EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLE SAYISI 40’A YÜKSELDİ

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLE SAYISI 40’A YÜKSELDİ

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Muş İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 74’üncü haftada da sürerken, Varto ilçesinden gelen ailenin katılımıyla aile sayısı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Muş İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 74’üncü haftada da sürerken, Varto ilçesinden gelen ailenin katılımıyla aile sayısı 40 oldu.

Muş’ta 74 hafta önce Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl binası önünde evlat nöbeti başlatan ailelerin sayısında artışlar devam ediyor. Evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı her geçen gün yükselirken 74’üncü haftada yeni bir ailenin katılımı ile 40’a yükseldi.

Parti binası önünde kurulan çadırda her hafta Çarşamba günü eylem yapan aileler, yeni ailelerin katılmasıyla güçlenmeye devam ediyor. Evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunan 39 aileye, bir destekte Sağlam ailesinden geldi. 2013 yılında Varto ilçesinde lise okuduğu dönemde kandırılarak dağa kaçırılan yeğeni Yeter için eyleme katılan amcası Erdal Sağlam, evlat nöbetindeki ailelere destek verdi. En son 2014 yılından haber alınan Yeter Sağlam’dan 8 yıldır herhangi bir haber alınamıyor.

HDP ve PKK'dan çocuklarını isteyen anneler, HDP ve PKK'yı lanetledi. Evlatlarına geri dönmeleri için çağrıda bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açtı. Evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunan aileler, kararlı bekleyişlerini sürdüreceklerini ifade etti.

“O ÇOCUK TESLİM OLDUĞU İÇİN BİZ MUTLUYUZ”

Muşlu bir ailenin evladına kavuştuğu için mutlu olduklarını belirten anne Gülbahar Teker; “Bugün burada 40 aileye ulaştık. Her geçen gün aile sayımız artıyor. Birkaç gün önce dağdan kaçarak teslim olan bir evladımızın olduğunu duydum. O çocuk teslim olduğu için biz mutluyuz. O da benim çocuğumdur. Dağdaki çocuklara sesleniyorum gelip teslim olsunlar. Yeter artık. HDP, PKK bizden ne istiyor? Çocuklarımız dağda kalmasın. Anne, babalar artık ağlamasın. Lanet olsun HDP’ye, PKK’ya. HDP’yi istemiyoruz. Kapatsın gitsin. Diyarbakır’da nasıl HDP’yi kapattıysak burada da kapatacağız. Biz anne babalar kazanacağız. Orada mağara içinde nasıl yaşıyorsunuz? Gelin teslim olun. Oğlum sen ve arkadaşların gelmeyene kadar ben buradan gitmiyorum” dedi.

“SON ÇOCUK TESLİM OLANA KADAR EYLEME DEVAM EDECEĞİM”

Anne Şahinaz Özcan, son çocuğun dağdan gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek; “6 yıldır oğlumdan haber alamıyorum. Bizler sadece evlatlarımızı istiyoruz. Biz ciğerimizi istiyoruz. Biz başka hiçbir şey istemiyoruz. Çocuklarımızın kaçırılmasından dolayı da HDP’nin kapatılmasını istiyoruz. Atilla oğlum beni görüyor, duyuyorsan gel devlete teslim ol. 6 yıldır kayıpsın. Senden hiçbir haber alamıyorum. Var mısın, yok musun bilmiyorum. HDP burada ne için beklediğimizi bilmiyor mu? Çocuklarımız için buradayız. Son çocuk teslim olana kadar eyleme devam edeceğim. Onların çocukları bir gün eve gelmese bir dakika yerlerinde duramıyorlar. Bizler yıllardan beri çocuklarımızdan haber alamıyoruz. Oğlum eğer ölü olsaydı en azından yaşamadığını bilir yasımı tutardım. Ama şuandan oğlum yaşıyor mu ölü mü bilmiyorum. Tek isteğim en kısa zamanda oğlum Atilla’ya kavuşmaktır” şeklinde konuştu.

“TEK AMACIM OĞLUMUN GERİ GELMESİDİR”

Tek isteğinin oğlunun geri gelmesi olduğunu dile getiren anne Naciye Sönmezyıldız; “Bizler 74 hafta önce başlattığımız evlat nöbeti eylemimizde kararlıyız. Ben oğlum Osman için buraya geliyorum. Oğlum daha 15 yaşındayken kandırıp kaçırdılar. Yıllardır oğlumdan haber alamıyorum. Bizler sadece evlatlarımızı istiyoruz. Biz ciğerimizi istiyoruz. Biz başka hiçbir şey istemiyoruz. Çocuklarımızın kaçırılmasından dolayı da HDP’nin de kapatılmasını istiyoruz. Oğlum sesimi nerede duyuyorsa gelsin. Osman, senin orada işin gücün yok. Tek başına orada ne yapıyorsun? Gel teslim ol, bende senin yanında olacağım. Devlet iyidir şefkatlidir. Tek amacım oğlumun geri gelmesidir. Oğlum gelmeyene kadar burada eyleme devam ediyorum. Oğlum küçüktü, onu kandırdılar okul okuyordu. Oğlumu kandıranlar HDP’dir. HDP ile PKK bizden ne istiyorlar. Bizim çocuklarımızı göndersinler” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”