ESKİ KALECİ ZOZİK’TEN MUŞSPOR’A TAM DESTEK

ESKİ KALECİ ZOZİK’TEN MUŞSPOR’A TAM DESTEK

Muşspor’un ilk kurulduğu yıllarda kaleci olan Raşit Zozik, ikamet ettiği Bursa ilinde memleketinin takımını dört gözle bekliyor. Zozik, Yıldırımspor deplasmanında oynanacak maça tam destek vereceklerini söyledi.

Muşspor’un 1984 yılında kaleciliğini yapan Raşit Zozik’i, Muşspor Yıldırımspor maçının heyecanı sardı. Muşspor’un 3. Ve 2. Ligdeki mücadelesinde kalecilik yapan Zozik, takımın Bursa’ya gelişinden duyduğu mutluluğu anlattı.

Bursa’da oynanacak maçta takıma Muş’u aratmayacaklarını kaydeden Zozik; “Yıllar sonra gönül verdiğim sarı beyaz renkleri tekrar profesyonel ligde görmekten son derece mutlu oldum. Birde Bursa’ya maça geleceklerini öğrenince heyecanım ikiye katlandı. Bir aydan uzun süredir bu maçı bekliyorum. Bu maç için bana ulaşan hemşerilerimiz var. İnşallah takımımız Bursa’ya geldiğinde yüzlerce taraftarla onları karşılayacağız. Onları en iyi şekilde destekleyerek Muş’u onlara aratmayacağız” dedi.

ZOZİK, MUŞSPOR ANILARINI ANLATTI

Muşspor’da kalecilik yaptığı yıllarda, bin bir zorluklara rağmen mücadele ettiklerini belirten Zozik; “Yıllar önce dönemin zorlu koşullarına rağmen bize başarıyı getiren şey amatör bir ruhla yakaladığımız birlik ve beraberlikti. Şehir, taraftarlar tamamen birlik içinde hareket ederek 3. Ligden 2. Lige çıkma başarısı göstermiştik. Şimdi şartlar değişti, her şey daha iyi bizim geçmişte yakaladığımız o birlik ve beraberlik ruhu tekrar yakalanırsa takımın üst liglerde yer alacağına inanıyorum. Yıllar sonra tekrar profesyonel lige çıkan takımımı görünce geçmişteki anılarım canlandı. Mesela taraftarlarımız deplasmanına otostop yaparak kamyonla minibüsle gelirlerdi. Yanlış hatırlamıyorsam Batman deplasmanıydı, geceden gizlice stada girip statta saklanıp maçı rakip taraftarın içinde izlemek zorunda kalan taraftarlarımızı gördüm onlar bizim şampiyonlukta ki en büyük gücümüzdü. Muşspor taraftarını anlatamam 3 metre karda gelen ve duvarlardan atlayıp yağmurda, çamurda takımını yalnız bırakmazdı. Taraftar belki her yerde taraftar ama bizimkiler farklı bir taraftar. Eksi 30’da bir taraftar çoluk çocukla maça gelir mi? Bir gün önceden stada gelip yatan insanlar bilirim. Düşünün stadımız çamurlu, antrenmandan çıkıp hamama gideceğiz otobüs yok, otostop yapıyoruz taksiler bizi alıyor. Çamurluyuz dememize rağmen binin diyorlar size kurban olsun. Yemeğe gidiyoruz, lokantacı diyor kimse para vermiyor ama size yemek vermezsek Muş bizi taşlar, size nankörlük etmiş oluruz. Bunlara şahit olduk. Bu şartlarda şampiyon olduk. Yatacak yer yok, şartlar zor. Taraftar eşofmanlarımızı ve ayakkabılarımızı alıp evlerinde yıkayıp getiriyorlardı. Yoktu yokluktu. Biz bunları amatör bir ruhla başardık” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”