EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLE SAYISINDA ARTIŞ

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLE SAYISINDA ARTIŞ

Muş’ta çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Binası önünde eylem yapan ailelere, 75’inci haftada yeni bir ailenin katılımı ile sayıları 41’e yükseldi

Muş’ta çocuklarının dağa kaçırılmasında Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) sorumlu tutan aileler eylemlerini sürdürüyor. Parti binası önünde kurulan çadırda 75’inci haftada da eylemlerine devam eden aileler umutlu bekleyişlerini sürdürdüler.

Her hafta Çarşamba günü eylem yapan ailelere bir destek de Azim ailesinden geldi. 2021 yılında İstanbul ilinde çalışırken oğlu İsa Azim’den haber alamayan baba Fahrettin Azim’in eyleme katılımı ile ailelere güçlendi. 20 yaşındaki oğlu İsa Azim için eyleme katılma kararı alan baba Fahrettin Azim, oğluna kavuşmak için geldiğini söyledi.

Parti binası önüne gelerek HDP ve PKK'dan çocuklarını isteyen anneler, HDP ve PKK'yı lanetledi. Evlatlarına geri dönmeleri için çağrıda bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açtı. Çocuklarına kavuşacakları günün hayali ile yaşayan aileler ellerinden çocuklarının fotoğrafını düşürmediler.

“YILANIN BAŞI HDP’DİR”

Oğlu Ersin Koçhan için eylemini sürdüren anne Ayten Koçhan aile sayısının 41’e yükseldiğini belirterek, “Yaklaşık 2 yıl oldu ki burada eylem yapıyoruz. Halen evlatlarımız için buradayız. Dünya malı için burada değiliz. Ciğerimiz, evladımız için buradayız. Ersin oğlum, beni duyuyorsan dön yavrum. Bizi düşünmüyorsan kızın Hira’yı düşün. Bir kişi dağda kalana kadar eyleme devam edeceğiz. Evlatlarımız için buradayız. Dönün yavrum yolunuz yol değil. PKK’dan, HDP’den evlatlarımızı istiyoruz. Yılanın başı HDP’dir. Evlatlarımızı versinler. Yeter ana babalar ağladı” diye konuştu.

“POLİSLERİN ELİYLE GETİRİP BANA OĞLUMU TESLİM ETSİNLER”

2021 yılında bu yana haber alamadığı 20 yaşındaki oğlu İsa Azim için eyleme yeni katılan baba Fahrettin Azim; “1 yıla yakındır oğlum kayıptır. Oğlum Lise birinci sınıftan sonra okulu bıraktı. Maddi durumumuz iyi olmadığı için çalışmaya başladı. Çalışarak kazandığı para ile bizlere bakıyordu. Geçen yıl İstanbul’da çalışıyordu. Askerliğe gitmeden önce Mardin’e gezmeye gideceğini söylemiş. Oraya gittikten sonra herhangi bir haber alamadım. İki gün haber alamadıktan sonra kayıp ihbarı yaptık. Bugün de evlat nöbeti eylemine katılarak oğlumun geri gelmesi için mücadeleye başladım. Ben oğlumun peşindeyim. Oğlumu istiyorum. Devletin eliyle, polislerin eliyle getirip bana oğlumu teslim etsinler. Çocuğumuzu istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Bize oğlum bakıyordu. Arkadaşlarına ‘İstanbul’dan eve döneceğim, aileme söylemeyin onlara sürpriz yapacağım’ demiş. Artık o günden sonra kendisinden bir haber alamadık. Oğlum yolun yol değil geri dön. Anne babanı düşün. Ne yapıyorsun, neredesin artık geri dönün. Annen hasta dayanamıyor. Sizin dönmenizi istiyoruz” dedi.

“GÜN GEÇTİKÇE SAYIMIZ ÇOĞALIYOR”

Başlatılan evlat nöbeti eyleminde her geçen gün sayılarının arttığını kaydeden anne Naciye Sönmezyıldız ise; “Bizler 75 hafta önce başlattığımız evlat nöbeti eylemimizde kararlıyız. Ben oğlum Osman için buraya geliyorum. Oğlum daha 15 yaşındayken kandırıp kaçırdılar. Bugün bir aile daha bizim eylemimize katıldı. Gün geçtikçe sayımız çoğalıyor. Sayımız arttıkça eylemimizde daha da güçlü oluyoruz. Bizler sadece evlatlarımızı istiyoruz. Biz ciğerimizi istiyoruz. Biz başka hiçbir şey istemiyoruz. Çocuklarımızın kaçırılmasından dolayı da HDP’nin kapatılmasını istiyoruz. Oğlum, sesimi duyuyorsan gel. Seni orada kandırıyorlar. ‘Ceza var’ diyorlar, öyle bir şey yok. Devletimiz şefkatlidir. Gel teslim ol. Oğlumu çok özledim. Gece yatıyorum ağlıyorum. Kalkıyorum diyorum Osman nerede. Beni dinle oğlum gel. Devlet diyor gelin teslim olun. Sana ceza yok” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”