“DÜĞÜNLERİN YAPILMASI DEMEK, HALAY ÇEKİP, CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENECEĞİMİZ ANLAMINA GELMİYOR”

“DÜĞÜNLERİN YAPILMASI DEMEK, HALAY ÇEKİP, CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENECEĞİMİZ ANLAMINA GELMİYOR”

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, kentte vaka sayılarındaki azalma ile mavi renk kategorisinde düşük riskli iller arasında olmasıyla değerlendirmelerde bulunarak düğünlerde uyulması gereken kuralları anımsattı

Sağlık Bakanlığınca açıklanan vaka sayılarındaki düşüşler ile Muş’un mavi renk kategorisinde düşük riskli iller arasında olması nedeniyle Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz önceki gün basın toplantısı düzenleyerek vatandaşlara kurallara uymaları için çağrıda bulundu.

Vali Gündüzöz, Valilik makamında yaptığı açıklamada, kentte aşı çalışmalarının durumunu değerlendirerek, düğün sezonlarının açılmaya başlaması ile uyulması gereken tedbirlere dikkat çekti. Kent genelinde yapılan denetimlerin yanı sıra düğünlerde de kolluk kuvvetlerinin denetimlerini sürdüreceklerini dile getiren Vali Gündüzöz, düğün yapmak isteyen vatandaşların 3 gün önce izin almaları gerektiğini söyledi.

Vali Gündüzöz aşı çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, sağlık personellerinin telefonla bilgilendirme yaptığını belirterek; “Hedef kitlemizin önemli bir bölümü aşı oldu. 4’te 1 civarında bir aşılama oldu ama 4’te 4 oranı da çok yakın zamanda aşılanmış olacak. Bazı yaş gurupları itibariyle aşı olunmuyor. Hedef kitle nüfuzdan daha az onun için, kademeli bir şekilde aşı yapıyoruz. Aşı takviminde kişi eğer aşıya geldiyse arkadaşlar arıyorlar “aşı takviminde aşı zamanın geldi deyip, biz aşı yapmaya gelebiliriz” diyorlar. Gelemiyorlarsa gidiyorlar evinde, gelebiliyorsa sağlık kuruluşunda aşı yapılıyor. Telefonla aramak suretiyle vatandaşlarımızı bilgilendiriyorlar. Hiçbir şekilde şansa bırakmıyoruz. Aşı geldiği müddetçe arkadaşlarımız bunu titizlikle takip ediyorlar” dedi.

DÜĞÜNLER 1 SAAT 100 KİŞİYİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE YAPILACAK

Vali Gündüzöz açıklamasının devamında, düğünler için belirlenen kurallara uyulması halinde izinler verileceğini ifade ederek; “Düğünler konusunda düşük riskli illerde 1 saati aşmayacak şekilde, çalgı, çengi veya canlı müzik olmayacak şeklide ancak kasetten belki müzik yayını yapılabilir. Halay gibi oyunlar yapılmamak ve 1 saati açmayacak şekilde düğünler yapılabilecek. Bunda da sayı sınırlaması var. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak ve sayıda 100 kişi aşmayacak şeklide düğünler yapılabilecek. Bu konu istismara açık bir konu buna da vatandaşlarımızın çok dikkatli olmasını bekliyoruz. Cenazeler noktasında, yöremizde çok önemli bir gelenek olan taziyeler noktasında hem de düğün ve nikah gibi merasimler noktasında duyarlı olacağız. Polisimiz, Jandarmamız oralarda olacak ve bu kıstaslara vatandaşlarımız uyacak. Kontrollü mücadele dönemine girdiğimiz bu süreçte düğünlerin yapılması demek, halay çekip, canlı müzik eşliğinde eğleneceğimiz anlamına gelmiyor. Bu kıstaslara uyulduğu müddetçe düğünlere izin verilecek. Diğer toplanmalara, bir araya gelme gibi çeşitli etkinlikler yapılacaksa idareye 3 gün önceden başvurmak suretiyle izin verilecek yada verilmeyecektir. Bu konuda da tedbirler alınıyor ve o kapsam içinde genelge yayınladı. Bizde buna bağlı olarak il hıfzıssıhha kurulu kararlarını aldık” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”