ENGELSİZ ULAŞIM İÇİN DENETİMLER ARTTI

ENGELSİZ ULAŞIM İÇİN DENETİMLER ARTTI

Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu, engelli vatandaşların hayata engelsiz ulaşımını sağlamak için kentteki kamu kurum ve kuruluşlardaki denetimlerini artırdı

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu engellilerin sorunlarına çözüm üretilmesi ve hak ettikleri standartlara kavuşması için çalışmalar sürdürülüyor. Bu çerçevede kentteki kamu kurum kuruluş ve özel işletmelerde engellilerin rahat ulaşım sağlanması için denetimler yaparak sorunları tespit ediyor.

Binaların, tüm açık ve kapalı alanların ve ulaşım araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmelerini sağlamak üzere oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonlarınca erişilebilirlik konusundaki izleme ve denetim mekanizması yürütülüyor. Komisyon üyeleri, binalarda rampa, asansör, Engelli Tuvaleti, tırabzanlar, kapı genişlikleri, yön levhaları, hissedilebilen yüzeyler, kaymayan yüzeyler, görme engellilere breli alfabesi ile yön levhaları, rampa eğimleri, engelli araç park ve aydınlanma gibi detaylar üzerinde çeşitli incelemelerde bulundular.

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada engellilerin ulaşımlarına daha rahat erişim sağlanması için denetimleri arttırdıklarını söyledi. Erişilebilirlikle engelli bireylerin kendi ihtiyaçlarını herhangi bir destek almadan sağlayarak toplumsal yaşama katılmaları hedefleniyor.

Müdür Aksoy, erişilebilirliğin aynı zamanda yaşlı, hamile ve çocuklar için önemli olduğunu belirterek; “Kumumuz bünyesindeki Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından kamu kurum kuruluşlar ve özel alanlarda denetimler sürdürülüyor. Denetlenen kurumların eksikliklerini biran önce gidererek binaların Engellilere erişimi sağlanması hedefleniyor. İlimizde yeni yapılan kamu binaların ön denetim yapılarak engellilerin erişimi konusunda uyarılmasını düzenlemelerin yapılmasını sağlanacaktır. Erişilebilirlik, engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri, kısaca toplumsal yaşama katılabilmeleri için yapılı çevrede ve kentsel hizmetlerde alınması gereken fiziksel ve mimari tüm tedbirleri içermektedir. Kaldırımlarda, yaya geçitlerinde, parklarda, çocuk oyun alanlarında, kamunun hizmet verdiği ve kamu kullanımına açık tüm binalarda ve ulaşım hizmetlerinde ulaşılabilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan yaşlılar, hamileler, çocuklar ve bebek arabalılar için büyük önem taşıyan bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

  




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”