Esnafa 25 Bin TL Kredi

Esnafa 25 Bin TL Kredi

Esnafa 25 bin TL kredi veriliyor. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının KOBİ'lere yönelik olarak 100 bin esnafa 25 bin TL kredi verdiğini vurgulayarak, Muş'taki esnafların da kredi desteğinden yararlanmasını istedi

Esnafa 25 bin TL kredi veriliyor. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının KOBİ'lere yönelik olarak 100 bin esnafa 25 bin TL kredi verdiğini vurgulayarak, Muş'taki esnafların da kredi desteğinden yararlanmasını istedi.


 


Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, ekonominin daha işler bir hale gelmesi için esnafların bu krediden yararlanmaları gerektiğini vurguladı. Muş'ta faaliyet gösteren bankalarında kredi talep eden esnaflara gerekli kolaylığı sağlayacağına inandığını belirten Sinecem, Muş esnafının çok güç durumda olduğunu ve bu kredilerle piyasanın canlanmasını umut ettiklerini söyledi. 4 Kasım'dan itibaren başlayan KOSGEB KOBİ kredileri kapsamında toplamda 100 bin kişinin yararlanabileceğini vurgulayan Sinecem, Muş'taki esnafların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini kaydetti. KOSGEN KOBİ kredileri hakkında makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmu Sinecem, 100 bin işletmeye sağlanacak 2.5 milyar liralık krediye ilişkin başvurular 4 Kasım 2009 Çarşamba günü başladı. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün, krediden faydalanmak isteyen KOSGEB Veri Tabanı na kayıtlı işletmelerin, anlaşma yapılan 17 bankaya direkt başvuruda bulunabileceğini açıkladı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nın, esnaf-sanatkarlar ile tüm KOBİ lere yönelik hazırladığı 100 bin işletmeye 2.5 Milyar TL lik Yeni Kredi Destek Programı na başvurular, 04 Kasım 2009 Çarşamba gününden itibaren başladı. KOSGEB Veri Tabanı na kayıtlı işletmeler, kredi programı için anlaşma yapılan 17 bankaya başvurabilecek” diye konuştu. Sinecem, KOSGEB Veri Tabanı na kayıtlı olmayan KOBİ ve Esnaf Sanatkârlar veri tabanına kayıtlarını yapmaları halinde bu destekten faydalanabilirler. KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmak isteyenlerin Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına müracaat etmeleri halinde kayıtları yapılacaktır. 2.5 Milyar TL lik Yeni Kredi Destek Programı çerçevesinde başvuran ve gerekli şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlar ile tüm KOBİ lere, ilk 3 ayı ödemesiz geri kalanı aylık eşit taksitler halinde toplam 15 ay vadeli 25.000 TL üst limitli kredi kullandırılacak. Şahıs işletmelerinde işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde kredi üst limiti 30.000 TL olacak. 2.5 Milyar TL lik Yeni Kredi Desteği Programı na başvurular 04 Kasım 2009 tarihinde başlayan Kredi kullanımı, KOSGEB in bütçe imkanları çerçevesinde ve işletmelerin başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmeler, direkt olarak bu kredi programı için anlaşma yapılan 17 bankaya başvurabileceklerdir” şeklinde konuştu.


 


BANKALARA BAŞVURU YAPIN”


KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmeler ve yeni kayıt yaptıracak olan işletmelerin, İlimizde bulunan AK Bank, Halk Bankası, Denizbank, İş Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası şubelerine müracaat etmeleri halinde bu destekten faydalanabileceğini kaydeden Sinecem, kredi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: Yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma, işlerini büyütme, yeni yatırım, hammadde alımı, üretim ve pazarlama, eğitim ve danışmanlık, yurtdışı pazarlara açılım ve geliştirme, ihracatın finansmanı ve münferit projelerin finansmanı amacı ile başlatılan Yeni Kredi Destek Programı ndan yararlanmak isteyen KOBİ lerin, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmaları ve mutlaka krediyi hangi amaçla kullanacaklarını beyan etmeleri gerekiyor. İşletme başına kredi üst limiti 25.000 TL olup, kredi faiz veya kar payı tutarının yüzde 25 i krediyi kullanan işletmeler tarafından aylık eşit taksitler halinde, kalan yüzde 75 i ise KOSGEB tarafından karşılanacaktır. 25.000 TL üst limitten kredi kullanılması durumunda, 15 ay vadeli kredinin KOSGEB tarafından ödenecek peşin faiz tutarı 1.836 TL, işletme tarafından ödenecek faiz tutarı ise toplam 612 TL olacaktır. İşletme sahibinin kadın girişimci olması halinde faiz tutarı 30.000 TL üzerinden aynı şartlarla hesaplanacaktır. Ancak şunu da özellikle belirtmeliyiz, Kredi üst limiti 25.000 TL olup, işletmelerimiz ihtiyaçları ölçüsünde kredi kullanabileceklerdir. Başvurular, KOSGEB ve bankalarca belirlenecek kriterlere göre değerlendirilecektir. Kredi Destek Programı çerçevesinde bankalar, işletmelerden kullandıracağı kredi için hizmet bedeli olarak 500 TL den fazla, ayrıca ipotek alınması halinde ekspertiz masrafı olarak da 750 TL den fazla masraf talep edemeyeceklerdir. Bankalar, işletmeden her ne ad altında olursa olsun başkaca bir bedel talep edemeyecektir. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerimiz Kredi Garanti Fonu (KGF) veya TESKOMB a bağlı Kredi Kefalet Kooperatifleri nden yararlanabileceklerdir. Ayrıca vergi ve SGK borcu olan işletmelerimiz, borçları kredi desteğinden mahsup edilmek suretiyle krediyi kullanabilecekler.Yeni Kredi Destek Programı ndan yararlanmak isteyen KOBİ lerin, mutlaka KOSGEB Veri Tabanına kayıt olmaları gerekiyor. KOSGEB Veri Tabanına 9 Ekim 2009 tarihine kadar toplam 89.500 işletme kaydedilmişken, 12 Ekim 2009 tarihinden bugüne kadar 35.000?e yakın işletme kayıt olmuştur. İşletmelerimizin kredi tahsisinde başvuru sırasının esas alınacağını göz önünde bulundurarak, bir an önce KOSGEB Veri Tabanı na kayıt yaptırıp, bankalara başvurmaları gerekiyor. Başvurularla ilgili detaylı bilgilere, KOSGEB in resmi internet sayfası www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek”.




deniz balkaya
12.02.2010 00:00:00
muş sanayi odası ticaret başkanı san şehmus sinecem muşa yapmış oldugu katkılarından dolayı teşekkür ederim.muşluyum fakat elazıg da ikamet etmekteyim muş un sanayi ticaret odası başkanı sn şehmus sinecem in muşa ileriye yönelik düşünceleri oldugu açık bi şekilde kendini göstermektedir.muş a yapmış oldugu aktivitelerden dolayı teşekkür eder.başarılarının devamını dilerim.saygılarımı sunarım.siz basın mensuplarına da ayrıca teşekkürlerimi iletirim.

Gazi
28.02.2010 00:00:00
Bizim insanımız bunlar birşey deyildir. Daha güzel aktivitelere ihtiyacımız var

deniz balkaya
3.03.2010 00:00:00
ihtiyaçlar bitmez ama sabırlı olmak lazım birileri bir yerlerden bişeyin ucundan tutması lazım oturdugumuz yerden daha güzel aktiviteler istiyoruz demekle olmuyo maalesef biz muş halkı olarak muşa ne yaptık bunu düşünmek lazım SN ŞEHMUS SİNECEM bişeyler yapmak için gayret gösteriyo buda açıkça belli zaten sizler veya bizler ne yapıyoruz veya ondan öncekiler ne yaptı bunu inceleyen isterseniz eger aktivite istiyosanız sizde taşın altına elinizi koyun saygılar.


ÇELİK, “DANIŞTAY KARARI İLE DURDURULMUŞTUR”

“TÜTÜN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN”

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kurslarına Başvurular Yarın Sona Eriyor

Yurtçim İhracat Rakamlarını Yükseltti

Ekonomide Van ın Önündeyiz