Esnaj: Seyyarlar İşimize Engel Oluyor

Esnaj: Seyyarlar İşimize Engel Oluyor

Muş esnafı, seyyar satıcılardan rahatsız. Çevre illerden gelerek, Muş'ta seyyar satıcılık yapanlar nedeniyle, Muş esnafı iş yapamaz oldu. Esnaf, seyyarların vergi vermediklerini, ama dükkanı olan esnaftan çok para kazandıklarını belirttiler.

Muş esnafı, seyyar satıcılardan rahatsız. Çevre illerden gelerek, Muş'ta seyyar satıcılık yapanlar nedeniyle, Muş esnafı iş yapamaz oldu. Esnaf, seyyarların vergi vermediklerini, ama dükkanı olan esnaftan çok para kazandıklarını belirttiler.


 


Çevre illerden gelerek, Muş'ta seyyar satıcılık yapanlar, işleri durma noktasında olan Muş esnafını zor durumda bırakıyor. Esnaf, seyyar satıcıların Muş'tan temizlenmesini istiyor. Esnaflar, seyyar satıcıların sattıkları fiyatlardan, kendileri toptancılardan o fiyata alamadıklarını, seyyar satıcıların bu malları nereden ve nasıl edindiklerini merak ettiklerini belirterek, kira veren esnaf, il dışından gelen seyyar satıcılardan dolayı, kiralarını bile ödeyemez duruma geldiklerini söylediler. Belediye meydanı ve PTT güzergahında sık sık görülmeye başlayan seyyar satıcıları takibe alan Zabıta Ekipleri, kent genelinde denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kentin çeşitli bölgelerinde işgal edilen kaldırımların yaya kullanımına açılması için denetimlerini sürdüren zabıtalar, seyyar satıcıları takip ediyor. Son dönemlerde kentte artan seyyar satıcı sayısı belediye zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Her yıl yaz mevsiminde artan seyyar satıcı sayısı bu yıl ki yaz mevsiminde de ciddi oranda artınca, harekete geçen zabıta ekiplerinin, satıcıların mallarına ve arabalarına el koydukları görülüyor. Belediyenin kent içerisinde nizam ve intizamını zabıta ekiplerinin sağladığını kaydeden Zabıta Müdürü Mikail Çakır, vatandaşın şikâyetlerini dikkate alıp çevredeki olaylara anında müdahale etmeleri gerektiğini vurguladı. Özellikle seyyar satıcılar ve dilenciler konusunda çok hassas davranılması gerektiğini ifade eden Çakır, kaldırımların da işgal edilmemesi için sıkı denetimlerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Kahvehanelerin, çay ocaklarının kaldırımları işgal etmemesi için uyarılarda bulunan Çakır, kaldırımlarım çay ocakları tarafından kesinlikle işgal edilmemesi gerektiğini ve vatandaşın kaldırımları rahatlıkla kullanması için denetimlerin sıklaştırılmasını istedi. Zabıta Müdürü Mikail Çakır: Belediyede görevli olan personel her şeyden önce kuruma yakışmalıdır. Çarşı da pazarda gezip dolaştığı zaman belediye personeline yakışacak ciddiyet ve disiplin içerisinde hareket etmelidir. Vatandaşlardan gelen tenkitleri dikkate alıp anında müdahale etmelidir. Gerek kaldırımların işgal edilmesi, gerek seyyar satıcıların kentte kol gezmesi ve gerekse de çevre illerden gelen dilenciler sorununa kesinlikle müsaade edilmemelidir. Yaz mevsiminde vatandaşlar haliyle kaldırımlarda, çarşı pazarda dolaşacak. Onların daha rahat ve huzurlu bir şekilde nezih bir kentte yaşamalarını sağlamak bizim asli görevimizdir. Çevredeki çöplerin anından alınması, esnafların işyerleri güzergâhında gelişigüzel çöp boşaltmaları her ne koşulda olursa olsun engellenmelidir. Ana ve ara sokaklarda sürekli devriye ekiplerinin gezip inceleme ve tetkiklerini sürdürmesi gerekir. Zabıta Personellerinin bugüne kadar göstermiş olduğu başarılı çalışmasını bugünden sonra katlayarak vatandaşa daha fazla hizmet edecektir. Dün olduğu gibi bugünde bu sorumluluk ve görevin altından alınlarının akıyla çıkacaklarına inanıyorum” dedi.


 


HALK DA DUYARLI OLSUN”

Halkın duyarlılığını beklediklerini belirten Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ALO 153 telefon hattının kullanılmasını istediklerini söyledi. Zabıta Mikail Çakır, birçok vatandaşın ALO 153 Zabıta telefon hattını arayarak en kısa sürede olay yerine intikal ettiklerini belirterek gelen ihbarlara kesinlikle müdahale ettiklerini ifade etti. Çakır, yaptığı açıklamasında Daha önce yaptığımız denetimler sonucu birçok alanda düzenlemeler oldu. Birçok bölgeye ulaşabilmek ve kontrol etmek amacıyla devriyelerle geziyoruz. Ancak bizim göremediğimizi, fark edemediğimizi ve halkımızın fark ettiği her sorunları ALO 153 telefon hattına bildirmeleri bizleri daha çok başarılı kılıyor. Çünkü halkımızın duyarlılığı bizim için oldukça önemlidir. Halkımızın bu tür sorunları fark etmesi ve bizim müdahale etmemizi istemesi bizleri daha çok sevindiriyor. Biz görevimin bilincinde ve halkımızın emrindeyiz” dedi.



ÇELİK, “DANIŞTAY KARARI İLE DURDURULMUŞTUR”

“TÜTÜN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN”

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kurslarına Başvurular Yarın Sona Eriyor

Yurtçim İhracat Rakamlarını Yükseltti

Ekonomide Van ın Önündeyiz