“EKONOMİK KRİZİN FATURASINI AĞIR ÖDEYEN HALKIN YANINDAYIZ”

“EKONOMİK KRİZİN FATURASINI AĞIR ÖDEYEN HALKIN YANINDAYIZ”

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Muş İl Temsilcisi Serkan Bebek, kira artışı yapan mülk sahiplerine seslenerek; “Ekonomik krizin faturasını ağır ödeyen halkın yanındayız” dedi.

Tüm Öğretmenler Birliği (TBÖ-SEN) Muş İl Temsilcisi Serkan Bebek, kira artışının önlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fırsatçılık yaparak kiralarda artış yapan ev sahiplerinin devletin belirlediği yüzde 25’lik oranın geçmemesi gerektiğini belirten Bebek, yetkililerin gerekli çalışmaları yürütmesi gerektiğini kaydetti. Sendika olarak ihbar masası kurduklarını söyleyen Bebek, kira artışı yapan mülk sahipleri ile mücadele edeceklerini vurguladı.

Doğalgazlı evlerde kiraların arttığını belirten Bebek; “Bulanık’ta bildiğiniz üzere doğal gaz çalışmaları başladı. İlk etap olarak çarşı içini bitirdikten sonra kısa sürede bütün Bulanık’a doğal gaz verilmiş olacak. Doğalgazın ilçemize gelmesinde emeği ve çabası olanlara Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası olarak teşekkür ediyoruz. İlçemizde doğal gaz çalışmalarının başlaması ile fırsatçılar ev kiraları üzerinden fahiş bir kira artırımına gitmiştir. 1000-1200 TL olan kiraları 2000 TL‘ye çıkarmışlardır. Halkın içinde söylendiği gibi bazı ev sahipleri ‘Doğal gaz geldi, insanlar kömür parası vermeyecek. Masrafı azalacak. Bu yüzden kiraları arttırdık enflasyon ortada’ gibi tamamen bireysel ve çıkarcı düşünceler içindeyse buradan onlara açıkça sesleniyoruz. Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası, ekonomik krizin faturasını ağır ödeyen halkın yanındadır ve emekçilerin sesi olmaya devam edecektir. Bulanık’ta ülkenin dört bir yanında, emeğiyle geçinen; yollarda motor üstünde evine ekmek götüren kuryelerin, şantiyelerde, fabrikalarda, bürolarda, okullarda gecesini gündüzüne katan emekçilerin sesine ses olmaya devam edeceğiz” dedi.

“BAKANLIKLAR GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATTI”

Kira artışlarının önlenmesi için bakanlıkların gerekli çalışmalar başlattığını kaydeden Bebek; “Son dönemde konut sektöründe yaşanan fahiş artışlar hükümeti harekete geçirdi. Bu kapsamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı çalışmalara başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kiralık konut projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanı artışlarla ilgili bir yaptırım olacak mı sorusu üzerine Bakan Kurum, "Fırsatçılığa müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Durumu fırsat görüp enflasyon ve kira artış oranı açıkladı, bu artış oranı üzerinde bir artış söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz.” Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Fiyatlar konusunda, vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız. Böyle dönemler hep birlikte fedakarlık yapmamız, günlük kazancımızı değil, ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken dönemlerdir. 3 kuruş fazla kazanmak için milletin huzuruna göz dikenler en büyük zararı kendilerine veriyor. Bakanlıklarımız denetimden mevzuat hazırlığına kadar her konuda yoğun çalışma içinde” diyerek fırsatçılara karşı gereken cevabın verileceğini dile getirmiştir.”

“YILBAŞINDAN ÖNCE BU ÇALIŞMAYI TAMAMLAYACAĞIZ”

Bebek, açıklamasının devamında fırsatçılarla mücadele kapsamında yılbaşı öncesinde çalışmalarını tamamlayacaklarını kaydederek; “İlimiz Muş'ta ve Bulanık İlçesinde Cumhurbaşkanı’nın kira zamları ile alakalı kararnamesinin uygulanması ve bunun takibinin yapılması noktasında Muş Valisi, Bulanık Kaymakamı ve İl ilçe Emniyet müdürleri ve hükümette bulunan iktidarın partisine mensup il ilçe parti teşkilatlarının cumhurbaşkanına bağlılık noktasında gerekli çalışmaları yapmalıdır. İlçemiz Bulanık'ta sendika olarak konutları tek tek gezip yüzde 25'ten fazla kira zammı yapanları önce Bulanık İlçe kaymakamına sonra Muş Valisine, Muş ve ilçelerindeki AKP ve MHP ilçe teşkilatlarına tespit ettiğimiz fırsatçıların isimlerini liste halinde paylaşacağız. Bu konuda kanunun uygulanması noktasında gerekli adımlar atılmazsa bu fırsatçıları Cumhurbaşkanlığına bildirip il ve ilçemizde bu konuyla alakalı mağduriyetleri yaptığımız çalışmaları bu konuları yazılı olarak kimlere bildirdiğimizi elimizdeki evraklarla paylaşacağız. Yılbaşından önce bu çalışmayı tamamlayacağız. Bu arada ilçemizde göreve başlayan Bulanık Kaymakamı’nın yeni görevi ilçemiz ve halkımız adına hayırlı olsun görevinde başarılar diliyoruz. Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası hayatın bir bütün olduğu gerçeğini kabul ederek üyelerinin ve emekçilerin her türlü hayata dair sorunları ile ilgilenmeyi kendine ilke edinmiş halkçı bir sendikadır. Doğalgazı bahane ederek fahiş şekilde arttıranlara fırsatçılık yapanlara karşı sendika olarak bütün araçlarımızı kullanıp mücadele edeceğiz. Sendika olarak ihbar masasını kurduk. Fırsatçılık yapan ev sahiplerini önce kaymakamlığa daha sonrada devletin ilgili kurumlarına ve Cumhurbaşkanlığına yazı yazarak İlçemizdeki fırsatçıları teşhir edeceğiz. Bu konuda kira konusunda sıkıntı yaşayan olursa işçi, memur, köylü ayrım yapmaksızın hukuki destek sağlayacağımız bilinmelidir” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”