EN GENÇ ÖĞRETMEN DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

EN GENÇ ÖĞRETMEN DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen kutlama programında konuşma yapan kentin en genç öğretmeni Ayşegül Boydak, konuşmasının sonunda ailesinden bahsederken duygu dolu anlar yaşattı

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında, Konukbekler Beldesi İmam Hatip Ortaokulu İngilizce öğretmeni Muş’un en genç öğretmeni olarak ve 44 yıllık meslek hayatını tamamlamış emekli öğretmen Erkan Solak birer konuşma yaptılar. En genç öğretmen Ayşegül Boydak, konuşmasının sonunda kendisini yetiştiren anne ve babasına minnet duygularını belirtirken duygulanarak salondaki katılımcılar tarafından alkışlandı.

Öte yandan 44 yıl görev yapan emekli öğretmen Erkan Solak, genç öğretmeler tavsiyelerde bulundu. Genç öğretmenlere seslenen Solak, öğretmenlik mesleğinde hata yapma lüksü olmadığını, ancak öğretmenlik mesleğinin malzemesinin insan olduğuna dikkat çekti. Meslek hayatı boyunca en büyük servetinin pırıl pırıl öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirten Solak, tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.

Salonu duygulandıran en genç öğretmen Ayşegül Boydak konuşmasında Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün sözünü anımsatarak; “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. İnsan dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren öğrenmeye muhtaçtır ve öğrenme ihtiyacı ile doludur. Bu nedenle öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur sözü en hakiki gerçektir. Gazi Mustafa Kemal diyor ki “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Biz öyle bir inanç ve ruh kökeninden geliyoruz ki “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle büyüyor devamlı hikmetli benzer sözlerle müşerref oluyoruz. Bu sebeple öğretmen aydınlanmış akılların mimarıdır, bilgiye ve öğrenmeye aç zihinlerin mihrabıdır, cehaletin demir perdesini kıran mizaçtır, bir harf öğrenmeye duyulan minnetkarlıktır” dedi.

“BENİ YETİŞTİREN ANNE VE BABAMIN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM”

Boydak, konuşmasının devamında fikri ve vicdanı hür nesillerin yetişmesinin öğretmenlerin çabası ile olacağını belirterek; “Eğitimin ve öğretimin temel taşı, kendini bilmenin, gelmişi ve geçmişi yorumlamanın, tanımanın misyonudur. Öğretmenler bir yandan bilgi ve bilim üretebilecek dinamik beyinler yetiştirirken, onların şerefli geçmişinden ilham almalarını tarihimiz ve büyük Türk kültürü ile köprü kurmalarını temin etmektedir. Devletimizin, milletimizin, bağımsızlığımızın, demokrasimizin, milli kültürümüzün bekasını ilgilendiren ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi yine öğretmenlerin emeği ve çabası ile gerçekleşecektir. Bana burada konuşma fırsatı veren İl Milli Eğitim Müdürlüğüme teşekkür ederken, beni yetiştiren anne ve babamın ellerinden öpüyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler Gününü kutlar öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim” şeklinde konuştu.

“MESLEĞİMİZDE HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOKTUR, ZİRA BİZİM MALZEMEMİZ İNSANDIR”

Emekli öğretmen Erkan Solak, konuşmasında öğretmenlik mesleğinin malzemesinin insan olduğunu ifade ederek; “Öğretmen ve öğretmenlik mesleğini dakikalara sığdırmak mümkün değil. Ama gönlümüzdeki yeriniz müstesnadır. İnsan yetiştirmek kadar zor olan başka bir görev ve meslek yoktu. Öğretmenlik sabır ve vicdan mesleğidir. Öğretmen olan kişi her türlü zorluğu göze almıştır. Öğretmenliğin hazzını tatmış ve öğretmenlik mesleğinin yüceliğine inanan bir öğretmen olarak buradan tüm meslektaşlarıma seslenmek istiyorum. Gözlerinizin içine bakarak o ışık saçan öğrencinizden sevginizi hiç eksik etmeyin. Öğretmen evrensel bir uğraştır. İdealist olmanın yanında büyük fedakarlıklar da gerektirir. Gerçekten bu asil meslek genellikle şöhret yada servet vaat etmez. Biliyorum yükünüz ağır, sorumluluklarınızı çok, yoruluyorsunuz, üzülüyorsunuz, hakarete uğruyorsunuz ama tüm bunların sonunda o körpe beyinlere nakşettiğiniz bilgilerin dönütünü aldığınız da onların yüzündeki pırıltıları gördüğünüzde her şeyi unutuyor mutluluktan uçuyorsunuz. Değerli arkadaşlar her mesleğin hata yapma lüksü vardır. Bir ressam resmini yanlış yapar boyasını beğenmez yeniden değiştirir. Marangoz tahtayı yanlış keser yeniden düzeltir. Ama bizim mesleğimizde hata yapma lüksümüz yoktur. Zira bizim malzememiz insandır. İnsan ki bütün kainat onun hatırına halkedilmiştir. Yapacağımız tek şey malzememizin yanlış yapmamız halinde telafisi çok zordur. İstenmedik ve dramatik sonuçlar doğurur.”

“İNANIYORUM Kİ GENÇ ARKADAŞLARIM ÇOK DAHA GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAK”

Solak, genç öğretmenlerin güzel projelere imza atacağına inandığını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizim işimiz geleceği şekillendirmektir. Bize emanet edilen yavrularımızı bilimin ışığıyla donatarak iyiyi, güzeli ve doğruyu körpe beyinlere nakış nakış işlemek yegane görevimiz olmalıdır. İnanıyorum ki meslek aşkı ile milli ve manevi değerlerine bağlı araştıran, inceleyen, çağdaş bilimin ışığı ile donatılan yeni nesillerin yetişmesi sizlerin eseri olacaktır. Her doğan güneşin bir batışı vardır, tıpkı insan hayatı gibi. 44 yıllık meslek hayatımın özeti bembeyaz tertemiz bir sayfa binlerce pırıl pırıl öğrenci benim en büyük servetim de budur. Hiç silinmeyecek anılarla bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki genç arkadaşlarım çok daha güzel projelere imza atacak başarılı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ebediyete göç etmiş başöğretmen Atatürk olmak üzere aziz öğretmenlerimizi rahmet minnet ve şükranla anarken, mesleğe yani atanan genç arkadaşlarıma tüm Milli Eğitim camiasına sonsuz başarı ve mutluluklar, emekli olan arkadaşlarıma da sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”