EĞLENCEYİ, TEHLİKEYE ÇEVİRİYORLAR

EĞLENCEYİ, TEHLİKEYE ÇEVİRİYORLAR

Muş’ta araç sirkülasyonunun fazla olduğu İstasyon Caddesinde bisiklet süren çocuklar eğlencelerini tehlikeye çeviriyorlar.

Muş’ta baharın gelmesiyle sayıları hızla artan özellikle çarşı merkezi ve ana caddelerde bisiklet kullanan çocuklar, adeta kazalara davetiye çıkarıyorlar.

İstasyon Caddesi üzerinde bisikletiyle araçlarla adeta yarışan çocuklar görenleri şaşırttı. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sayıları hızla artan bisikletlerle özellikle İstasyon Caddesi üzerine tehlikeli hareketler sergileyen çocuklar kazalara davetiye çıkarıyorlar. Tehlikenin farkında olmayan ve cadde üzerinde araçlarla yarışırcasına ilerleyen bisikletli çocuğu gören vatandaşlar bu duruma tepki gösterdiler.

Bisikletli çocuğun karışacağı olası bir kazada üzücü sonuçların meydana gelebileceğini ifade eden Nusret Yılmaz isimli sürücü; “İstasyon ve Cumhuriyet Caddeleri ile ara sokaklarda bisiklet kullanan çocuklara sıkça rastlamaya başlandı. Bahar mevsiminin gelmesiyle artan bisikletlere bir tedbir alınmalı. Bisiklete herhangi bir itirazımız yok ama tehlikeli bir şekilde araç yolunda bisiklet kullanan çocuklar büyük tehlike oluşturuyorlar. Bu konuda ailelere ve yetkililere büyük görevler düşmektedir” dedi.

Tek kişilik bisiklete çoğu zaman iki ya da üç kişi binerek ana caddelerde gezinen çocuklar birde bisiklet üzerinde akrobatik hareketler yapınca sürücülere de zor anlar yaşatıyorlar. Yetkililer, özellikle küçük çocukların ana caddelerde bisiklete binmemeleri konusunda uyarılarda bulunmalarına rağmen çocuklar hala sokaklarda ve ana caddelerde bisikletlerle gezmeye devam ediyor.

Yetkililer, aileleri de çocuklarını tek başlarına sokağa bırakmamaları konusunda uyardılar. Çocukların ana caddelerde ve sokak aralarında aniden yola çıkmaları sonucu araç sürücülerinin de zor anlar yaşadığını dile getiren yetkililer, üzücü kazaların yaşanmaması için hem ailelere hem de yetkililere büyük görevler düştüğünü ifade ettiler.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”