye gelip görmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”