ELMAS, UBF’NİN SEMİNERİNE KONUK OLDU

ELMAS, UBF’NİN SEMİNERİNE KONUK OLDU

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesinin (UBF) çevrimiçi seminerine konuk oldu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesinin (UBF) online olarak düzenlediği seminerler kapsamında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı konuk ederek ‘Yükseköğretimde Kalite’ adlı seminer düzenlendi.

Çevrimiçi düzenlenen seminere Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanı sıra Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Rektör Yardımcıları ve Dekanlar, Kaliteden sorumlu öğretim üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, seminerde konuşmasına Yükseköğretim Kalite Kurulunun kuruluşu ve öneminden bahsederek; “Kalite ifadesi, insanlık tarihi ile birlikte var olan bir olgudur. Bu bir icat değildir. Değişen dünya ve gelişen teknoloji ile birlikte kalite kavramı da değişti. Bu değişimlerin yakından takip edilmesi önemlidir. 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanının da gayretleri ile bağımsız bir kalite kurulu olarak YÖKAK’ın kuruldu. İdare yönünden operasyonel olan bu bağımsız kurul, ENQU Avrupa Ajans Birliği, Dünya Kalite Ajanslar Birliği, Asya Pasifik Ajanslar Birliği, Amerika’daki çatı kuruluşu ve İslam Ülkeleri Katile Ajanslar Birliği üyesi oldu” dedi.

“ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANIMLANMASI VE ORTAKLIKLARIN OLMASINI BEKLİYORUZ”

Elmas, konuşmasının devamında, kurulun hedefleri ve ilerleyen süreçlerde yapılması planlanan çalışmalara değinerek; “Dijitalleşen dünyada bireylere dijital yetkinlik, problem çözme, analitik düşünebilme ve kendi kendine öğrenme becerileri kazandırmayı bu süreçte öğretim elemanlarını bir dönüşüm sistemine tabi tutuldu. Öğrenme çıktılarını bu doğrultuda düzenlemeyi hedefledik. Yakın gelecekte eğitim alanında online destekli öğrenme, diploma yerine kısaltılmış kurslar, sertifikalar, önceki öğrenmelerin tanımlanması ve ortaklıkların olmasını bekliyoruz. Değişim için açıklık, yalınlık, odaklanma ve yeni bir sistem kurulması gerekir” şeklinde konuştu.

Seminer sonunda Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a Muş Alparslan Üniversitesi adına teşekkür etti. Seminer soru-cevap faslının ardından sonra erdi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”