ENGELLİLER HEM MESLEK ÖĞRENİYOR HEM DE AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

ENGELLİLER HEM MESLEK ÖĞRENİYOR HEM DE AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

Muş Fiziksel Engelliler Derneği, İŞKUR destekli ‘Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı Eğitimi’ kursuna gelen engelli bireyler hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Muş Fiziksel Engelliler Derneği, engelli bireylere yönelik ‘Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı Eğitimi’ kursu açıldı. Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından desteklenen kursta 10 engelli birey elbise dikimi gerçekleştiriyor. Gençlik Merkezi bünyesindeki salonlarda açılan kursun sonunda bir kişi istihdam edilecek. 73 iş günü eğitim alacak engelli bireyler kursun sonunda sertifikalarını alarak, istihdam ve kendi işlerini kurma imkanıolacak.

Fiziksel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bedri Korkmaz, kurs ile ilgili yaptığı açıklamada, engelli bireylerin sosyalleşmelerine dikkat çekti. İŞKUR tarafından desteklenen kursta engelli bireylerin aldıkları harçlıkla aile bütçelerine katkı sağladığını belirten Korkmaz, engellilere yönelik faaliyetleri destekleyenlere teşekkür dileklerini iletti.

Engelli bireylerin evde kalmamaları için kursların faydalı olduğunu kaydeden Korkmaz; “Muş Fiziksel Engelliler Derneği ‘Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı Eğitimi’ projemizi başlattık. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafında desteklenen projemizde 10 engelli bireye 73 iş günü eğitim verilecektir. Projenin sonunda bir engelli bireyimiz istihdam edilecek. Bu anlamda engelli bireylerimizi evde kalmayarak sosyalleşiyorlar. Aynı zamanda meslek sahibi oluyorlar. Kurs boyunca eğitim alan kursiyerlerimiz İŞKUR tarafından verilen harçlıkla aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar. Kurs sonunda verilen sertifika ile kursiyerlerimiz iş bulma konusunda imkanları olacak.Buradaki en büyük amacımız engelli bireylerimizin evde kalmalarını istemiyoruz. Kendi ayakları üzerinde kalmaları ve ailelerine yük olmamaları için bu şekilde meslek öğrenerek, iş sahibi olmalarını istiyoruz” dedi.

“BİR AİLE ORTAMINDAYMIŞ GİBİ YAŞAMALARI SAĞLANIYOR”

Kursa gelen kursiyerlerin aile ortamında eğitim aldığını dile getiren Korkmaz; “Projemizde uyguladığımı kumaşların dışında kullanılmayan atık durumda olan kumaşları da değerlendirerek geri dönüşüme kazandırmış oluyoruz. Engelli bireylerin topluma kazandırılması açısından bir Sivil Toplum Örgütünün yapabileceği ne varsa gayret ediyoruz. Engelli bireylerimizin meslek sahibi olmaları ve sosyalleşmeleri için uzun zamandan beri bu tür projeler gerçekleştiriyoruz. Bizim bu projelerimizle engellilerin evde kalmamalarını sağlıyoruz. Günlük bir uğraşları olsun. İş yaparak, bilgi verecek duruma gelmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız bu projelerin bir diğer faydası da engelli bireyler birbirleri ile tanışıp sosyalleşme imkânı buluyorlar. Yeri geldiği zaman bir aile ortamındaymış gibi yaşamaları sağlanıyor. Birbirleri ile sıkıntılarını sevinçlerini paylaşıyorlar. Böyle bir ortamda yaşıyorlar. Gerçekleştirdiğimiz projelerimizin her aşamasında bize destek sunan başta Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e Belediye Başkanımız Feyat Asya’ya ve İl Emniyet Müdürümüz derneğimizin ve spor kulübümüzün fahri başkanı Engin Kaloğlu’na sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Birde Gençlik Merkezinin kapılarını bizlere açan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mehmet Arif Taşdemir’e de müteşekkiriz.”

“KURSİYERLERİMİZ ENGELLİ BİREYLER OLMASINA RAĞMEN ÇOK GÜZEL ÖĞRENİYORLAR”

Kurs eğitmeni Hamdiye Özkan, engelli bireylerin eğitimleri güzel aldığını kaydederek; “Engelli bireylerimize yönelik açılan ‘Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı’ kursta dikim eğitimi veriyorum. Engelliler derneği tarafından temin edilen kumaşlar ve atık halde olan kumaşlardan giysiler üretiyoruz. Engelli bireylere yönelik açılan kursta, hem meslek öğreniyorlar hem de sosyalleşmeleri sağlanıyor. Bunun yanı sıra kurs boyunca verilen harçlıkla aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Atık durumda olan eski kumaşları temin ederek geri dönüşüme kazandırıyoruz. Yeni diktiğimiz ürünlerin yanı sıra tamir olacak elbiseleri de onarıyoruz. Kursiyerlerimiz engelli bireyler olmasına rağmen çok güzel öğreniyorlar. Kursumuza ilk başladığımız günlerde makina kullanamayan kursiyerimiz şimdi çok güzel bir şekilde ürün dikimi yapabiliyor. Kursiyerlerimiz burada aldıkları eğitimle ilerleyen süreçlerde tekstil atölyelerinde çalışabilirler. Yada kendi işletmeleri açarak öğrendikleri meslekle gelir elde edebilirler.Verilen kurslarda asıl amaç engelli bireylerin kimseye ihtiyaç duymadan kendi işlemlerini yapmalarını sağlamalarıdır. Onlarında normal bireyler gibi yaşamalarıdır. Bunların yanı sıra kursumuza gelen engelli bireylerimiz aynı zamanda sosyalleşiyorlar. Yeni arkadaşları ile tanışma ortamı oluşuyor. Bu da onların hayatlarında ciddi bir şekilde etkiliyor. Kurs sonunda verilen sertifika ile iş bulma imkanına da sahip oluyorlar” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”